sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Touhukas viikonloppu

Eilen aloitettiin päivä hakutreeneillä. Halusin vahvistaa Jerikolle suoraan etenemistä ja niinpä osa lähetyksistä tehtiin taputusavuilla. Toisen piston suunnan jouduin korjaamaan (ura vei vinoon), mutta sen jälkeen tuli kyllä aikas hyviä pistoja vaikka kaikilla pistoilla ei ääniapua annettukaan. Otin neljä maalimiestä molemmin puolin ja yhdelle menin näytölle. Haukut sujui hyvin. :)

Jupiter pääsi tekemään hajuhakua ekaa kertaa ja oli varsin pätevä pentunen. Etsittiin kolme maalimiestä ja Jupiter irtosi varsin reippaasti hajun perään. Onhan maalimiesten (eli ihmisten, jee!!) löytäminen vaan niin hauskaa! ;) Toi Jupiterin avoimuus ja reippaus on kyllä todella ihania piirteitä.

Hakutreenien jälkeen käytiin pienellä lenkillä ja Jeriko ja Ukko pääsi uimaan. Erityisesti Jeriko oikein nautiskeli uimisesta. Jupiter pääsi myös leikkimään taas Otson kanssa ja kivaa oli. :)

Pieni piipahdus kotona ja sitten lähdettiin agilityn alueellisen valkun treeneihin. Ensin Jupiter teki vähän esteen tarjoamista, mutta pieni poika oli kyllä niin väsynyt, että toiselle vuorolle otin kuitenkin Jerikon. Tehtiin lähes nolla heti kerrasta, neljänneksi viimeisen esteen ohjasin vähän huonosti ja siitä Jeriko tuli ohi. Tosi kivaa menoa kyllä! :)

Tänään olikin sitten Antti Ahtosen peltojälkikoulutuksen vuoro. En ollut kuullut kouluttajasta mietään, tiesin vaan että hän on toiminut yli 10 vuotta rajavartioston koiranohjaajana, sekä tämän lisäksi SPL:n maalimiehenä ja kilpailee itsekin IPO:ssa. Erityisesti tuo rajavartiostotyön tuoma puoli mua kiinnosti ja kyllä olikin antoisa koulutus! Sain sekä Jupiterille että Ukolle hyviä neuvoja. Ukon kanssa tehtiin vain kaksi namiruutua, mutta niissäkin jo monta oppia vaikka luulis mun jo osaavan jotain edes. :D Kuitenkin kylvän nameja aivan liikaa ruutuun, niitä pitäis olla vähemmän ja ruudun isompi. Eli namit harvemmassa jolloin oikeasti joutuu etsimään eikä vaan ruokaile namiruudussa. Sitten kun namit loppuu, voi niitä heitellä yksitellen koiran huomaamatta lisää ruutuun. Lisäksi namiruudulle kannattaa Antin mielestä tulla esim. namilla imuuttaen ja ihan ruudun reunaan, mutta ei välttämättä niin että ruutu on aina suoraan edessä. Ruutu voi joskus olla sivulla tai jopa takana, jolloin koira jo pennusta pitäen oppii heti alkamaan etsimään eikä vaan ryntää eteenpäin.

Ukon kanssa kerroin jo etukäteen, että sillä on taipumusta ryntäilyyn jäljellä ja toivon siihen mielentilaan apuja. Sain sitten neuvoksi tulla nami-imuutuksella tolpalle ja osalle koirista tehtiin niinkin, että niiltä odotettiin kontaktia ja palkattiin siitä ennen kuin pääsi jäljelle ollenkaan. Lisäksi esineilmaisuusn sain ohjeeksi palkata lelulla. Esineistä siis aina paras palkka mikä onkin tietenkin ihan loogista. Olenhan kepeistäkin palkannut keppileikillä ja sitten vasta lopuksi antanut ruokaa, miksi nyt kuvittelin, että pelkkä ruokapalkka olisi riittävä vahviste?

Kun otin nami-imuutuksen käyttöön, oli Ukko heti paremmassa mielentilassa ja lähti jäljestämään rauhallisemmin ja keskittyneemmin. Ensimmäisen kulman ajoi kuitenkin pitkälle yli ja sitten oltiinkin sivutuulessa ja Ukko vähän sivussa jäljeltä ja ohitti ensimmäisen esineen. Viimeisellä suoralla Ukko myös seilasi ja ajoi ohi toisen ja viimeisen esineen. Odotin sitten, että Ukk opalasi takaisin päin ja kun lopulta hoksasi esineen ja menin maahan, niin palkkasin lelulla. Loppuun vielä rauha.

Toisella vuorolla Ukon kanssa tehtiin esineilmaisua ja siihen pitäisi vielä saada enemmän fokusta itse esineeseen. Nyt Ukko saattaa mennä maahan "vähän sinne päin". Eli kunnolla katse esineeseen ja siihen jännitteen nostamista ja palkka. Eiköhän tällä lähde esineilmaisukin maistumaan paremmin jäljellä. ;) Lisäksi keskittymättömyyteen jäljellä täytyy ottaa linja, että jos menee ihan haahuiluksi, niin sitten vaan otan Ukon pois jäljeltä ja se menettää mahdollisuuden palkkaan. Hetken päästä sitten uusi yritys. Kyllä nyt on hyvä mieli jatkaa treenejä näillä vinkeillä. :)

Niin ja sanoinko jo, että oli ihanan aurinkoinen ja lämmin ilma? Aivan täydellistä. :)

Ei kommentteja: