maanantai 17. helmikuuta 2014

Juoksukontaktit..?

Tänään käytiin tekemässä pientä kontaktitreeniä Pinotiellä. Ukon kanssa olisi varmaan alkuun jo pitänyt lähteä vaan juoksuttamaan suoraan läpi maassa olevien kontaktien ja ottaa ne pysäytykset sitten tarpeen mukaan vasta myöhemmin, mutta jälkiviisaus on niin helppoa... Nyt raahasin kuitenkin ylimääräisen A:n palat (hitto kun olikin painavat!) keskelle lattiaa ja siitä vaan juoksuttamaan läpi. Alkuun muutama ihan nappisuoritus, sitten Ukko alkoi vähän ennakoimaan palkan lentämistä takaa ja kaarsi pois A:n päältä. Aloin naksulla merkkaamaan sitä, että juoksi suoraan toisenkin osan yli olin itse miten tahansa ja hienosti suoristui juoksu.

Tein sitten Jerikollekin A:ta maassa ja Jeriko hoksas tosi nopeasti tän suoraan juoksemisen ja juoksi suoraan ja täysiä A:n läpi. Aloin sitten miettimään, että taidan tosiaan tehdä molemmille tätä A:ta ihan maassa makaavasta A:sta lähtien ja pikku hiljaa nostaen (jos jostain nyt löytyy A jota voi oikeasti nostaa pikku hiljaa..). Mietin ihan, että opettaisko nyt ainakin A:lle testimielessä ihan oikeet juoksukontaktit ja katsois tarviiko A:lle sitten ollenkaan pysäyttääkään. ;) Nyt on enää sitten pohdittavana se, että tarvinko jonkun kaaren ohjaamaan juoksuasentoa matalaksi tai kehikon johon koirien pitää tähdätä vai riittääkö pelkkä naksulla kosketuksen merkkaaminen, kun A:lla kontaktialue kuitenkin on aika iso...

Puomia tehtiin myös ja nyt ihan vaan vaadin sitä, että pitää suoraan tulla alas asti. Jerikolle puomia vähän enemmän ja toiseen suuntaan Jeriko tuntui tekevän selvästi paremmin kuin toiseen, jossa sitten useasti jäi seisomaan siihen viimeiselle pienalle. Otettiin sitten vaan aina uusiksi ja lopulta Jeriko isti tassunsa lattiaan oikein tasajalkaa, että kelpaako? :D Superpalkka tästä ja lamppu alkoi varmaan syttyä, mutta vaatii ehdottomasti edelleen treeniä.

Ukollakin selvästi puomin vauhti nopeutui, kun otin sitä muutaman kerran A:n läpijuoksujen perään. Ukolta myös edellytin nopeaa alastuloa ja itse asiassa Ukkokin näytti vähän hokaavan asiaa, mutta ei ihan niin hyvin kuin Jeriko, kun Ukolle otin valtaosin tota A:ta. Mutta tosiaan tuo A jää nyt vielä vähän pohdittavaksi, että mitä menetelmää käyttäisin ja sitten täytyy selvittää miten saan sen vähittäin kohotettua, mutta katsotaan. Juoksukontaktit A:lle olis kyllä aika kivat. ;) Ja vieläpä koiran olille ehkä ystävällisemmät kuin pysäytyskontaktit. :) Puomia jatketaan pysäytyskontakteilla, en viisti kahta asiaa alkaa sotkemaan samaan aikaan. Katsotaan sitten jos A:n juoksukontakteista tulis hyvät, että kokeilisko samaa puomillakin.. ;)

Ei kommentteja: