keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Hakuilua ja agsaa

Sunnuntaina lähdin aamulla varhain jo hallille tekemään vähän hyppytekniikkatreeniä pojille. Luvattoman pitkä aika viime treenistä ja suositeltavaa varmaan olis tehdä näitä tasapainottavana treeninä useamminkin. Mutta nyt tehtiin siis ihan perussarjaa hieman kasvavilla etäisyyksillä, sitten viimeisenä korkeampi okseri ja vielä sarja jossa oli matalampi okseri toisena esteenä. Viimeisessä harjoituksessa Ukko ei jotenkin mitenkään hahmottanut okserin rimaa ja hyppi sitä päin kerta toisensa jälkeen. Luulis, että herkkä koira alkais varomaan, mutta ei. :D Ukko onkin siinä hassu, että se on välillä tosi herkkä, mutta ei kyllä todellakaan aina. Saatiin se sitten lopulta hyppäämään okserista ylikin, mutta oli kyllä jännä, hyppäs sitä päin varmaan 3-5 kertaa ennen kuin onnistui.

Lisäksi hallilla tein Ukolle keppiharjoitusta, erilaisista tilanteista kepeille menoja ja kepeistä isot palkat. Aika hyvin se niitä tekee näin treeneissä, kerran saisi käydä se, että sitten skippas kolmannen tai neljännen välin.

Hallilta ajelin sitten hakutreeneihin, kun päästiin Jerikon kanssa kokeilemaan uudelleen hakua. Jerikon pentu-/teiniaikana tehtiin hakua muutaman treenin verran, kunnes se harrastus tyssähti, mutta nyt kiinnostaisi alkaa ihan kunnolla treenaamaan jos vaikka EK-kokeisiinkin vielä pääsis. Tai jos EK-kokeisiin pääsis helpommin kuin jäljen 3-luokkaan. Mistä puheen ollen: me saatiin koepaikka ens lauantaille!! Tai Immi sen mulle sai kun auttoi soittelemaan, mä en itse taaskaan päässyt linjasta läpi. Mutta ei sen väliä kuka pääsee, kun on näin hienoja kavereita, jotka pyyteettömästi auttaa koepaikan haussa. Iso kiitos kuuluu myös Saralle, sekä Tuijalle joka on monasti soitellut mun kanssa.

Takaisin hakutreeneihin. Jerikolle tehtiin nyt ihan risteilyä maalimieheltä toiselle, palkkana kissanruokaa. Jeriko jotenkin tuntui hahmottavan toisen maalimiehen paremmin (se jolle lähetettiin ekana) ja meni sinne aina määrätietoisemmin, mutta toista vähän etsiskeli ja oli silleen iso kysymysmerkki pään päällä. :D Alkoi se kuitenkin mielestäni vähän saamaan ajatuksesta kiinni, että mitä tässä ehkä ajettiin takaa. :) Lopuksi kun porukka kehui, niin Jeriko nappasi maasta heti kepin, että leluillahan sitten kunnon palkat saadaan. Että kyllä se kissanruoka kelpaa ja häntä heiluen sitä söi, mutta ehkä toi lelu saattai kuitenkin motivoida Jerikoa enemmän.. ;)

Ukon kanssa oltiin eilen Tamskin treeneissä. Kivaa radanpätkää oli, jonka periaatteessa piti olla ihan helppoa, mutta yllättäväksi ongelmaksi osoittautui rengas. Ukkohan kisoissakin rysäytti sitä päin ja nyt hyppi sitä päin ja milloin mistäkin. Ei toivoakaan että suoralla olis vauhdissa mennyt sen oikein. Pamautteli vaan päin kerta toisensa jälkeen, ihan seisoksista pystyi hyppäämään sen oikein, mutta heti kun tuli vähääkään vauhtia, niin alkoi kolisemaan. En oikein ymmärrä mikä siinä oli, kun ei Ukolla yleensä keskittymisongelmia ole. Kuitenkin nyt vähän siltä vaikutti. Eikä taas paineistunut, vaikka alkoi mua vähän turhauttamaankin.

Jätettiin rengas sitten hautumaan ja jatkettiin muuta rataa. Puomin alastulolle laitoin kosketusalustan muistuttamaan ja A:lla pumpperi. Ja hitsi Ukkohan teki todella hienosti molempia, puomilla syöksyi loppuun ja pysyi siellä, A:lla käytti niin paljon lihasta ja voimaa, että tuli alatulokontaktille nyt ihan kunnolla rehellisesti keskelle osumaa eikä mulla ollut mitään mahkuja pysyä vauhdissa mukana jos rinnakkain lähdettiin! ;)

Lisäksi Ukko tuntui paljon räväkämmältä muutenkin, irtos sivusuunnassa putkeen hyvin, spurttasi oikein. Yhden loivasti kääntyvän hypyn Ukko hyppäs tosi pitkäksi eikä tullut oikealla puolelle ohjaukseen. Yritin sitten jarruttaa hypylle ja oikein asiaa alleviivatakseni jäin paikoilleni ihmisnuoleksi, niin Ukko hyppäs päin eikä ollut siitäkään moksiskaan! En tiedä pitäiskö olla tyytyväinen tästä meiningistä vai huolissaan, että onko sillä näössä jotain vikaa... :D Mutta siis rengasta lukuunottamatta oikein hyvät treenit ja pitää muistaa pitää noita kosketusalustoja vielä apuna puomilla ja keinulla muutenkin jos sillä kerta saa kunnon asennetta. :)

Ei kommentteja: