torstai 30. toukokuuta 2013

JK1 Jeriko

Ollaan Jerikon kanssa tehty nyt ihan muutama jälki tän kevään aikana, pari pellolle ja yksi metsään. Jerikon jäljestys on ollut aivan huipputarkkaa ja hienoa, mutta keppien ilmaisu ontuvaa. Viimeisessä treenissä myös janalla Jeriko lähti tosi vinoon. Esineruutuja ollaan myös tehty ja ne on mennyt kyllä kaikki hyvin vaikka oliskin haastavaa ollut. Tottista ollaan tehty ihan minipätkiä, ei kunnollista tottistreeniä vielä ollenkaan. Näillä taustoilla ei ihan heti aattelis kokeeseen lähteä, mutta kun Ylökkin jälkikoe sattui olemaan näin alkuvuodesta niin pisti miettimään: kivituhkakenttä jolla Jeriko tykkää ponnistaa, Jani Heinilä tuomarina, ei marjastajia/sienestäjiä jälkeä sotkemassa... Joo, kyllä houkutti siinä määrin, että ilmoitin kokeeseen ja sitten vaan miettimään, että oliko järkeä, maksanko ja lopulta, että perunko silti.

Se hyppyhän on meidän iso ongelma, Jeriko on nyt tehnyt metristä vähän vaihtelevalla menestyksellä, välillä hyppää sen oikein tyylipuhtaasti ja itsevarmasti, välillä menee rymistelyksi ja kolisteluksi. Eilen agitreenien jälkeen oli kyllä sellainen hyppytreeni, että todella harkitsin kokeen perumista! En ollut tajunnutkaan, että Ylökkin kentällä hyppy tulee ikävästi suoraan aurinkoa päin, koiran on siis vaikeampi hahmottaa hypyn yläreunaa tämän vuoksi ja Jeriko sitten rymistelikin esteellä. Sitten tuli pieni epävarmuus, mutta lopulta 90 cm este meni hienosti. Pieni kävely välissä ja sitten metrin hyppy pelkästään menohyppynä ja tämä meni tyylipuhtaasti esteeseen koskematta. Niinpä sitten päätin kokeilla kepillä jäätä kokeen kanssa vaikka kyllä täytyy sanoa, että tänään päivällä hirvitti! Keppien ilmaisu hirvitti ja erityisesti hyppy hirvitti! Keppien ilmaisut ei tosiaan treeneissä ole mennyt ihan putkeen, mutta Jerikolla on kyllä aina ollut sitä, että jostain syystä ilmaisee vieraat kepit paljon paremmin kuin mun laittamat. Mistäköhän sitten johtuukin..? :D

Tänään oli siis koe ja Matti lähti mukaan (!) seuraksi ja kuvaamaan. Aloitettiin jäljellä. Janalla Jeriko lähti suoraviivaisesti ja tasaisella tahdilla etenemään, kohtasi jäljen mutta oli siinä sen verran epävarman oloinen, että odottelin ihan rauhassa, että mitä tekee, mihin suuntaan lähtee. Lopulta Jeriko oli kuitenkin edennyt koko liinan mitan ja oli pakko astua perään ja takajälkihän se oli, arvasin! Tästä vaan käännös ja oikeaan suuntaan jälkeä ja hitsi kun Jeriko jäljestikin hyvin! Muistuttelin vähän väliä kepeistä sanomalla "missä kepit on", mutta kun en viitsinyt koko ajan hokea niin pari keppiä nousi niinkin, etten ollut hetkeen muistanut sanoa ja seuraava keppi tuli vähän yllättävänkin äkkiä ja Jeriko itse ilman muistuttelua nosti kepit. Kaikki kuusi keppiä nousi ihan Jerikon itsensä toimesta, yhtään se ei ylittänyt! Tämän jälkeen oli ihan, että WAU! :))

Jäljen jälkeen kävin äkkiä käyttämässä Jerikoa järvessä ja sitten esineruutuun. Lähetys oikeasta reunasta, n. 25 metrin jälkeen otti sivusta hajun, lähti tarkentamaan muttei heti löytänyt mutta etsi niin kauan että löytyi ja sitten toi reippaasti mulle. Tästä täydet pisteet. :)

Tottiksessa Jeriko oli ensin paikkamakuussa. Paikkamakuuseen viedessä ääntely oli melkoista, haukahteli välillä ja inisi. Kierroksia aivan liikaa ja johtui varmasti siitä, ettei tosiaan olla kunnon tottistreeniä tehty pitkiin aikoihin! Paikallaolo kuitenkin erinomainen, laukauksista ei silmääkään räpäytä. :) Alla lyhennetty video paikallamakuun alusta, loppuun asti turha katsoa, kun on niin tylsää katsottavaa. ;) Ps. Nyt näköjään taas toimii tää blogger-youtube -synkronointi.. :D


 Yksilöliikkeisiin lähtiessä Jeriko oli alkuun vähän hiljempaa, mutta alkoi sitten suoran lopulla ääntelemään ja ääntelyä tuli silloin tällöin pitkin matkaa. Haukahduksissa myös vähän erkani, henkilöryhmässä olisi myös voinut olla hiukan keskittyneempi. Seuraaminen muistaakseni hyvä, kuitenkin Jeriko oli koko ajan innokkaana mukana ja saikin siitä kehuja.
Liikkeestä istumisen suoritti nopeasti, tosin jonkinlainen ylimääräinen pikku niiaus siinä oli ollut ja rehellisesti sanottuna jätössä luulin, että Jeriko oli mennyt maahan ja olin aika yllättynyt kun se istuikin! :D Tämä oli vissiin kuitenkin erinomainen. Liikkeestä maahanmenossa jäi seisomaan (tämä oli suuri yllätys!) ja luoksetulossa voisi olla vauhtia enemmän, mutta muuten korrekti suoritus, olisko ollut hyvä? Tasamaanoudossa lähtö ja kapulaan tarttuminen nopeat, palautus saisi olla nopeampi, hyvä? Hyppynoudossa kapula lensi aika reilusti vasemmalle, luulin ettei Jeriko näkis sitä esteen takaa, mutta saattoipa hyvin nähdäkin, koska lähti niin tarmokkaasti suoraan esteen ohi. Palatessa hyppäsi hypyn hirveellä kolinalla. Tyydyttävä? Kuitenkin kapulan luovutuksessa Jerikon häntä vispas ja se on mulle tällä hetkellä tärkeintä, että vaikkei tyyli olisi puhdas, niin Jeriko on itse tyytyväinen itseensä eikä kauhistu kolinoita. :)
Vinoesteelle Jeriko lähti innokkaasti ja suoritti korrektisti mennen tullen, hieman olisi voimaa saanut olla suorituksessa enemmän. Erittäin hyvä? Eteenmenossa valmisteleva osuus hyvä (ei edes äännellyt) ja vauhdilla eteen ja käskyllä maahan pölypilven saattelemana. Erinomainen. :)Maastopisteet siis yhteensä 194, tottis 84, eli kokonaispisteet 278, 1-tulos ja vielä kirsikkana kakun päällä 1. sija! :) Jeriko on kyllä upea koira, en voi muuta sanoa! Olen aivan äärettömän ylpeä siitä. :))
Nyt sitten aivan kaikessa rauhassa treenaillaan hyppy kuntoon ja sellaiseksi, että voi luottaa siihen että jokainen hyppy on teknisesti puhdas ja itsevarma, ei näin että joskus hyppää hyvin ja joskus ei. Kesälle olenkin jo sopinut hyppytekniikkakoulutusta Vappu Alatalolle, eli jatketaan siitä hyvästä alusta mihin ollaan jääty Sarin kanssa ja varmasti saadaan tuo hyppyongelma selätettyä lopullisesti. :)

3 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Jee onnea! :)

Marja kirjoitti...

Vauhti päällä, onnittelut tuloksesta :)

Anita kirjoitti...

Olipas älyttömän hieno eteenmenoa! Hyvä Sabina!
-Anita-