sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Vauhdikas viikonloppu

Mistäs sitä aloittaisi..? Ensinnäkin Meea tuli meille hoitoon perjantaina, kun Tuija oli Ronjan kanssa metsästämässä Viron muotovalion titteliä. Huhu kertoo, että metsästysonni oli myöten. ;)
Ei oo kyllä ollut ikävä tätä pissa-kakka -rallia tai pennun kanssa elämistä muutenkaan! :D

Mutta Ukko ja Meea on ottanut ilon irti tilanteesta ja Ukko leikittänyt Meeaa vähän väliä. :)Meea on päässyt myös mukaan vaikka mihin touhuun: eilen käynyt paimennustreeneissä, alueellisen valkun treeneissä (joiden jälkeen pääsi tekemään pari kertaa pikku putkea),  ja tänään ollut mukana taloa katsomassa ja agilitykisoissa SDP:llä. Hienosti pikku-neiti kyllä pärjää tilanteessa kuin tilanteessa, hallikaan ei yhtään jännittänyt. :)

Meea on harjoitellut myös matkustamista "isojen koirien osastolla" ja hienosti sekin on sujunut. :) Jeriko näytti siskontytölle, kuinka metsurin työt sujuu. Yksi Jerikon lempipuuhista on siis valita metsästä joku sopivasti puun taimi tai oksa ja repiä se irti maasta tai puusta. Ukko toimittaa apupojan virkaa. ;)


Muuten Jeriko ei ole suuremmin lämmennyt Meeasta. Taitaa olla mitta tullut täyteen pentuja Ukon myötä.. :D Jeriko siis sietää Meean mm. samassa takakontissa, mutta ei halua sen enempää olla sen kanssa tekemisissä. ;)

Eilen oli siis alueellisen valmennuksen treenit ja Jeriko oli mukana tuuraamassa poissaolijaa. Rataan kuului haastavat kepit päin seinää, jotka aluksi tuotti Ukolle päänvaivaa, mutta kun laitettiin etupalkka niin johan alkoi sujumaan! :) Muutenkin meni ihan kivasti Ukon kanssa ei mitään ihan kamalia vaikeuksia.

Jerikon kanssa meni tosi hyvin ja kun toisella vuorolla pistettiin sitten koko rataa läpi, niin saatiin kehuja, että oli ehkä päivän paras veto. Kun vaan itsellä on oikea fiilis, se tietty "perkele" kielen päällä, ja sitten sillä raivolla pistää menemään, niin kyllähän se Jerikokin tulee just samalla intensiteetillä mukana! :) Toi fiilis pitäis sitten vaan saada mukaan kisakentille, eikä aina vaan silleen rennosti sipsutella. :D

Tänään käytiin sitten aamulla tottistelemassa Hannan kanssa. Ukon kanssa tein ensin ihan lyhyen treenin, kun just maanantaina oltiin tehty käytännössä koko kaavio: luoksetulo, pari kertaa nouto ja that's it. Sitten leikitin vaan Ukkoa ja Hanna ampui 3-4 laukausta. Etäisyyden yritin arvioida samaksi kuin mihin viimeksi oltiin jääty, kun Ukko ei regoinut mitään. Nyt kuitenkin laukaukset kuului taas paljon kovempaa (viimeksi taisi olla vastatuuli..?) ja Ukko selvästi reagoi. Irrotti lelusta joka paukulla, otti sitten kuitenkin uudelleen kiinni ja jatkoi leikkiä. Alkuun, kun hanna lopetti ampumisen, Ukko ei lähtenyt heitetyn lelun perään, mutta sitten ihan hetken päästä oli palautunut kyllä ihan normaaliksi ja juoksi lelun perään vaikka heitin sen kohti laukauspaikkaa.. Eli ei nyt ihan hirveen paha, eiköhän me toi asia saada kuntoon.

Jerikolle tein ensin paikkamakuun, kun Hanna treenas Heimoa. Ammuin paikkamakuun ohjaajan seisomispaikalta laukauksetkin ja Jeriko taas ei reagoi niihin mitenkään. Hitto vie se ei edes räpäytä silmiään! :D Paikkamakuun jälkeen Jerikolle tottiskaavio esteitä lukuunottamatta, kun en viitsinyt niitä ottaa sateen ja liukkauden vuoksi. Seuraamisessa oli taas kierrokset korkeella, mutta kyllä Jeriko ihan hienoa työtä tekikin. :) Jäävistä istumisen heitti ensin maahan, mutta sitten tuli ihan nappisuoritus. Maahanmenon ja seisomisen otin juoksusta ja tosi napakat oli. Luoksetulot vapautin purutyynyyn jalkojen välistä ja hienosti kyllä lähtee voimalla tulemaan. :) Nouto myös tosi hyvä. JA eteenmeno se vasta hyvä olikin! Kyötikkälän kenttähän on silleen "ylipitkä", mutta Jeriko painoi vaan tikkusuoraan ja täydellä draivilla, kunnes sitten nyt käskin maahan ja siitä nopeasti maahan kävikin ja pallolingolla tennari palkaksi. :)) Huippua! :)

Jotta kaikki ei olis ruusuilla tanssia, niin Jerikolla meni esineruutu taas ihan plörinäksi. Piti olla motivoiva ja helppo treeni, Hanna vei Jerikon nähden kolme esinettä ruutuun, molempiin takakulmiin ja keskelle. En jaksa edes käydä kaikkia kiemuroita läpi, mutta sanotaan nyt niin, että Jerikolla oli vaikeuksia lähteä mun osoittamaan suuntaan ja pitää nenänsä samalla auki. Kaksi esinettä nousi Jerikon toimesta, mutta kolmannen kohdalla vein Jerikon suurin piirtein viereen ja pakotin nostamaan. Alkoi "pikkasen" hermo kiristyä siinä vaiheessa, sen myönnän...

Ukolle kans ns. helppo treeni, kaksi esinettä, molemmat erikseen vietynä. Eka löytyi aika helpostikin, toisen eteen Ukko joutui tekemään vähän töitä, mutta nousipa kuitenkin hienosti. Ukolle pitäis vaan pikku hiljaa jo opettaa sitä vähän nätimpää luovutusta.. Luulen, että jotain pisteitä saattais mennä tollasesta "suoraan syliin tuomisesta" vaikka luovutusasento sinänsä onkin "vapaa"... ;)

Sitten käytiin katsomassa yhtä taloa ja sieltä suoraan Ukon agikisoihin. Ekalta radalta Ukolle heti nollavoitto! :) Puomin kontakti oli kyllä vähän siinä ja tässä, väittäisin peräti, että ei osunut, mutta tuomari ei ollut varma eikä antanut siitä virhettä niin kun ei sitten pitäisikään jos ei ole varma.. A:n "juoksukontakti" ei nyt ollut ihan sellainen juoksukontakti kuin pitäis, vaan Ukko vähän jarrutteli. Toisaalta se oli kyllä ihan odotettavissakin, kun on ekat kisat. Ihan jees rata siis. Aika -9,60, etenemä 4,06 m/s.


Toinen rata lähti vähän huonosti, kun heti eka rima tippui. A oli taas aika hidas, mutta muuten ihan kivaa rataa. Sitten kävi vaan pieni kömmähdys eikä Ukko mennytkään putkeen ja astuipa vielä puomille, joten hylyksi meni. Sitten putken jälkeisellä hypyllä sekoilin itse ja olinkin väärällä puolella keppejä kuin piti ja vähän sellaista, mutta ei se nyt ihan sysipaska rata ollut kuitenkaan... :D


Nyt siis upuu yhtä nollaa 2-luokasta. Itse asiassa jo hetken luulin, että tuo nolla oli viimeinen ja pakkailin jo kamoja, että nyt mennään kotiin, kunnes sitten tajusin, että eihän meillä niitä nollia niin montaa vielä ollutkaan.. :D

Ei kommentteja: