perjantai 13. tammikuuta 2012

Takinkääntäjä

Jätin BOT-leirin ja ostin Jerikolle uuden Sensus-manttelin. Vanha BOT oli Jerikolle liian pieni vähän joka suunnassa, erityisesti liian kapea ja huonosti istuvan näköinen, kaulaosa valui aina lapojen taakse sääti kiristyksiä miten päin tahansa. Mahaosakin oli ärsyttävä kun meinasi tulla vähän liian taakse ja pahasti hollille, että saisi kusisuihkun sisäänsä. Tutuille narttubortsuille kyseinen loimi näyttää istuvan todella paljon paremmin, hassu juttu.. Olin kuitenkin Jerikolle jo joskus aikaisemmin kokeillut Sensus-manttelia kun Tero toi niitä jollekin sovitettavaksi hallille. Silloin en vielä ollut lyönyt lukkoon ostopäätöstä, mutta joulukuun aikana, kun loimea/manttelia pääsi kunnolla käyttämäänkin, tulin lopullisesti siihen tulokseen, että Jeriko tarvitsee isomman ja eri mallisen manttelin.
Ja sitten pieni mainospuhe: Sensus-mantteli sopii Jerikolle PALJON paremmin kuin BOT. Ja uskon, että on kyllä aivan yhtä hyvä kuin BOT. Sensuksen manttelissa on urokselle mukavasti enemmän tilaa edessäkin, kyllähän leveät hartiat ja ja lihaksikas rintakehä tilaa tarvitsee. ;) Liikkumatilaa jää Jerikolla paljon paremmin kuin BOT:ssa. Lisäksi yksi hyvä puoli on, että Jeriko pystyy rennosti ja luonnollisesti nostamaan häntäänsäkin niin kuin tykkää tehdä, tämä mantteli tuntuu varmasti Jerikostakin luonnollisemmalta kun pääsee toteuttamaan itseään vapaammin. :D Heijastimista tykkää taas emäntä. Eli tyytyväisiä ollaan. :)

Tänään käytiin Ylökk:n tokovuorolla. Ensimmäisenä otin lyhyitä seuraamispätkiä, palkkailin myös perusasennosta ja kontaktista, ja otettiin askelsiirtymiä. Hyvin pysyi pilli hiljaa, vaikka välillä meinasikin kierrokset nousta jos joku toinen leikitti juuri koiraansa. Tulin myös ajatelleeksi, että tavaksi voisi ottaa käyttää askelsiirtymissä "sivu"-käskyä "seuraa"-käskyn sijaan, jotta Jeriko pystyy ennakoimaan mitä on tulossa eikä hermostu sitten siitä että yllättäen tuleekin vain pari askelta. Peruuttamisen kanssa olen kyllä epävarma mitä käskyä siinä käyttää, pitäisikö olla ihan omansa?

Metallikapulan pitoa ja noutoa otettiin, hyvä ote. :) Vapaassa rinnalla kulkemisessa myös juoksupyrähdyksiä ja sainhan Jerikon nostamaan laukallekin metalli suussaan! :)

Kaukkareita muutama vaihto, palkkailin ensin muutaman kerran pelkistä nousuista, sitten tein 4 vaihdon sarjan ja that's it. Pitkällä etäisyydellä (15 metriä) maasta seisomaannousussa jäi kyllä vielä ehkä vähän uupumaan se etutassujen asennon korjaus jota haluaisin, edelleen siis hiotaan, jotta se maahanmenokin onnistuu sitten kaikissa tilanteissa puhtaasti.

Hyppynoutoa kaksi toistoa. Toinen suora ja toisen heitin tahallaan aivan vinoon. Vähän jännäsin, että suorittaako hyppyä mennessäänkään, koska kapula oli todella sivussa ja suorin reitti ei missään tapauksessa vienyt esteen yli! Aivan sika upeesti kuitenkin hyppäsi mennessä ja tullessa, ei pienintäkään epäröintiä! Wau! :)

Ruutua kaksi toistoa ilman alustaa. Ensimmäisellä toistolla normi virittely. Hyvin meni ruutuun, ensimmäisellä kerralla kyllä hieman reunaan ja käskytin uudestaan jolloin Jeriko korjasi keskelle ja siitä tietty palkka. Toiselle kerralla meni suoraan keskelle, joten siitä palkka ja lopetus.

Tunnari niin, että Rantasen Sari laittoi kapulat. Tehtiin vaihteeksi ihan sekaläjä, en antanut Jerikon nähdä kapuloiden vientiä. Tässä tuli taas se ongelma, että Jeriko ei aluksi edes tiennyt missä ne on, hyvin kyllä sitten lähti kun osoitin. Jatkossa pitää siis kyllä tehdä niin, että Jeriko näkee minne kapulat viedään, mutta niin ettei näe järjestelyä, eli asettelija blokkaa näkyvyyden. No mutta hyvin meni, Jeriko haisteli tarkkaan eikä koskenut vääriin ja toi oman. Sari naksautti tästä heti.

Paikallaoloissa 2,5 minuutin paikalla istuminen. Jäin itse vielä näkyville. Jerikon vieressä kiva bortsu. ;) Ryhdikkäästi ja hyvin istui koko ajan. Ihan alkuun vähän vilkaisi vieruskaveria, mutta kun murahdin tästä niin sama ei toistunut koko loppu aikana. Tosi hyvä!
Paikkamakuu tehtiinkin vain 1 minuutti, koirille yllätyksenä. ;) Käskytys EVL-luokan tapaan, me oltiin rivin päässä ja ensin aloittamassa ja ylösnousuissa sitten viimeisenä. Hyvin Jeriko pysyi maassa ensimmäiset vieraat käskyt, mutta viereistä edellisen käskystä meinasi nousta pystyyn. Tästä korjasin maahan, ja pyysin sivulle vasta kun muut oli vapauttaneet.

Oikein kivat treenit. Olen ylpeä itsestäni kun sain liikkeiden toistot rajoitettua noin vähiin! Hyvä minä! :D
Huomenna mennään Somerolle ratatreeneihin. Toivotaan ettei pelto ole aivan hirvittävän liukas ja että sääolosuhteet muutenkin suosii. :)

2 kommenttia:

Nova kirjoitti...

Moi,
olen itsekin tuota Sensusta katsellut. Minkä pituinen Jerikon selkä on ja minkä kokoisen Sensuksen sille hankit?
Titolla on BOT 55, mutta välillä tuntuu, että voisi olla vähän pidempi. Tiedä häntä...
-Nova

Sabina kirjoitti...

No Jerikolla oli BOT 49, Sensus on 55. Mun mittauksista en ole todellakaan varma, Jerikon turkin alta on hieman vaikea tuntea mistä joku alkaa ja joku loppuu. :D Eikä kukaan ole koskaan kädestä pitäen opastanut, mutta sain Jerikon selän pituudeksi 54 cm.

En tiedä pitäiskö Titollakin sitten olla pidempi Sensus.. Toisaalta 55 sopii myös esim. yhdelle toiselle bortsu-urokselle joka kyllä on Jerikoa isompi (korkeampi ja varmaan pidempikin).. Sensus on niin eri mallinen kuin BOT, että on ehkä vähän vaikea verrata kokoja. Mutta tokihan sitä kannattaa testata ensin, että mikä koko sopii. :)