sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Oivalluksia ja hyvää treeniä

Tiistaina oltiin Jerikon kanssa agilityn iltakisoissa Tamskin hallilla. Ilmoittauduin ajatuksella, että jospa olisi vähän osallistujia ja olisi mahkut hyppysertiin päästä kiinni. Marko Mäkelä oli tuomarikokelaana ja oli tehnyt aikas kinkkiset, mutta tosi hauskat radat. Me startattiin yhdeksäntenä ja ekalla radalla tehtiin ensimmäinen nolla. Pitkään oltiin kärjessä, tuli hitaampi nolla tai ei nollia lainkaan. Mutta kyllä sieltä sitten kaksi tuli meistä ohi, mm. Tommi aivan sairaan hienolla radalla, ei olis voinut paljoa upeampi olla! :) Jäätiin siis kolmannelle sijalle, mutta Jeriko sai kuitenkin hienon uuden lelun.


Toiselle radalle lähtiessä oli jo tullut ainakin yksi nolla, jonka tiesin olevan kyllä kova aika. Tiesin, että mikään varmistelunolla ei riitä vaan se on vauhtinolla tai ei nollaa lainkaan. Ja olen kyllä tyytyväinen itseeni, tein todella täysiä töitä, en himmaillut tai varmistellut ja tehtiin niin nopea nolla kuin vaan pystyttiin. Ilona otti videolle radat ja lähettikin ne mulle What'sAppiin, mutta en nyt vaan jotenkin löydä niitä koneelle siirrettäväksi, joten videoita ei tule.

Perjantaina käytiin tekemässä jälkeä Jupiterin sedän Heron omistajan Tainan kanssa sekä tottistelemassa. Tallottiin Herolle ja Ukolle peltojäljet vanhenemaan ja käytiin sitten tottistelemassa. Jerikolle halusin nyt tehdä yllättävän tai vanhoista kaavoista poikkeavan treenin (kiitos Jessican ajatuksia herättävän kirjoituksen) ja tehtiin heti alkuun eteenlähetys palkalle. Vauhtia olisi voinut olla enemmänkin, en ollut mitenkään viritellyt, joten tein toisen perään eikä Jeriko edelleenkään yrittänyt edistää. :) Kolmannenkin vielä tein ja maahanmenokäsky muutama metri ennen palkkaa, Jeriko liukui maahan välittömästi ja siitä vapautus palkalle. Hieno poika! :)

Tehtiin vähän jääviä ja sitten hyppyä. Nyt mulla on joku ahaa-elämys tullut, mutta on kyllä vähän kumma miten on vienyt näin kauan tajuta. Ei ole ollut mitään järkeä ede syrittää saada Jerikoa tekemään hyppyä molempiin suuntiin, vaan olisi ollut järkevämpää ottaa paine pois edes paluuhypyltä jolloin ehkä se menohyppy onnistuisi. Niinpä tehtiin hyppyä niin, että Jerikon hypättyä menohypyn, siirryin sivuun kutsumaan Jerikoa ohi. Menosuuntaan metrinen ylittyi vahvalla kosketuksella.

Jupiterin kanssa tehtiin kahden lelun leikkiä ja pikku hiljaa alkaa lelut palautua mua kohti. Ei aina, mutta pikku hiljaa. :) Ja hienosti Jupiter keskittyy. Hero oli myös oikein kiva poika.

Ukon jälki ei mennyt ihan putkeen. Jälki vanheni vähän vajaa kaksi tuntia. Ukko vähän sohelsi eikä ollut ollenaan tarkka, sitä oli jopa vaikea lukea milloin se oli jäljellä ja koska ei. Ei ollenkaan parasta Ukkoa. Ekan esineen Ukko otti suuhun ja korjasin maahanmenoksi, toisesta ajoi ohi. Kolmannen eli viimeisen kohdalla Ukolla syttyi lamppu, oikein näki kun se esineen hoksattuaan tajusi, että pitää mennä maahan! Siitä bileet pystyyn. Ja niin joo, esineistä tosiaan pallopalkka. :)

Eilen ja tänään oltiin Tavesin järjestämässä hakukoulutuksessa, jota veti viime vuoden haun SM-voittaja Jaana Tuukkanen. Saatiin tosi hyvät treenit Jerikolle. Eilen ei oltu mukana tallaamassa rataakaan, vaan ihan kisanomaisesti mentiin suorittamaan 200metrin rataa niin, että en ollut käynyt siellä enkä tiennyt missä maalimiehet ovat. Kehityskohteiksi olin maininnut suoraan etenemisen lähetyksistä sekä radalla eteenpäin etenemisen, mutta Jeriko tekikin todella hienoja pistoja, irtosi suoraan takalinjalle ja sieltä kääntyi hienosti eteenpäin! Tyhjätkin oli hienoja. :)

Vasemmalta puolelta rataa Jeriko nosti kaksi maalimiestä todella kaukaa, ja kun sieltä tulin takaisin keskilinjalle, olin jotenkin aivan eksyksissä ja unohtanut, että mitä pitikään tehdä seuraavaksi. Tuntui, että pistotan päin peetä, mutta jatkoin vaan yrittämättäkään kysyä mitä pitäis tehdä, kokeessahan siinä oltiin. ;) Mutta niin vaan nousi kaikki maalimiehet vaikka mä olin aivan pihalla, hieno Jeriko! Hieman sain noottia siitä, kuinka itsenäisesti annan Jerikon vaan mennä ja nostaa maalimiehiä ties kuinka kaukaa, Jaana arvosti enemmän kontrolloitua ja järjestelmällistä etsimistä. Take home message näistä treeneistä oli se, että maalimiehellä haltuun ottaessa lelupalkka multa. Vähän näitä haltuunottoja on tehtykään, mutta jotenkin hassusti olen sitten antanut maalimiehen palkata. Kas kun Jeriko ei oikein meinaa tulla perusasentoon.. ;)

Tänään oli sitten toinen koulutuspäivä ja Jerikolle tehtiin muutamia löytöjä lyhyillä haukuilla ja muutamia tyhjiä väliin. Hienosti meni taas! Ihan 2-luokan koevalmishan Jeriko olisi. :)
Nyt tuli vaan mieleen, että pitäisi vähän muistaa vaihdella hakutreeneissäkin sitä miten treenaa ja tehdä välillä jotain yllätyksellisiä ja motivoivia juttuja vaikka Jerikolla motivaatio onkin korkealla.



Tein vielä esineruututreenin sitten itsekseni. Taas samalla teemalla, yllätyksellisesti tehdäänkin helppo "alkeistreeni", koska esineruututreeneissäkin ollaan ties kuinka pitkään jumitettu vaan siihen ihan samaan: esineet valmiina, nostetaan yleensä kolme esinettä, joskus ehkä vähemmän. Koskakohan ollaan tehty mitään muuta? Nyt vietiin yhdessä kolme esinettä ja lähetin ensimmäisenä sille, joka oltiin jätetty viimeiseksi. Tottahan toki Jerko lähti kuin tykin suusta, mutta itse asiassa myös palautus oli todella vauhdikas! Joskushan tuota palautusnopeutta mietin ja yritin lelupalkalla hetsaamalla saada, mutta ei käynyt mielessä, että kierrokset ja motivaatio kaakkoon, niin sieltähän se tulee! Toisella lähetyksellä Jeriko lähti ensimmäisenä jätetylle etuesineelle, josta selvästi sai hajun, meni viivasuorana esineelle ja taas nopea palautus. :) Viimeinenkin nousi niin, että Jeriko ampui aivan suoraan esineelle. Vitsi miten hieno treeni! Näitähän pitäisi muistaa tehdä enemmänkin! :D

Ei kommentteja: