torstai 8. marraskuuta 2018

Vauhdin huumaa

Jupiterin kanssa on agilitytreenit jatkuneet viikottain. Jupiterin kanssa on saatu kepit taas kuosiin. 12 keppiä menee ilman apuja ja jopa radan osana. Ei toki aina onnistu kerrasta, mutta iso harppaus on otettu eteenpäin. Jupiter myös tuntuu tykkäävän kepeistä ja se on keksinyt keppien hienouden: syöksyminen välistä toiseen tosi nopeasti! Matala pujotteluasentokin alkaa löytymään, vauhtia riittää jo nyt melko hyvin ja sitä on varmasti tulossa vielä lisää.

A:ta ollaan tehty juoksarina. Se onkin ollut mielenkiintoista, kun ollaan tehty pumpperilla enkä päässyt alkuperäisen suunnitelmani mukaan tekemään kaikkia kontakteja aluksi ihan matalina, mitä nyt A:ta kesällä muutamia toistoja tehtiin pöydän päälle laskettuna. Ensimmäiset kerrat A:lla oli Jupiterille kauhistus. Se pisti kaasun pohjaan ja hyppi pois A:lta ennen aikojaan. Hihnan kanssa sen sai suorastaan raahata A:n yli. Ekan treenin jälkeen vähän hirvitti, että mitähän tästä tulee.

Mitä vielä. Seuraava treeni meni jo paremmin ja nyt muutamien treenien jälkeen Jupiter tykkää kovasti tehdä A:ta ja tekee sitä hyvinkin luotettavasti halutuilla kahdella kosketuksella sekä ylös- että alasmenoon. Mun liikettä on alettu ottamaan häiriöksi eikä tämä häiritse Jupiteria vielä juurikaan. Toki ei vielä ratavalmis ole, vielä on palkattukin namilla ettei kierrokset nouse liikaa, mutta täysin oikeaan suuntaan menossa ja alun epäilyni siitä voiko Jupiter oppia juoksarin A:lle pelkällä pumpperilla alkaa hävitä.

Keinun päähän juoksemista ollaan tehty nyt kahdessa treenissä. Eka treeni oli vähän kuin toisinto A:n ekasta treenistä. Jupiteria jännitti, joten se painoi kaasun pohjaan, juoksi aivan täysiä keinun päähän ja samoilla vauhdilla mahtiloikalla keinua ylhäällä pitävän Tanjan ohi. Hihnassa tehtiin sitten tätäkin ja muutaman toiston jälkeen Jupiter alkoi uskomaan, ettei siinä ehkä ihan kuole.

Toinen treeni tällä viikolla Annen treeneissä alkoi myös kovalla jännittämisellä mikä meni nopeasti ohitse ja Jupiter alkoi fokusoimaan keinun päähän ja rennolla asenteella syöksymään oikeisiin asemiin. Hyvältä näyttää siis tämäkin. :)

Ohjauksiin Jupiter tulee hienosti, irtoaa hienosti pitkiäkin matkoja ja on kaiken kaikkiaan tosi kivan oloinen. Erittäin kiltti koira eli vaikka sillä onkin virtaa ja intoa paljon, niin kuuntelee tosi hyvin.

Vetotreenejä ollaan tehty 1-2 kertaa viikossa, jollain viikolla oli tauko välissä. Pääasiassa mä olen treenannut Ukon kanssa ja Ilona Jupiterin, mutta välillä olen tehnyt molemmille treenin. Molemmat pojat on kyllä kehittynyt todella paljon. Aluksi tuli hehkutettua vain Jupiterin vauhtia ja kehitystä, mutta eilisen treenin jälkeen täytyy sanoa, että Ukkokin pistää kampoihin ihan tosissaan eikä meinaa jäädä kakaran jalkoihin. Omakin kunto näyttäisi kasvaneen eli toisin sanoen mun ja Ukon yhteisajat on parantuneet ihan huikeesti! Alkaa omakin taistelutahto ja kilpailuvietti nostamaan päätään, että mähän treenaan itseni tykkiin kuntoon niin Ukon ei tarvitse hävetä. :D

Ei kommentteja: