sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Uusi tulokas

 Ja niin niitä oli viisi. Tässä tarinassa tosin koirien määrä lisääntyy. Olen miettinyt tätä asiaa jo pitkään vähän on-off. Jupiter tuli mulle sillä tarkoituksella, että siitä tulisi mulle paimennukseen kisakoira sekä työkoira, ja mielellään myös PK-koira. Ääniarkuus kaatoi toiveet jälkimmäisestä ja paimennuksenkin suhteen ollaan rämmitty aikamoisissa vaikeuksissa. Troija tuli välissä ihan vaan, koska se on Jerikon tyttö, mutta varsinaisesti paimenkoiran virkaa sillekään en alunperin suunnitellut. Tällä hetkellähän se menee yllättävänkin kivasti, mutta silläkään ei ole riittävää itsevarmuutta ja voimaa lampailla, että sitä voisi käyttää haastavissa tilanteissa.

Päätin jo, että lopetan paimennuksen Jupiterin kanssa kokonaan, koska kotona työtehtävistä se karkasi/häipyi paikalta eikä ollut lainkaan luotettava apu, enkä oikein nähnyt sille kisauraakaan hermoilujen vuoksi. Niinpä sitten jotenkin vaan päätin, että alan etsimään uutta paimenkoiraa. Ja kun sitten kyselin vähän ympäriinsä, niin osui kohdalle sellainen yhdistelmä, joka alkoi tuntumaan heti todella hyvältä. Aluksi kyllä koirien määrän lisääntyminen hirvitti paljonkin, mutta pikku hiljaa tunne vahvistui ja niin meille muutti tiistaina Karjapaimenen Tyr (Winwind - High Ash Thor).

Tyr on solahtanut porukkaan oikein mutkattomasti ja laumassa vallitseva "zen" ei ole järkkynyt yhtään pennun saapumisesta. Troija tykkää Tyristä aivan tavattoman paljon ja leikittää sitä päivittäin. Muut suhtautuvat lähinnä neutraalisti. Myös kissoihin on tuttavuutta tehty ongelmitta.

Tämän viiden päivän kokemuksen perusteella Tyr on erittäin reipas ja vakaan oloinen pentu. Ei jännitä uusia ympäristöjä tai alustoja, on erittäin avoin ja ystävällinen kaikille ihmisille, ei jännitä uusia koiria, mutta ottaa kontaktia järkevästi, leikkii jo todella hyvin ja enteilee hyvin voimakasta leikkijää kunhan hampaat vaihtuu pysyviin, on sopivasti kontaktinhaluinen ja oppii nopeasti, mutta omaa mun makuun myös sopivasti omapäisyyttä ja "tuhmuutta". Tyr ei myöskään tunnu säikähtelevän äkkinäisiäkään kovia ääniä (kissat on järjestellyt tässä kaiuttimen pudottamisen telkan takaa ja harja+rikkalapio setin kaatamisen Tyrin viereen).

Tyristä toivon itselleni aivan ensisijassa itsevarmaa ja vahvaa työmyyrää, joka hoitaisi kotona myös ne haastavammat tilanteet ja vastaan harittavat lampaat, ja toivon mukaan myös kisoissa kuitenkin toimisi. Toissijaisena toiveena olisi saada Tyristä mulle PK-harrastuksiin koira, kun Jupiterin ääniarkuus ja Troijan pieni koko, on niillä rajoitteina. Katsotaan mitä tästä tulee.


Ei kommentteja: