sunnuntai 21. lokakuuta 2018

PAIM1 PPR1 Jupiter :))

Eilen osallistuttiin Jupiterin kanssa Somerolla paimennuskisoihin. Nämä oli nyt ensimmäiset Kennelliiton alaiset kisat ja toiset Jupiterin kisat ylipäätään. Tosi vähän ollaan edes käyty vieraissa paikoissa treenaamassa, eikä varsinaista hakutreeniä tolppahenkilöineen ole tehty kuin pari kertaa (niin, että Anne on pitänyt mulle lampaita).

Jupiterilla tulee kyllä kaaret luonnostaan ja se on helppo ohjata, joten sen suhteen en ollut yhtään huolissaan. Hakukaari oli laaja ja nätti, mutta meidän porukkaan osui yksi individulisti-uuhi joka noston jälkeen vähän väliä yritti lähteä omille teilleen ja poistovarikolle eikä laumaantunut oikeastaan ollenkaan nätisti. Noston jälkeen itse luin tilannetta väärin, kun Jupiter olisi jatkanut flänkkiä pidemmälle kuin itse meinasin, juurikin tuon uuhen vuoksi, ja turhaan käskin Jupiterin tiukemmin maahan. Valkeni sitten minullekin tilanne lopulta ja saatiin uuhi takaisin porukkaan ja eteenpäin.

Myös ajossa tämä uuhi välillä yritti joko erkaantua pois porukasta tai jättäytyä ja koko ajan sai olla skarppina sen kanssa. Jupiterilla piti pokka hienosti ajaa kahta erillistä sakkia, välillä tätä yhtä työntäen kohti muita kolmea ja välillä taas toisin päin.

Häkitys tehtiin vauhdista, kun tämä yksi lähti liikkeelle ja päätiin pistää Jupiterin vaan kokoamaan loput kolme ja ottamaan pari juoksuaskelta häkille enkä jäädä jarruttelemaan tätä yhtä. Tämä kannatti, koska porukka juoksu suoraan häkkiin. Häkissä Jupiter toimi rauhallisesti ja hyvin, yhtään ei ahdistanut. Häkistä ulos ottaminen tapahtui siististi, Jupiter oli rento ja varma häkin sisällä. :) Sen jälkeen tapahtui pientä hässäkkää ja väärinymmärrystä poistovarikon osalta, mutta lopputuloksena kuitenkin 86p ja PAIM1 PPR1. :)

Jupiter on kehittynyt henkisesti todella paljon nyt loppukesän aikana ja en voi kuin olla tyytyväinen sen työskentelyyn. Sillä piti hyvin pokka haastaan uuhen kanssa, eikä esimerkiksi alkanut jättämään sitä tarkoituksella tmv. Vähän tämä erikoinen ajaminen varmaan jännitti, koska kaaret oli välillä hyvinkin laajoja (laajoja ne on aina) ja vauhti välillä nousi enemmän. Kokonaisuudessaan pakka kuitenkin pysyi tosi hyvin kasassa. :) Häkissä sisällä Jupiter oli ihan niin kuin häkki tai elementit ei olisi sitä koskaan jännittäneetkään.

Tästä on tosi hyvä jatkaa treeniä ja matkaa kohti ensi kesää. Jaot treenilistalle ja aina vaan lisää ajamista.

Tänään tallasin Jerikolle ja Ukolle jälkitreenit. Ukolle tehtiin Tainan neuvomaa treeniä eli pari suoraa (voisi niitä olla enemmänkin) joiden päässä seison hetken ja hyppään sitten pois mahdollisimman kauas. Ukko sitten lyhyellä liinalla, enkä päästä sitä yli kuin juuri koiran mitan, että on yli ja heitän sitten taakse jäljen loppukohtaan namia. Kun Ukko sitten muihin suuntiin yrittämisien jälkeen tulee takaisin, niin saa superpalkan siitä. Tällä on tarkoitus vahvistaa sitä, että kun jälki "katoaa alta" on ajatus heti taaksepäin eikä epämääräisellä kaarella etsimään jälkeä. Tämä oli nyt toinen tällainen treeni Ukolle ja toisen suoran päässä Ukko palasi jo nopeasti takaisin. Näitä vielä jonkin verran lisää, niin voi katsoa taas miten jäljellä kulmien suorittaminen sujuu.

Jerikolle sitten ihan jälki. Pelto oli sänkipelto, savipohjaa enimmäkseen ja sängen lisäksi silloin tällöin jotain vihreämpää. Tuuli myös melko kovasti, mutta Jeriko on kyllä hieno, kun se ei mene epävarmaksi haasteiden edessä vaan päinvastoin vaan parantaa työskentelyään. Jäljestäminen oli kyllä aika hyvää, vaikka toki tuuli teki osansa ja esim. sivutuulessa tultiin esineelle n. 30cm alapuolelta ja vino ilmaisu tämän vuoksi.

Jälkikokeet taitaa olla tältä vuodelta taputeltu jollei kalenteriin ilmaannu vielä jotain uusia. Jatketaan nyt siis treenejä ja katsotaan sitten ensi vuoden puolella uudelleen. :)


Ei kommentteja: