lauantai 27. elokuuta 2011

Mitäs sitten...

Tuntuu, että olen jotenkin kepoisasti päivitellyt ylipäätään meidän menosta, kun on ollut kisapäivityksiä ja silleen..  Ollaan tässä koko ajan tokoiltu kevysti, mutta paljoa ei olla kunnon treenejä vedetty, lähinnä sisällä treenailtu. Ulkotreeneissä on aiheena ollut lähinnä nuo siirtymiset ja Jeriko alkaa olemaan aika innoissaan siitäkin "leikistä", toivon mukaan sujuu siis hienosti kokeessakin! :)
Olen myös käynyt Jerikon kanssa pari kertaa rullaluistelulenkillä ja on ollut kyllä kivaa, ajattelin tässä syksyn jatkaa tätä touhua niin pitkälle kuin pystyy, kuntokuuri molemmille! ;)
Pieniä jälkiä olen tehnyt pari kappaletta Jerikolle ja Jeriko on jäljestänyt aika rauhallisella fiiliksellä ja herkut on taas jotenkin maistunut, mutta ei se edelleenkään niitä kaikkia nouki ja jäljestys ei siten ole tarkinta mahdollista. Ollaan jäljestämisen kanssa edetty vähän niin kuin pikajunalla, Jeriko innostui heti pentuna niin nopeasti itse jäljestämisestä, että herkut unohtui aivan täysin. Vaikea sitä on nyt enää saada niistä innostumaan, kun olis vaan niin kiire löytää jäljen pää.. Mutta kai tämä tästä vielä, eihän meillä mikään kiire ole. Tehdään tässä syksyn aikana mitä ehditään muilta harrastuksilta ja katsotaan sitten taas ensi keväänä missä mennään.

Tokon avoimen luokan liikkeistä harjoituksen alla on ollut luoksetulo, nouto ja jonkun verran hyppykin, mutta kaiken kaikkiaan näitäkin tehty hyvin vähän. Lähinnä asennetta paranneltu ja tehty hauskoja ja lyhyitä harjoituksia. Tänään oltiin Tuijan kanssa treenailemassa ja nouto oli nyt tosi hyvä! Fribeetä palkkana käyttäen Jeriko lähtee todella rivakasti kapulalle ja palautuskin tosi upea, irrottaa jopa otteensa kapulasta kun frisbeetä heiluttaa, kun muuten on jo ollut vähän sitä, että irrottaa jähmeästi. :D Vielä enemmän vauhtia tuli, kun tein ihan pienen hämy-nytkähdyksen lähetyksessä niin kuin olisin itse lähdössä juoksemaan, johan tuli pojalle kiire! :D :D Noutoon olen siis hyvin tyytyväinen jos tuollainen fiilis on edes osittain kokeessa, ei voi hitaaksi valittaa ja Jeriko ottaa silti kapulan tosi nätisti.

Luoksetulossa tein tänään ensin yhden suoran ja sitten muutaman pysäytyksen, ensimmäinen oli oikein hyvä, toinen hieman hitaampi enkä palkannut siitä ollenkaan vaan juoksin vaan takaisin lähtöpaikalle ja otettiin uusiksi, nyt tuli taas tosi hyvä pysäytys! Jerikolle toimii kyllä tässä hyvin se, että jättää palkkaamatta, tuntuu ymmärtävän mistä jäi kiinni. Vauhti oli kaikissa pysäytyksissä hyvä, ei lähtenyt ennakoimaan viimeiselläkään.

Hyppyä ei olla nyt hetkeen tehty, milloinkohan olisi ollut viimeksi....? No, oli miten oli, Jeriko oli tänään hypystä aika liekeissä, lähti hypylle ja hyppäsi innoissaan ja aika pitkälle, mutta kävi kyllä käskystä hyvin istumaan ja palasi sitten hienosti suoraan eteen istumaan. Pari aivan nappisuoritusta ja that's it, jos on tuollainen ensi sunnuntain kokeessakin niin kyllä mulle kelpaa! :)

Tunnari on nyt ollut vähän mun tuskailun alla. En ole oikein ollut varma miten sitä nyt sitten oikeasti yrittäisi opettaa, kun ympäriltä tulee paljon erilaisia neuvoja. Kuitenkin olen hyvin tarkka ja enkä halua kiirehtiä, haluan että Jeriko OIKEASTI ymmärtäisi mitä siltä haen... Mutta tuntuu, että ei kyllä vielä lamppu ole syttynyt. Olen haetuttanut omaa ruohikkoon piilotettuna ja silloin käyttää hyvin nenää, mutta kun kapula + yksi häiriökapula tulee näkyville, niin nenä menee kiinni ja Jeriko tuntuu vaan arpovan kumman ottaa. Sama tilanne jos kapuloita on enemmän, Tuijan kanssa laitettiin tänään kahta häiriökapulaa (kun aluksi meni hyvin) ja illemmalla mun veljet sai auttaa tässä ja innostuivat tästä niin, että halusivat laittaa enemmänkin kapuloita maahan. Tuija on tehnyt tunnaria Ronjan kanssa nyt hyvällä menestyksellä niin, että häiriökapuloita on kymmenkunta ja sieltä Ronja on omaa hakenut, ja suostuin nyt sitten veljien yllytykseen ottaa lisää kapuloita peliin. Vaan eipä tullut Jerikon kanssa mitään, arvaili minkä otti, kerran ehkä sitten tuntui ihan oikeasti käyttävän nenäänsä, kun kävi väärän luona, mutta ottikin sitten oikean. Mutta on tämä vaikea liike, ei voi muuta sanoa! Eipä olekaan Jerikolle niin luonteva kuin olisi voinut toivoa, ei tässä kai nyt auta muu kuin edetä Jerikon kanssa rauhassa ja yrittää parhaansa mukaan auttaa sitä ymmärtämään mikä on homman nimi. Yhdellä häiriökapulalla siis jatketaan.

Sisällä ollaan otettu istu-seiso-istu -vaihdoksia edelleen. Nyt kun tajusin mistä kiikastaa, kaukkarit onkin lähtenyt edistymään huimasti ja Jeriko istuu alas valtaosin täydellisen puhtaasti jalkojen hievahtamatta. Välillä siirtää toista jalkaa, mutta lähinnä niin vähän, ettei edes siirry, parantaa vain jalan asentoa. Tänään Otin sitten koko asunnon pituuden käyttöön ja tein kaukkareita noin 12 metrin etäisyydeltä ja todella hienosti meni! :) Väliin otin myös istu-maahan-istu vaihdoksia ja nekin hyviä. Välillä Jeriko kyllä laittaa maahan mennessä toisen tassun kainaloon ja siihen aion nyt kiinnottää huomiota. Sellaista Jeriko ei kyllä tee, kunhan on tarpeeksi innoissaan, oikeata asennetta siis vielä kaukkareihinkin hiotaan.

Ensi viikonloppuna on siis lauantaina Ylökk:n agilitykisat, jonne olen ilmoittanut meidät kolmelle (!) radalle. Ja sunnuntaina tokokoe, toivon mukaan se avoimen luokan viimeinen. Jatketaan siis hiljalleen treenaamista ja toivotaan, että ensi viikonloppu on hyvä.. :)
Mulle on tulossa jalkaleikkaus todennäköisesti lokakuun alkuun eli käydään nyt sitten kisailemassa ennen kuin joudutaan kisa- ja treenitauolle..

Ei kommentteja: