sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Apina selässä

Tänään oltiin Jerikon kanssa Turun käyttökoirakerhon jälkikokeessa. Piti olla tottiskarsinta, mutta ilmoittautuneita tasan 10 eikä karsintaa tarvinnut tehdä. Huh. ;) Päivä ei alkanut ihan hyvin, kun kisapaikalla huomattiin mun vasemman takakumin olevan aika tyhjä juuri, kun porukka lähti kohti maastoa eikä aikaa käydä missään täyttämässä. Selvisin kuitenkin ja oli siellä sentään sen verran ilmaa, ettei ihan vanteen päällä ajeltu. ;)

Aloitettiin siis maastoilla. Arvoin itselleni lähtönumeron 2, joka oli tosi hyvä. Sopivasti aikaa valmistautua, mutta ei joutunut odottelemaankaan. Janapaikka oli tosi selkeä, Jeriko eteni tikkusuoraan reippaalla ravilla ja reagoi jälkeen heti. Pysähtyi haistamaan paria askelta, näytti vähän harkitsevan oikealle lähtemistä, mutta lähti sitten kuitenkin vasemmalle. Olin ihan varma, että jälki lähti nyt todella vasemmalle, mutta perään kajahti "takaisin janalle". Ei oo todellista! :D Ja mikä todennäköisyys on tälle, että meillä on varmaan kaikissa kolmosen kokeissa ollut oikealle lähtevä jälki eikä olla päästy kuin koira veräjästä sen vasemmalle lähtevän kanssa. :D Ehkä ensi kokeessa sitten..? Janalta 36 pistettä.

Itse jäljestys oli alusta lähtien hankalaa. En oikein osaa sanoa mikä maastosta teki niin haastavan, oliko se sade ja märkä maa vai mikä? Maasto oli vanhempaa kuusimetsää, jossa välillä oli kyllä mätää lehteä ja ojia ylitettiin 6 tai 7 kertaa, mutta muuten ei silminnähden erityistä. Jeriko kuitenkin jäljesti selvästi normaalia hitaammin, mikä jo kertoo jäljestämisen haastavuudesta, ja joutui tarkastelemaan melko paljon. Keppejä nousi kuitenkin kolme melko nopeasti, sitten tuli pidempi väli ja niinhän se neljäs keppi jäi metsään. Vitonen ja kutonen taas nousi. Jäljestykseen myös kului aikaa 35-40 min eli tosiaan aika verkkaisesti edettiin. Helppoa ei ollut muillakaan, yksi koirakko nosti myös viisi keppiä, kaksi taisi nostaa neljä keppiä ja lopuilla kuudella meni vielä pahemmin mönkään. :(

Jäljeltä sitten tottikseen. Tottiksen tuomarina oli Mika Laaksonen jos en nyt ihan sekoita tuomareita. Aika tiukka tuomari, täytyy sanoa. ;) En kyllä ehkä Jeriko saanut ihan niin hyvin viriteltyä kuin olisi pitänyt, tottikseen lähtö tuli tavallaan vähän yllättäen. Ekana oli paikkamakuu eikä siinä mitään erityistä. Yksilöliikkeissä Jeriko äänteli välillä hiljaa ja oli ajoittain seuraamisessa vähän tarkkaamaton eikä tehnyt esim. täyskäännöksiä niin kuin se osaisi jos olisi kunnolla keskittynyt. L:n vasemmalle käännöksen jälkeen jäi yhtäkkiä ihan taakse, en tiedä mitä tapahtui. Oli pakko antaa uusi käsky, että sain sen nopeasti mukaan ja sitten seurasikin henkilöryhmässä hyvin. Istumisen meni maahan, ei oikein kunnellut ja teki vaan jotain. Mielentila väärä. Maahanmeno ja luoksetulo ok, samoin seisominen ja luoksetulo, hieman vinot asennot edessä molemmissa ja olisi voinut tulla nopeampaa. Pysähtymisnopeus molemmissa olisi tuomarin mielestä voinut olla nopeampi. Tasamaanouto ok. Hypyllä arpoi ponnistuspaikkaa jo mennessä voimakkaasti. Nurmikko ei ole koskaan ollut Jeriko lemppari ja nyt varsinkin märkänä hankala. Ponnisti voimakkasti esteestä ja takajalat vielä lipesi esteen päältä kun se oli märkä. Jatkoi kuitenkin noutoa ja palauttikin hypyn kautta kosketuksen kera. Vinoeste ok. Eteenmenossa haukahti kaksi kertaa lähdössä ja edisti seuruussa vähän, ampui sitten tikkusuoraan eteenpäin ja ekalla käskyllä maahan.

Kun liikkeet meni näin niin tuli vähän yllätyksenä, että pisteitä jäi kasaan 80. Vaikka seuraamisessakin mielestäni oli hieman parannettavaa (koska Jeriko pystyy niin hyvään ;)) niin kyllä sekin ihan perushyvää seuraamista oli kuitenkin eikä tosiaan varsinaisia liikevirheitä esteillä jotka on ne arvokkaimmat! No, tää on tällaista, joltain muulta ehkä/todennäköisesti pisteitä olisikin tullut enemmän.

Viimeisenä esineruutu. Ruutu itsessään ihan kiva, mutta näkyvyyttä joka paikkaan ei kyllä ollut ja ei mennyt esineiden nostot ihan suunnitelman mukaan, Jeriko liikkui ruudussa vähän tuulen mukana. Aloin lähettämään oikeasta kulmasta, mutta ensimmäinen esine nousi jostain vasemmalta, en tarkemmin nähnyt mistä. Toinen esine nousi oikealta melko edestä, mutta tässäkään en nähnyt mistä tarkalleen. Etenin kuitenkin vasemmalle ja ajattelin vaan, että palaan sitten oikealle lähettämään jos on tarpeen. Jeriko työskenteli kyllä ihan hyvin ja sai sitten hajun keskeltä, alkoi tarkentamaan ja hyppäsi melko ison kiven päällekin hajun lähdettä etsiessä, mutta tarkensi esineen sitten aika jäynästi aivan kiven takaa. Aika tuli umpeen juuri kun Jeriko oli tuomassa kolmatta esinettä, eli kolme esinettä ehdittiin nyt nostamaan. :)

Kokonaispisteet siis tottiksesta 80 + maasto 146+28 eli 254 eli 2-tulos ja sijoitus 2./10. Ykköstulos jäi taas sen yhden kepin päähän. Mutta ei auta muu kuin laittaa uutta matoa koukkuun. Jerikoon olen hyvin tyytyväinen. Hienosti se selvisi haasteista ja on sillä kyllä taistelutahtoa ja toimintakykyä. :))

Ei kommentteja: