keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kisoja

On taas ollut pitkiä ja koiratäyteisiä päiviä. :) Eilen olin Tavesin jälkikokeessa talkoilemassa. Kyllä meille Jerikon kanssa itse asiassa paikkaakin kokeessa tarjottiin, mutta vaikka houkutus oli suuri, niin tämä koe tuli aivan liian aikaisin monestakin syystä: 1. hyppy ei ole vielä valmis 2. vielä yhtään jälkeä ei olla tänä vuonna ajettu 3. yhtään tottista ei olla vielä tehty :D
Mutta siis kävin tallaamassa ennalta merkatun 1-luokan jäljen ja kieltämättä sitä tallatessa tuli mieleen, että olis ollut just Jerikolle sopiva jälki, sopivan haastava. :) Tottiksista otin kentällä vielä kuvia ja kokeen jälkeen tein Jerikolle mini-mini -tottiksen. Ensin tasamaanouto 650 gramman kapulalla ja Jeriko oli aivan liekeissä siitä, tosi vauhdikas nouto. :) Sitten tehtiin pk-estettä, joka kyllä alkuun kun vaan meinasin suoraan tehdä esteen kapulalla meni siihen, että Jeriko ampas esteen ohi kapulalle eikä edes tajunnut koko "yli"-sanan merkitystä. :D Sitten kun näytin esteen niin lamppu taas syttyi ja Jeriko teki upean noudon esteen yli, ei vähäisentäkään epäröintiä! Hieman olis himottanut kokeilla hyppyäkin, kun Jeriko oli niin hyvässä vireessä, että uskon että olisi onnistunut, mutta päätin jättää varmasti hyvään fiilikseen.

Käytiin sitten vielä kisaesineruudussa vetämässä treeni. Jerikolle kolme esinettä ja ei se kyllä helppoa ollut Jerikollekaan jos ei kokeessa olleille koirillekaan. Ei meinanut helposti löytyä, mutta hyvin Jeriko teki töitä ja lopulta nousi kaksi esinettä ja kolmas (kuminen katukiekko) niin, että Jukka (joka oli myös treenaamassa) kävi esineen luona näyttämässä mulle missä se on ja tämä riitti Jerikolle vinkiksi ja katukiekkokin nousi alta aikayksikön. Itse asiassa ihan hyvä, että tuli sellainen mielikuva/motivaatiotreeni viimeiseksi ja jäi näin hyvään fiilikseen. :)

Myös Ukolla oli hieman vaikeuksia kovassa tuulessa paikallistaa esineitä, mutta lopulta nousi kaatuneen puun juurakosta esine ja siitä bileet pystyyn! Yhteen esineeseen jätettiin ja sitten Jukka leikitti Ukkoa ja Ukko saikin kehuja taistelutahdostaan ja siitä, kuinka ei yhtään häiriinny vieraan mustiin pukeutuneen miehen antamasta paineesta, ei päälle kumartumisesta tai läpsyistä kylkiin. Ukon taistelutahto on kyllä upee! :)

Tänään käytiin Ukon kanssa NPKH:n majalla epiksissä. Tuija oli seurana ja kuvaamassa, kiitos siitä Tuijalle! :) Ja tosi kivastihan se meni, vaikka vasta jälkikäteen tajusin, että luokassa oli annettu ensimmäisenä (kolme koiraa välissä) mennä juoksuisen nartun, mutta Ukko ei kyllä yhtään ollut moksiskaan. :D Hassua vaan kun virallisissa kisoissa uroksia varjellaan juoksunartuilta henkeen ja vereen, ja sitten epiksissä juoksuinen narttu (juoksupöksyissään toki) sai lähteä ensimmäisenä. :D

No, ei se tosiaan Ukkoa häirinnyt ja hienosti meni. Rata oli vauhdikas ja etukäteen vähän hirvittelin, että kuinka ehdin ohjaamaan kun pienemempienkin koirien ohjaajilla tuntui tulevan kiire, ja niinpä ohjasin aika rohkeasti Ukkoa ja jätin sille nyt vähän omaakin vastuuta esteiden suorittamisesta. Mutta se kannatti, tehtiin puhdas rata ja vielä nopeimmalla ajalla! :) Ukko on hieno! :)
Tuija joutui sekä Ukon palkan että kameran kanssa säätämään ja niinpä videoa alkaa pari hyppyä jäljessä, mutta valtaosahan siitä näkyy ihan hyvin. :)

Bloggerin ja youtuben tilien synkronointi ei edelleenkään meinaa toimia, kun videoita ei saa suoraan haettua tänne. :( Tässä kuitenkin linkki videoon.


2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Jee onnea teillekin hienosta voitosta :D

Sabina kirjoitti...

Kiitos! :D