lauantai 16. syyskuuta 2017

Harhajälkeä

Keskiviikkona käytiin Ilonan kanssa tekemässä jälkitreeniä. Jerikolle tallasin itse 450m jäljen kolmella kepillä. Hieman ennen jäljelle lähtöä Ilona kävi Millin kanssa Jerikon jäljen päällä kävelemässä ja itse asiassa vähän vahingossakin tuli metsästä pois juuri viimeisen kepin päältä. Niin ja Millillä on juuri hiljattain juoksu loppunut ja Jeriko oli ainakin lenkillä sitä mieltä, että voisi osallistua kaksoisastutukseen.. :P Kunnon häiriö siis. Sinänsä en epäile yhtään etteikö Jeriko selvittäisi harhaa, mutta tarkoitus oli nyt tehdä tarkoituksellinen harha ja päästä palkkaamaan kepin ilmaisusta sen jälkeenkin ettei lähde sitten vaan liiaksi jäljen "imuun".

Ukolle tehtiin pellolle jälki johon neljä esinettä. Oma jälki oli marssittu ja Ilona tallasi sitten noin 45min myöhemmin harhan joka leikkasi jäljen kahdessa kohtaa. Ilona käveli ihan normaaliaskelin ja pyrin tällä varmistamaan, että näin ekaa kertaa pellolle tehty harhatreeni johtaisi onnistumiseen.

Jeriko pääsi ensin ajamaan omaa jälkeen. Janalla on kyllä paha takajälkiongelma joka tuntuu kyllä tosi pahalta kun janalle ei olisi varaa jättää niitä pisteitä. Taas merkkari ihan 2-3 metrin matkalla jo jälkeä oikeaan suuntaan, mutta sitten ihan vaan oli pakko käydä vielä tsekkaamassa, että "mistä se jälki tulee".. Huoh. Miten tuon nyt saisi siltä pois? tarvii vaan toivoa hyvää onnea huomisen jälkikokeeseen... No, Jeriko kuitenkin liinan mitan jälkeen oli jo itse kääntymässä takaisin, joten ehkä meillä toivoa vielä on ettei mene ihan hirveästi pisteitä..

Muu jäljestys meni ihan hienosti ja kaksi keppiä nousi hyvin. Sitten tultiin jäljen loppuosaan jossa harha oli. Ensimmäisestä jäljen ylityksestä Jeriko meni yli niin, että näin sen merkkaavan harhan mutta jatkoi matkaa erityisemmin hidastamatta. Kuitenkin juuri ennen viimeistä keppiä Ilona ja Milli oli pyörinyt jäljen päällä etsien reittiä kalliolta alas ja Jeriko hidasti hitaaksi kävelyksi, jäljesti tosi tarkkaan, mutta palasi sitten vähän takaisin päin. Uudelle varmistuksella Jeriko päätyi viimeiselle kepille ja ilmaisi sen hienosti. :)

Ukon jäljelle lähdettiin jo hämärtyvässä illassa. Ukko jäljesti aika hyvin ja tarkasti, mutta kulmat ei mennyt niin hienosti kuin edellisissä treeneissä, vaan teki pienet tarkastusympyrät jokaiseen. Esineiden ilmaisu on Ukolla myös epävarma, kaksi nosti suuhun ja lähti tuomaan ja kahden yli ajoi. Yksi jouduttiin jälkikäteen Jerikon kanssa käydä etsimässä, kun ei sitä löydetty hämärässä jälkeä ajaessa. Mutta harhajälkeen Ukko ei reagoinut yhtään mitenkään kummassakaan kohdassa missä jälki leikkasi. Tosi onnistunut treeni siis siinä mielessä! :)

Esineilmaisuun täytyy Ukon kanssa nyt vaan keskittyä ja vähentää jäljellä namin määrää. Erikseen esineilmaisua onkin treenattu, mutta lisää vaan treeniä.

Perjantaina oli paimennustreeniä Jupiterin kanssa. Hieman on taas vauhti noussut ja hieman enemmän saa käyttää painetta, että oikeasti hidastaa tahdin sellaiseksi kuin tahdon, mutta ihan kivaa pätkää tuli. Miikku oli ottamassa kuvia, joten katsotaan tuliko jotain hyviä otoksia Jupista. :) Nyt pitäis vaan itse ryhdistäytyä, kun edellinen paimennustreeni oli Jupiterilla lähes 3 viikkoa sitten. Pitäis nyt ennen talvea vielä treenailla vähän tiheämmin.

Tänään oli Levekin jälkikoe, jossa 1-tulos tavoitteena, mutta kakkoseen päädyttiin Jerikon kanssa. :( Kisaraporttia huomenna lisää.

Ei kommentteja: