sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tunnelmointia

Joulu alkaa olemaan jo aika lähellä ja eilen oli mukava yllätys kun heräsi ja piha olikin valkoisena. Käytiin vähän lahjaostoksilla ja samalla ostin lisää valoja pihaan, joita sitten illalla laitettiin paikoilleen. Aika kivan näköistä kyllä vaikka itse sanonkin. Tänään vielä aurinkokin paistoi, mikäs sen hienompaa. :)


Jeriko pääsi tänään hakutreeneihin. Nämä oli nyt kolmannet treenit ja otettiin sitten ihan suoraan patukkapalkalle. Autolta lähtiessä Jeriko veti  hulluna, haukkui ja oli tarmoa täynnä, vaikka ei kyllä varmaan tiennyt vielä ollenkaan mitä ollaan menossa tekemään. :D Samalla tavalla haukkui Sarin perään, kun tehtiin nyt ihan näkölähdöt, lelut näytettiin keskiviivalla ja maalimiehet meni ihan takarajalle. Ensimmäisen lähetyksen jälkeen otettiin loput suoraan keskilinjalta vauhdista ikään kuin risteilynä, maalimiehet sitten vähän taputteli käsiään vielä avuksi tarvittaessa. Ensi kerralla on ehkä vielä syytä kokeilla, että pysäyttää keskilinjalle, niin Jeriko saa nostaa kierroksiaan siinä kun annetaan apu. Nyt välillä meinas menna vähän nenä maahan ja vauhti välillä hidastui, mutta kyllä ne maalimiehet sieltä löytyi ja Jeriko oli tyytyväinen patukkapalkkaan. :)

Kotona tehtiin pienet paimennustreenit. Aloin viheltämään Jerikolle oikean ti-ty sijaan ti-ti-tyy, koska ensimmäinen tuntui Jerikolle menevän herkästi sekaisin ajo-käskyn kanssa. Jeriko oli hienosti kuulolla, vähän ajoa ja siitä pillillä ohjailua ja sitten otettiin jakoa ja singleä. Pidätin Jerikolla aika kauan yksittäistä lammasta ja ongelmaksi sitten tuli, kun lammas pääsi ryntäämään kohti pääporukkaa, että Jeriko ei ymmärtänyt hakeutua käskyllä väliin, vaan lähti koko porukkaa kokoamaan. Yritin sitten ottaa perus jaolla taas sitä, että laitan kaarelle ja kutsun uudelleen väliin, mutta ei piru vie meinannut oikein suostua tulemaan väliin ja laumat ehti aina yhdistyä. Ei tota nyt paljoa ole tehtykään, mutta nyt joku erityinen ongelma siinä. Täytyy ottaa harjoitteluun.

Pari kertaa oli erityisen hankala single tai tarkkaan ottaen yksittäisen lampaan pitely. Tai tein siitä vähän ekstra-hankalaa, kun hyvin Jeriko piti paikoillaan, mutta pyysin vielä painostamaan/lähestymään niin, että lammas kääntyi ja luopui porukkaan pyrkimisestä. Karitsat oli erityisen hankalia pideltäviä, selvästikin enemmän riippuvaisia muusta porukasta. Lauman johtajaa Jeriko lopulta ajoi todella upeasti, pisti sen peruuttamaan ja lopulta Pomo kääntyi  ja sitten annoin Jerikon koota porukan. :)

Ukko teki myös ajoa ja kuunteli nyt TODELLA hyvin. Pysähtyi ihan yhdelläkin käskyllä (pari lipsahdusta tuli) ja otti tosi hienosti suuntakäskyt. Jakoa vähän myös ja lauman vaihtelua. Ukko osaa kyllä hienosti tasapainottaa, kun kuljettaa toista porukkaa poispäin. Tosi luontaisesti ottaa sen puolen mitä kautta porukka näyttäisi yrittävän kääntyä takaisin. Hieno poika! :) Ukolle otin myös singlen, kun siihen tilaisuus tarjoutui ja tässä Ukolla on kyllä selvästi hyötyä luontaisesta tasapainottamisesta vaikka välillä meinasikin olla epäselvää pitääkö yksittäistä vai kääntyykö loppu porukan puoleen. Mutta tosi hienosti meni. :)

Ukon kanssa ollaan myös kaukkareita jumppailtu. Riippuu kovasti Ukon mielentilasta miten menee. Välillä tekee tosi hienosti istu-maahan vaihtoja putkeen jopa 15 m matkalla sisällä, mutta välillä sitten taas jumittaa ihan totaalisesti ja "hassuinta" (ei ihan hirveesti kyllä naurata) on se, että Ukko voi jumittaa yhtä hyvin istumaan kuin maahankin...Sitten taas esim. torstaina otin Ukon halliin sisään käytävälle tekemään kaukkarit agilityhäiriössä ja hitsi kun teki hienosti 10 metrin matkalla! Ihan riippuu siitä kuinka motivoitunut Ukko on milloinkin tekemään. ;)

Ei kommentteja: