sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

SM-kisat kutsuu

Onpa taas ollut vauhdikas viikonloppu ja univelkaakin kertynyt! Perjantaina lähdettiin Tuijan kanssa Jyväskylään agilitykisoihin. Yövyttiin ensin Tuijan vanhempien luona, mutta Meea, Ukko ja osittain Jerikokin oli sitä mieltä, ettei aamu viiden jälkeen tarvitse enää nukkua kun alkaa jo olla valoisaakin ja unet jäi melko lyhkäsiksi, kun oltiin vasta puolen yön aikaan päästy nukkumaan.

Aamulla sitten ykkösten kaksi rataa, joista toiselta Tuija ja Ronja vetäs hienon voittonollan 1,5 vuoden kisatauon jälkeen! Aikamoista ja iso hatun nosto! :)
Muut koirat oli sillä välin Tuijan äidin hellässä huomassa ja käytiin välissä syömässä, palataksemme sitten Jerikon kanssa kisapaikalle.

Tuijan äidin tsempityksissä oli kyllä jotain taikaa, kun mekin vetäistiin nolla heti ekalta radalta! :D Aika -7,92, etenemä jotain 4,34 m/s ja sijoitus 3./39. Serti meni kyllä heti ekalle, mutta ehkä se onni vielä potkaisee meitäkin. Joka tapauksessa viimeinen aginolla SM-kisoja varten, joten meidätkin tullaan näkemään niissä karkeloissa! :) Puomin kontakti meni vähän varateluksi ja A:n Jeriko hidasteli ja kontakti oli tosi hilkulla, mutta radalla pääpainon yritin nyt pitää kunnon meiningissä ja olinkin aika tyytyväinen itseeni, kun kerrankin juoksin sen verran, että olin ihan hengästynyt radan jälkeen. :D Ja Jeriko veti ihan huippu hyvin, hitsi kun se onkin niin taitava! Nyt oli hyvä meininki Jerikollakin ja käännökset tosi hyviä. :)


Toiselle agiradalle lähdin hakemaan vähintäänkin yhtä hyvää raivoa tekemiseen ja olen kyllä tähänkin tyytyväinen. A:n kontaktin Jeriko teki tällä radalla jo huomattavasti vauhdikkaammin, ehkä se eka kerta vieraalla A:lla vähän teke vielä epävarmuutta. Joka tapauksessa meno oli tosi hyvää aina siihen asti, kun Jeriko vähän karkas puomilta ja olin siinä sitten myöhässä ja tuli kielto hypylle ja Jeriko vielä nappas muurin väärään aikaan joten siitä hylky. Mutta kiva rata! :)


Viimeisenä hyppäri, joka oli tosi kivan oloinen rata. Pääosin luukutusta ja sitten pienet käännökset väliin. Ihan sika hyvää rataa tehtiin taas tosi hyvällä meiningillä, mutta sitten mulla nousikin kierrokset jo niin kaakkoon, että sekoilin putken lähetyksessä ja huusin "eteen" ja Jeriko joka oli jo menossa putkeen kilttinä poikana alkoikin katselemaan, että pitikö sittenkin hakea jotain muita esteitä edestä ja kielto putkelta. Mutta toisaalta ihan oikein, että kerrankin mulla nousee vire niin korkeelle, että sekoilen, en muista koska olisin viimeksi agiradalla kunnolla kisoissa mokannut jotain, kun oon ollut liian tyynen rauhallinen! Pieni moka oli siis hyvä juttu. ;) Viimeinen tiukka käännös ennen loppusuoraa oli kyllä todella kaunis ja siitä sitten loppukiri. Kiva rata! :)


Tänään oli juoksukontaktiseminaari, joka oli kyllä todella antoisa kokemus. En ollut etukäteen varma ilmoittaudunko alkeispäivälle vai jatkopäivälle, kun tavallaan ollaan tehty juoksukontakteja, mutta ei kuitenkaan saatu sitä alun teoriaopetusta. Saatiin kuitenkin paikka jatkopäivältä ja tämä olikin tosi hyvä meille. Otin Jerikon koiraksi, koska sillä on ollut ehkä enemmän ongelmaa ja vaihtelua suorituksissa. Jeriko kyllä pisti heti niin parastaan ja teki niin hienoja kontakteja, että olin ihan ihmeissäni!

Toisella vuorolla tehtiin sitten pientä rataa jossa A:ta mentiin ees taas eikä sitten ollut pumppereita paikoillaan. Tässä alkoi Jerikolla selvästi näkymään epävarmuus. Jeriko on selvästi vähän riippuvainenkin niistä pumppereista ja sain ohjeeksi pienentää pumpperia ja alkaa niitä pikku hiljaa häivyttämään. Lisäksi on unohtunut tuo lelun heitto harjoittelu, jota pitäisi kuitenkin tehdä joka treenissä. Lisäksi olen heittänyt palkan aina liian myöhään, minkä opin vasta nyt. Lisäksi oon tehnyt liian paljon toistoja kerralla, minkä kyllä tiesinkin, mutta en tajunnut, että niitä toistoja on niin paljon liikaa...

Jerikon kontaktit on kuitenkin jo tosi hyvällä mallilla ja tullut harppauksen eteenpäin, nyt ei edes rysäytellyt ylösmenolla niin kovasti. Eli aletaan häivyttämään pumppereita ja jatketaan harjoituksia. Ehkäpä toi Jerikon juoksu-A on sitten jo SM-kisoissa aikas hyvällä mallilla. ;)

Ukko erityisesti tarvii eteen lentävää palkkaa ja täytyy palata harjoituksissa vähän taakse päin sen kanssa. Haetaan varmuutta ja vauhtia, jos sillä sais pois laukan vaihdonkin A:n harjalla... ;) Antoisa päivä siis ja kiitos kuvauksesta Lealle! :)


(c) Lea Nissinen

(c) Lea Nissinen

(c) Lea Nissinen

Ei kommentteja: