sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Palauttelevaa

Tänään oli toiset hakutreenit Jerikon kanssa. Otettiin tuulihakua vai miksi sitä nyt sanotaan, kun annetaan koiran tuulestaa nostaa hajua..? Käytettiin nyt palkkana lelua + toisella maalimiehellä palkkapurkki jolla palkkasi vielä lelun irrottamisen jälkeen. Jeriko tuntui nyt pääsevän jo selvästi paremmin jyvälle hommasta, reagoi hajuun tuulessa ja paikallisti piilon. :) Paikka missä tätä tehtiin oli kyllä ihan hirveetä ryteikköä, risukkoa ja kivikkoa (ei siis varsinaisella muun porukan hakualueella), että siinä sai tehdä oikein kunnolla töitä että pääsi etenemään. Ehkä tähän sais vielä enemmän jouhevuutta, kun Jeriko pääsis juoksentelemaan kunnon maastoon maalimieheltä toiselle. :) Mutta tästä jatketaan.

Hakutreenin jälkeen tein Jerikolle vielä varsinaiselle hakualueelle esineruudun ihan palauttavana, kun eilen oli niin epäonnistunut suoritus kovasta yrittämisestä huolimatta. Vein etukäteen kaksi helppoa esinettä alueelle ja nyt nousi kyllä sellaisella vauhdilla, että onkohan koskaan helpoksi tarkoitettu treeni onnistunut noin hyvin? :D Jeriko eteni viivasuoraan sinne minne lähetin, sai tosi nopeasti vauhdissa hajun esineistä ja paikallisti nopeasti. Just sellanen treeni kuin oli tarkoituskin. :)

Oivalsin tässä myös, että mun on ehkä järkevämpi harjoitella Jerikolle hyppyyn korkeitta ihan pelkällä rimalla ilman kangasta ja tänään sitten pihassa sitä otinkin. Selvästi rennommin ja paremmin lähtee tällaiselle avoimmelle hypylle. :) Tolla mun harjoitelluhypyllä on vielä mahdollista tehdä niin, että kangas tulee noin puoleen väliin ja loppuosa on vapaata, joten siinäkin voi sitten asteittain siedättää sille, että näkökenttä peittyy. Eiköhän tämä taas tästä. Hyvä treeni tehtiin tänään, mutta en hyppyyttänyt Jerikoa kuin 90 cm, että saatiin hyviä onnistumisia.

Paimennustreenit ehdittiin valoisaan aikaan pitkästä aikaa tekemään. Pillikäskyjä nyt taas hinkkailtiin ja poikittaisajoa aidalla. Ihan jees alkaa sujumaan, mutta ei siitä sen enempää raportoitavaa.

Ei kommentteja: