perjantai 13. heinäkuuta 2012

Pk-treeniä

Viime viikon loppu oli niin tiivistä treenaamista, että alkuviikosta otettiin vähän rennommin. Keskiviikkona kuitenkin agilitytreenit normaalisti, Jeriko teki ihan hienosti, mutta silti jotenkin vaisu olo treeneistä, ei silleen mitään ahaa-elämyksiä tai selvää kehittymistä.. Ukko teki kentän laidassa perusasentoa ja paikkamakuuta niin, että kävin auton takana piilossa. Hyvin pysyi aloillaan, vaikka vieressä meni koiria agilityradalla ääniapujen kera. ;) Samoin malttoi hyvin ottaa perusasennossa kontaktia, vaikka välillä oli pakko vilkaista mitä siellä radalla tapahtuu. Hienosti kyllä kaiken kaikkiaan Ukko tekee. Ja toi lelujen palautus on kyllä huippua! Jerikonkin kanssa on joutunut erikseen harjoittelemaan, mutta Ukko tykkää niin kovasti repiä ja leikkiä, että palauttaa lelut ihan luonnostaan, on kyllä ollut helppoa ton asian kanssa. :)

Jerikon kanssa tehtiin Mutalan kentällä agitreenien lomassa pk-hyppyä, ensin 85 cm itseluottamuksen kohottamisena ja perään metrinen, hienosti meni ja kahteen toistoon jätin. Agitreenien jälkeen tein myös yhden eteenlähetyksen lelulle joka vietiin yhdessä ja sitten kun sopivasti porukka seisoi ryhmässä niin tein henkilöryhmää, mikä meni ihan sika hyvin! Jeriko ei vilkuillut ihmisiä ollenkaan ja seuras koko ajan hienolla vireellä. Aika ihme siihen nähden, että viimeksi ollaan henkilöryhmää tehty BH-kokeessa reilu vuosi sitten! :DD

Tänään töiden jälkeen lähdettiin jälkimetsään. Olisin halunnut tehdä Jerikolle näköavulla janatreeniä, mutta kun ei saatu kaveria metsään, niin eihän se sitten onnistunut. Niinpä tein ihan kunnon jäljen, tarkoitus oli tehdä kilometri, mutta alkumatkasta Sports Tracker taas sekoili ja jouduin alkamaan uudestaan, enkä sitten enää lopuksi muistanut, että siinä oli pari sataa metriä jotka ei ollut "nauhalla". Jäljen pituus oli sitten loppujen lopuksi huimat 1,2 km! Maltoin istua yksin autossa sen verran, että jälki vanheni tunnin. Väliin tein myös Ukolle herkkuruudut, toisen pelkän ruudun, ja toisen niin, että kolmiosta lähti jälki toiseen ruutuun. Hienosti ja tarkasti Ukko kyllä haisteli. Ja ruudun jälkeen muutenkin kulki nenä maassa, selvästi yritti seurata mun poistulojälkiäkin! :)

Sitten Jerikon jälki. Jana noin 10 metriä, pari metriä vinoon Jeriko tuli siitä mihin oli tarkoitus se saada, mutta nosti jäljen hyvin. En itse asiassa edes tiedä, kuinka paljon janalta saa kokeessa poiketa ennen kuin tuomari huomauttaa..?

Jeriko jäljesti nyt hieman vauhdikkaammin ja kuono hieman korkeammalla maasta kuin mitä se on tässä tän kesän ainaka muuten tehnyt, ei aivan niin tarkkaan jäljestänyt. Olisko johtunut sitten kosteasti maasta? Ehkä jäljen haju erottui nyt ylempääkin..? Mäkin sain välillä ottaa ihan juoksuaskeleita sen perään jos jäin jälkeen, enimmäkseen kyllä reippaalla kävelyllä pärjäsi. Mutta kyllä Jeriko aika hyvin jäljellä pysyi, ainoastaan alkumatkasta tuli pieni hairahdus ja siinä meinas keppi jäädä kun Jeriko tuli takaisin jäljelle sen jälkeen. Pyysin kuitenkin takaisin ilmaisemaan keppiä. Nyt palkkasin kepeistä leikillä, koska se on Jerikolle parempi palkka kuin pelkkä kissanruoka, ja kun oli ihan inhimillinen sää ettei tarvinnut pelätä Jerikon läkähtymistä. Tosiaan jäljestys meni kaiken kaikkiaan tosi hyvin, hienosti jaksoi loppuun asti. Jotkut kulmat joutui tarkistamaan pyörähtämällä, osan meni taas aivan suoraan oikeaan suuntaan. Hienosti Jeriko kuitenkin työskenteli itsenäisesti jos jälki meinasi jossain välissä kadota. Välissä kyllä jäi joku keppi, ei taaskaan hajua missä kohtaa, ehkä jonkun pienen hairahduksen kohdalla tai sitten Jeriko ei ole malttanut nostaa.. Kolme keppiä Jeriko ilmaisi aivan itsenäisesti todella hyvin (yhden niin, että tarkistin juuri sports trackerista matkaa ja kun käännyin katsomaan niin Jeriko seisoi siinä keppi suussa :D), tosiaan se alun keppi (eka tai toka, en muista) meinas jäädä, ja sitten viimeisen Jeriko meinas jättää vaikka meni kyllä siitä ihan päältä. Ehkä alkoi vähän väsyttää eikä ollut niin tarkkana, vaikka lopunkin jälkeen jatkoi edelleen jäljestystä mun jälkiä pitkin.. Mutta keppi-ilmaisua edelleen pitää vahvistaa, leikki selvästi kuitenkin Jerikoa motivoi paljon enemmän kuin ruoka, eli kunnon leikkipalkoilla varmasti Jeriko alkaa ilmaisemaan tarkemmin! :)

Ai niin, maasto oli nyt mainiota mänty sammalikkoa! Mustikoitakin oli ja jälkeä tehdessä oli pakko ottaa pari maistiaista! ;) Pari pienemmälle kalliolle nousua, mutta ei mitään edelliseen jälkeen verrattavaa, koko ajan sammalta/varvikkoa alustana, välillä vähän kosteampaa, mutta onnistuin väistämään pahimmat suopohjat. Pari polun/työkoneen uran ylitystä tuli, mutta ne ei tuottaneet mitään ongelmaa. Ihan kiva jälki, työskentely ei parasta, mutta tuli ainakin nähtyä, että Jeriko pystyy ajamaan noinkin pitkän jäljen ilman, että puhti loppuu tai että eksytään. :D Huomenna ollaan menossa Pälkäneellä käymään ja aattelin houkutelle (lue: lahjoa tai pakottaa) isän tai pikku veljen avuksi tekemään näköaputreeniä. Siten tulis sitten väliin sellainen kunnolla lyhyempi ja helpompi treeni, ja muutenkin seuraava jälki jonka tekis voisi olla sellinen lyhyempi, ehkä max. 700 metriä, mielellään lyhyempikin, niin saisi kepit tiiviimmin ja niiden ilmaisua hiottua paremmin. Mutta hyvällä mallilla on mun mielestä. :) Oon tosiaan ilmoittanut meidän jälkikokeeseen elokuun lopulle, eli vielä on aikaa reilu kuukausi treenata. Eli kaikki innokkaat jälkikaverit, käsi ylös kuka haluaa tehdä jälkeä meidän kanssa? ;)

Ennen jälkitreeniä kävin M&M:ssä hakemassa kissanhiekkaa ja samalla Ukko pääsi pentupaineihin. Jerikokin tuli mukaan, kun en raaski autoon jättää. Jeriko ei enää Ukon tulon jälkeen ole jaksanut ihan niin paljoa innostua pennuista, tosin kaikkein pienimmät pennut oli edelleen eniten Jerikon mieleen ja varsinkin yhteen 4 kk ikäiseen länsigöötanmaan pystykorvaan (urospentu) oli aivan ihastunut, kulki koko ajan perässä häntä viuhuen ja sai Jeriko sen lopulta vähän leikkimäänkin. :D Ukko temmelsi sitten muiden pentujen kanssa innoissaan, paikalla oli mm. bernhandinkoira, kiharakarvainen noutaja, ranskan buldoggi ja joku vesikoira, portugalin ehkä..? Ukko kuitenkin tuli oikein kivasti juttuun kaikkien kanssa, ilmeisesti riitaa saadaan aikaiseksi vain sisarusten kanssa. Vähän niin kuin ihmissisaruksetkin.. ;)

1 kommentti:

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Kaisla ilmoittautuu jälkiseuraksi!! Mua vaan tarttee sit neuvoa tarkkaan miten haluut, kun mun jäljet on aina armotonta räpellystä. :)