perjantai 6. tammikuuta 2012

Voittaja-luokan korkkaus

Tänään sitten korkattiin voittaja-luokka Pieksämäellä, tuomarina Riikka Pulliainen. Tuija lähti matkaseuraksi ja mentiin jo torstaina Tuijan vanhempien luoksi Leppävedelle yöksi, sieltä sitten aamulla loppumatka Pieksämäelle. Oli kyllä mukava näin, ei tarvinnut ihan kukonlaulun aikaan herätä. Tosin nukuin kyllä hieman huonosti, kun näin koko ajan unta, että ollaan jo myöhässä ja heräilin katsomaan kelloa! :D

Koepaikalla oltiin hyvissä ajoin, noin 45 minuuttia ennen suunniteltua luokan alkua. Hyvä niin, koska paikkamakuut alkoikin reilu puoli tuntia etuajassa! Onneksi me oltiin viimeisessä (kolmannessa) ryhmässä, niin ehti siinä hetken vielä rauhoittua. Jerikolla oli kyllä tosi hyvä vire, rauhoittui hyvin ja paikkamakuuseen mennessä oli hyvin kontaktissa. Ensimmäisellä käskyllä alas ja ylös. Makuun aikana Jeriko oli hieman heilutellut häntää vieruskaverille (aussiuros), puheista päätellen paljonkin, mutta videolta katsottuna itse asiassa hännän heiluttelu oli hyvin vähäistä, pari huiskausta silloin tällöin, ei todellakaan mitenkään sen oloisena, että lähtisi leikkimään, kunhan morjesteli. ;)
Paikkamakuusta pisteitä 9,5.

Seuraaminen 6,5: Jeriko oli ihan sika hyvässä vireessä ennen kehää, kun nakin kanssa työstin, ihan hiljaa oli ja tosi hyvässä kontaktissa, mutta kehässä alkoi taas ääntely. Ei nyt mitään mahdottoman kovaa, mutta hiljaa jatkuvasti jurnutti. Ääntelyn minimoimiseksi olin ajatellut, etten käskytä lisäkäskyjä vauhdin muuttuessa, mutta sitten meni haahuiluksikin. Hiekkapohja oli Jerikolla uusi tuttavuus ja ilmeisesti täynnä mielenkiintoisia hajuja. Ei todellakaan mitään Jerikon parasta seuraamista. Puolessa välissä annoin sitten kuitenkin juoksuun lähtiessä uuden käskyn, että tulisi paremmin mukana ja sitten selkeästi paransikin.

Istuminen seuraamisen yhteydessä 0: Jäi seisomaan. Tää on kyllä hassu, kun jo viime kesänä BH-kokeessa Jeriko on tehnyt ton ihan varmasti, mutta nyt taas on käynyt epävarmaksi. Ja toisaalta kuitenkin välillä nytkin tekee tosi hyvin istumisia eikä yhtään arvo (ennen yksilöliikkeitä pyysin pihalla kerran ja heti oikein), mutta sitten välillä taas arpoo. Paljon on kiinni omasta käskyttämisestäkin, että millä äänensävyllä ja painotuksella sen sanon, mutta nyt mielestäni sanoin sen niin kuin pitäiskin, mutta silti meni väärin..

Luoksetulo 9,5: Tosi hyvät pysäytykset. En itse asiassa ole edes varma mistä puolikas piste lähti.

Ruutu 9: Jeriko meinasi ruudussakin jotain hajua haistaa ja jäi aivan ruudun reunaan, en kuitenkaan uskaltanut antaa uutta käskyä, koska en ollut yhtään varma mihin suuntaan se sitten lähtisi, käskin vaan maahan ja siellähän se oli, aivan rajalla, mutta kuitenkin sisällä! :D Seuraamaan tuli hyvällä vauhdilla ja hyvin jarrutti viereen.

Hyppynouto 8: Kapula oli sellainen ohjatun noudon kapula. Ei olla tällaisella harjoiteltu kuin joskus muutama toisto 1-1,5 vuotta sitten, Jeriko katsoi murto-osa sekunnin ajan, että "mikä tää on", mutta nappas suuhun ja toi hyvin. Ja luovutti heti ensimmäisellä!!! :D Ennakoi perusasentoon siirtymisen liikkurin käskystä.

Metallinouto 9: Otin tässä ihan reippaasti itselleni aikaa kapulan lämmittämiseen. Muutaman suorituksen näki, kun ohjaaja lähti heittämään heti kun kysyttiin ja nouto meni plörinäksi, kun oli vielä niin kylmä ja ällö. Lämmitin siis vielä hetken liikkurin kysymyksen jälkeen ja heitin vasta kun tuntui, että on tarpeeksi lämmin. Ravilla toi takaisin, mutta hyvä pito, luovutus ja siisti nouto.

Tunnistusnouto 0: Harmin harmi! :( Jeriko nosti oman, tiputti sen, haisteli vääriä ja otti yhden suuhun, luopui siitä ja toi oman.

Kaukkarit 7: Etukäteen olin ihan varma, että Jeriko ei nouse ollenkaan ja nollaa tän liikkeen! Mutta kävikin päin vastoin, tuplakäsky maahanmenoon, kaikki nousut yhdellä käskyllä ja täysin puhtaasti, ei liikkunut yhtään, mutta viimeinenkin maahanmeno tuplakäskyllä! :D Harmi juttu, mutta jos olisi nousut uupunut, niin olisin ollut siitä enemmän hermona, koska ne on ennenkin jökittänyt. Tää oli nyt vaan joku "työtapaturma". Ja tuomari kehui Jerikon tekniikkaa. :)

Kokonaisvaikutus 8: Ihan hyvä, mutta välillä Jeriko jäi liikkeiden välissä haistelemaan sitä maata. Ei siis mitään Jerikon parasta työskentelyä.

Yhteistulos siis 208 pistettä ja VOI3-tulos. Ei siis mennyt ihan putkeen, mutta ei nyt ihan perseelleenkään. Olin ihan varma, että kaukkarit nollaantuu ja ettei Jeriko luovuta kapuloita ensimmäisellä eikä välttämättä toisellakaan, mutta ne meni hyvin. Eli ei tarvitse niin paljon harmitella, sattuneet virheet oli sellaisia, että ne nyt vaan treenataan, ei suurempia paineita. :) Liikkeestä istumiseen aion ottaa virittelyn käyttöön, että Jeriko osaisi paremmin ennakoida mikä jäävä on tulossa. Tunnarin kanssa vahvistetaan oman nostamista, heti kun oma nousee NAKS, ja palkka mun luota, että jäis toi väärien tarkistaminen. Hassu, kun on alkanut tollaista tehdä, kun pitkään teki aivan puhtaita toistoja, että heti kun oma löysi niin toi sen. Mutta siis toisaalta tiedän, että se on ihan saavutettavissa, enemmän tarvii siis vaan naksutella oman merkkaamista. :)

Ja sitten se ääntely... Sen kanssa edelleen taistellaan, olin jo toiveikas ennen kehää, ettei Jeriko ääntelis kun oli niin hyvä vire, mutta kyllä se sitten kehässä taas nousi. Treeneissä jatkossa palkkaan Jerikoa seuraamisesta hillitymmin, tai ainakin ensin aina kokeenomaisesti silittäen ja sitten vasta lelu. Ja lelua aletaan pitämään "takapalkkana", tässä tällä viikolla treenatessa huomasin, että Jeriko kokoaa itseään paljon paremmin kun palkka jää taakse. Jostain syystä en sitä sitten kokeessa kuitenkaan muistanut/uskaltanut tehdä, kun on niin tuore havainto.. Mutta siis näillä jatketaan, kyllä Jeriko pystyy olemaan hiljaa, itse olen mokaillut tän koulutuksen kun on ikinä ylipäätään päässyt aloittamaan tollasen. Mutta siis hiljaisuus on ihan saavutettavissa, onhan ääntely jo vähentynyt kuitenkin paljon siitä mitä se oli pahimmillaan, treenejä siis jatketaan. :)

Tuija oli tosiaan mukana ja kuvasikin kokeen, mutta kun on vieras kamera niin kaikki ei mene ihan nappiin, tarkennus oli nyt osunut aitaan kehän laidalla, eikä liikkeistä kauheasti saa selvää. Siksi ei nyt videoita näytillä. Sen verran kuitenkin näen itse niistä, että videot ajaa tehtävänsä, iso kiitos Tuijalle joka tapauksessa seurasta ja Tuijan vanhemmillle kiitos majoituksesta ja ruuista! Käytiin myös kokeen jälkeen Halmialan Marjon luona kahvilla, kiitos Marjo kahveista ja herkullisesta mutakakusta! ;)

Ps. Pieksämäen liikkuri on vähän hassu.. ;)

6 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Mahtavaa Sabina ja Jeriko! Tosi hieno voivoin korkkaus! Viilauksia vaille ykkönen! ;-D

Elsa kirjoitti...

Mä missasin yli puolet alusta, kyttäsin koko ajan että millon alkaa ja just sillon oliki joku homma kesken, hitsi! Mut se loppuosa näytti tositosi kivalta :>

Ps. Onhan se hassu, mutta ainakaan ei turhia venttaile :D

Liisa kirjoitti...

Hienostihan se meni! Ei oo paljosta kiinni :)

Anita kirjoitti...

Vitsit! Hyvinhän tuo koe on mennyt. Pari nollaa, mutta niistä opitaan. Ei todellakaan ole paljosta kiinni....
Hyvä Sabina ja hyvä Jeriko!

Sabina kirjoitti...

Harmilliset noi nollat kyllä, ja ääntelyn kanssa on vielä tekemistä, mutta muuten olen kyllä tyytyväinen. :)

-Heidi- kirjoitti...

Onnea hyvästä suorituksesta! Ei muuta kuin vielä hiukan lisää treeniä ja uusi yritys. Meille tuli hiukka enemmän nollia kuin teille :D