maanantai 20. marraskuuta 2017

Fiksu ja kaunis Jupiter, sekä ihana Savu

Lauantaina oli SBCAK:n syyskokous ja sen jälkeen Päivi Kilposen pitämä rakenneluento. Luento oli tosi mielenkiintoinen ja opettavainen. Olisi varmasti hyödyllinen monelle. Luennolle sai ottaa koiran mukaan harjoittelukappaleeksi ja ABC Lahdesjärvi todella upeasti salli koirien ottamisen luentotilaan. Siitä iso kiitos ABC:lle!

Arvoin pitkään minkä koiran otan mukaan luennolle. Eniten oikeastaan kiinnosti Jupiterin kanssa rakenteen arvioimisen harjoittelu, mutta pelkäsin, että se ei osaisi käyttäytyä: möykkäisi kevythäkissä, ei seisoisi hetkeäkään paikoillaan vaan sinkoilisi vaan muiden koirien luo jne. Mietin, otanko Jerikon vai Ukon, mutta koska Ukko herkästi ahdistuisi muiden kopeloinnista, niin jätin sen kotiin. Jeriko sen sijaan tuli autoon mukaan "varalle" ja silläkin ajatuksella, että luennon jälkeen oli määrä tavata Hanna Kaisaa ja Nokia sekä Jerikon pentua Savua.

Aina kannattaa odottaa pahinta mahdollista käytöstä, niin voi yllättyä positiivisesti, Jupiter nimittäin pärjäsi tosi hienosti. ABC:lla oli remontti käynnissä, jonka vuoksi etukäteen puhuttu sivuovi ei ollutkaan käytössä. Jotkut ihmiset käytti paloportaiden yläpäässä olevan terassin ovea, joten lähdettiin ritiläportaita ylös toiseen kerrokseen vain todetaksemme, että ko. ovi meni suoraan toiseen luentotilaan eikä voitu siitä kulkea ja palattiin samat portaat takaisin alas. Hienosti Jupiter meni näissäkin portaissa, vaikka ei ole moisia koskaan ennen harjoitellutkaan!

Sitten mentiin ravintolan läpi luentotilaan ja Jupiter käveli nätisti vierellä eikä yrittänyt syöksyä kenenkään ruokailijan syliin. :D Luentosalissa Jupiter veti hiljaa sikeitä häkissään ja seisoi jopa hienosti paikoillaan mittailun ajan. On se kyllä rakenteeltaan kaunis koira, ei voi muuta sanoa. Kulmaukset ja mittasuhteet tosi tasapainoiset. :)

(c) Kaisa  Kuukka

(c) Kaisa Kuukka

(c) Kaisa Kuukka


Luennon jälkeen lähdettiin tapaamaan siis Jerikon tytärtä Savua. Olipa todella kiva nähdä pitkästä aikaa! :) Tosi kiva nuori neiti ja niin nätti! Jupiter ja Savu löysi toisistaan jonkin sortin sielunkumppanit ja juoksi täyttä vauhtia lenkillä ja hiekkaparkkiksella. :D


Sunnuntaina oli alueellisen valkun agilitytreenit. Jupiterin kanssa tehtiin paria lyhyttä pätkää ja tosi kivasti meni. Jupiter reagoi ohjaukseen tosi hyvin ja voimakkaastikin. Tässä vaiheessa vielä mun liike välillä häiritsee enemmän kuin auttaa, mutta tosi kivalta näyttää ja hyvin Jupiter kyllä jo suorittaa esteitä. :)