perjantai 17. marraskuuta 2017

Agilityä, vähän tottista ja kissan kesyttämistä

Onpa kyllä nolottavan huono tämä mun päivitystahti. Aikaa ei oikein tunnu riittävän tämän pyörittämiseen kuten ennen. Jupiter aloitti tosiaan agilityn alkeisryhmässä ja kävi tällä viikolla kolmansissa treeneissään. On se kyllä hieno pentu ja aivan eri puusta kuin Jeriko tai varsinkin Ukko. Sillä riittää intoa vaikka pienelle kylälle ja vauhti nousee heti, kun se edes kuvittelee vähän tajuavansa. Ei ollenkaan mitään liikaa pohdintaa! Ja SILTI se kyllä keskittyykin tosi hyvin, on jo nyt aikas hyvin estemotivoitunut ja tekee tarkasti mitä sille ohjaan. Siitä tulee kyllä hieno! :)

Tähän mennessä on tehty esteen tarjoamista suoraan ja takaakiertona, sylkkäriä (mun inhokki, mutta sujui ihan kivasti Jupiterilta), poispäinkäännöstä (onnistui Jupiterilta ilmiömäisen hyvin heti ja vauhtiakin nosti hienosti), putkea, renkaan tarjoamista ja juoksumaton tarjoamista. Lisäksi tehtiin viimeksi kentän pituista "loppusuoraa" ja Jupiter irtosi kyllä upeasti palkalle eteen ja otti kaikki esteet (pituus mukaan lukien) välissä eikä mitään kiertämisiä mitä voisi herkästi aluksi tulla. Sanoinko jo, että se on aika hieno? :)

Vähän villiinnyin ja ostin pentutokosta/-tottiksesta treenit Jupiterille. Treenit oli SDP:llä eli samalla hallilla missä meillä on agilitytreenitkin, eli odotusarvo oli aika vahvasti agilityn puolella ja varsinkin alkuun Jupiter häiriintyi aika paljon agilityn äänistä. Hienosti se kyllä teki eikä ainakaan intoa ja aktiivisuutta puutu. :D Katsotaan jos sitä vaikka itsekin löytäisi jotain intoa ja motivaatiota tottiksen treenaamiseen... ;)

Meille tuli syyskuussa ensikotiin musta pieni villikissa, arviolta vajaan vuoden ikäinen. Jeriko on taas tehnyt hienoa työtä sen kesyttämisessä, mutta yllättäen myös Jupiter on osoittanut taipumuksia kissakuiskaajaksi ja siitä on suorastaan tullut kissan lemppari: Fikkels leikkii Jupiterin kanssa ja puskee sitä aina kohdatessaan. :) Ihminen on vielä jännä, mutta vauhdilla on kyllä rohkaistunut ja alkaa nyt pikku hiljaa etsimään uutta omaa kotia. :)


Ei kommentteja: