sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuoden ensimmäiset treenit

Tehtiin tänään omalla parkkipaikalla pieni treeni ennen kuin lähdettiin lenkille Tean kanssa. Treenattiin hyppynoudon palautusta vinoista kulmista. Nyt Jerikoa ei saanut hämättyä millään realistisilla tai liioitellunkaan vinoilla kulmilla, suoritti hypyn erehtymättä. :)

Tunnarista luin juuri koeohjeesta, että ohjaaja saa itse päättää näkeekö koira kapuloiden asettelun. Olen jotenkin luullut, että sääntö sanoisi, että pelkkä ohjaaja kääntyy, koska olen nähnyt liikettä suoritettavan lähinnä sillä tavalla. Itse kokisin kuitenkin luontevammaksi tehdä niin, että Jeriko kääntyy mukana, koska: 1. mun pitää erikseen käskyttää että saan Jerikon jäämään paikoilleen kun luonnostaan yrittää seurata käännöksessä, 2. jos Jeriko ei itsekään näe kapuloiden asettelua, niin ei ainakaan voi tulla kiusausta käyttää pelkästään silmäänsä vaan nenän on pakko olla auki.
No, nyt tehtiin harjoitusta sitten niin, että Jeriko kääntyi myös selin. Jeriko on nyt parilla viime kerralla tehnyt niin, että nostaa oman, mutta haistelee vielä muut läpi tai saattaa pudottaa oman, käydä muut läpi ja tuoda sitten taas oman. Jos oma tolleen tippuu suusta niin siitähän lähteekin sitten jo pisteitä. Olin sitten ajatellut, että pitää vahvistaa sitä, että kun oma löytyy niin muut voi unohtaa, naksauttamalla heti nostaa oman. Unohdin tämän sitten aluksi ja ensimmäinen toisto olikin sitten juuri sellainen, että Jeriko nosti ensin oman, sitten pudotti sen ja haisteli loput läpi, ja nosti sitten taas oman uudestaan. Kaksi muuta toistoa tehtiinkin sitten niin, että Tea naksautti kun Jeriko nosti oman. Tällaisia harjoituksia nyt ennen koetta sitten vielä lisää.

Ruutuun meni heti ensimmäisellä ihan oikein, tosin sinne ruudun reunaan, mutta ihan kyllä nauhojen sisäpuolelle. Itse vaan tykkäisin, että olisi keskellä eikä niin lähellä reunaa, jatkossa tehdään siis toistoja myös alustan kanssa niin, että vahvistetaan sitä keskustaan menemistä. Toisella toistolla vähän lähemmäksi keskustaa menikin ja jätin sitten siihen.

Metallikapulan pitoa sitten myös. Tosi hyvin kyllä Jeriko piti. Mulle tuli myös mieleen, että kun EVL:ssä on hyppynouto metallilla, niin nousisiko siinä niin kierrokset, ettei metalli haittaa? Ja jos nousee, niin olisiko siitä hyötyä jo voittajaan oikean fiiliksen hakemisessa? Niinpä sitten tein metallilla hyppynoudon ja ihan sikahyvin meni, tosi tukeva ote ja kaiken lisäksi Jeriko ei meinannut luovuttaa kapulaa mulle, irrotti vasta kolmannella käskyllä! :D :D Siis ei mikään kiva juttu sinänsä, koska tää irrottaminen on kyllä hieman ongelmallista muutenkin ja vähän pelottaa, että tekee kokeessa vähintäänkin puukapulalla ton, mutta metallin kanssa siinä mielessä erittäin positiivista, että nyt löytyi ainakin se oikein fiilis mitä olen hakenut. Nyt sitten vaan luovutusten hinkkaamista. ;)

Vähän myös seuraamista tehtiin. Aivan pienen pientä ääntä meinasi välillä tulla, mutta pysäytin sitten ja jatkettiin kun oli hiljaa. Pari kertaa siis aivan hiljainen ääni ja sitten olikin hiljaa.

Lenkin lomassa tuli niin hyvä paikka tehdä esineruutu, että tehtiinpä sekin. Tallattiin ehkä noin 35x50 alue, saattoi olla myös syvempi. Tea vei hanskansa takarajalle. Jerikolla on kyllä alkanut myös esineruudussa odotellessa kierrokset nousemaan, alkaa joku ihme palosireeni soimaan, mutta nyt puutuin siihenkin. Lähti kuin tykin suusta ja suoraan takarajalle, siellä pari kierrosta kun tarkensi ja hanska löytyi alta 10 sekunnin. Siihen jätettiin, halusinkin tällaisen helpon harjoituksen väliin, kun viime kerroilla on joutunut työskentelemään enemmän.

Oikein onnistuneet ja kivat treenit siis tälle päivälle. Ja limakin lähti vähän irtoamaan, eli eiköhän tässä huomenna taas olla jo ihan hyvässä kunnossa. :)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa ja hyvillä mielin vaan kokeeseen. :) Nauratti, kun Rudilla taas on just toiste päin, että tahtoo pudottaa kapulat ja kaiken muun, kun mun käsi vaan meneekin sen suuta kohti. :D Ollaankin sitten harjoiteltu tukevaa pitämistä mun edessä. :D

Sabina kirjoitti...

Mä olen varmaan hinkannut liikaakin sitä pitoa sitten.. :D Vaikka ihmettelen kyllä, kun aina kuitenkin palkkaan irrottamisesta niin eikö sen pitäisi vahvistua? Kai toi on vaan niin omistushaluinen.. ;)