maanantai 13. maaliskuuta 2017

Jupiter

Torstaina meille sitten saapui Tending Jupiter. Ensimmäisen yön nukuin patjalla lattialla pennun kanssa ja se nukkui aivan mun kaulalla kiinni lähes koko yön ihan rauhassa. Välillä vähän pusutteli ja sitten jatkoi unia. Jotenkin tuli heti sellainen olo, että me ollaan tiimi. :)

Kotimatkalla

Perjantaina pakattiin Jupiter ja Ukko sekä kasa tavaroita autoon ja lähdettiin pitkälle ajomatkalle Lieksaan. Jupiter nukkui koko matkan rauhassa, heräsi pissatuksille pari kertaa ja reippaasti tallusti autojen ja liikenteen hälinässä, teki asiansa ja jatkoi sitten unia. Lauantaina ja sunnuntaina valjakkohiihdon SM-kisojen kisaturistina ja Tavesin kisamaskottina Jupiter oli aivan huippureipas! Sitä monet ihmetteli, että miten noin nuori pentu onkin niin rohkea ja reipas. Jupiter näki viikonlopun aikana mm. polkupyöriä, läheltä ajavia autoja, ihmismassoja ja hälinää,  paljon erilaisia ihmisiä lapset mukaanlukien, latukoneen, moottorikelkan, paljon isoja haukuvia koiria ja mitäköhän vielä? Jos joku Jupiteria aluksi jännitti, se pääsi hyvin nopeasti jännityksestään yli meni taas häntä kaarella. Sanoisin, että varsin toimintakykyinen pentu. :)

Reissun ja nyt toisen kotona vietetyn päivän perusteella sanoisin, että Jupiter on ihmisille hyvin avoin ja lähestyy kaikkia ihmisiä iloisesti ja luottavaisesti ikään tai kokoon katsomassa. Se ottaa hyvin kontaktia ihmiseen, mutta on kyllä myös hyvin itsenäinenkin ja pystyy irtoamaan kauskin. Kyllä tuosta taitaa ihan hyvän hakukoiran saada. ;) Jupiter on vilkas ja energinen, ja tykkää kovasti purra (pelkään jo vähän keittiön ruokapöydän ja tuolien puolesta), mutta toisaalta ihan hallittavissa. Sillä on kuitenkin omaa tahtoakin jo tässä vaiheessa havaittavissa ja kun siihen lisätään itsenäisyys saattaa se vaan päättää lähteä eri suuntaan kuin mihin minä olen menossa. :D

Se suhtautuu nöyrästi ja kivan rauhallisesti muihin koiriin, mutta ei pahemmin jännittänyt isompiakaan varsinkaan ensitapaamisen jälkeen. Tutuiksi tullessaan kuten Ukon kanssa, se on jo alkanut vähän riehakkaammaksi. Vähän samanlaista omanarvontuntoa siinä on kuin Jerikossakin, koska kisapaikalla muutaman viikon vanhemman sakemannipennun hypätessä (leikkiä yrittäessä) niskaan, meni herne nenään välittömästi. :D Sitten taas kun vielä isompi dobberipentu viritteli juoksuleikkiä oli Jupiter heti täysillä mukana ja niinpä oli mulla fleksi solmussa ja piti päästää pentu irti, jolloin parivaljakko vilisti hieman vallattomasti (mutta turvallisesti) hetken ihmisten jaloissa. :) "Leikitään vaan, mutta mun päälle ei sitten hypitä", totesi Jupiter. ;)




Jupiter taistelee lelusta ihan mukavasti, mutta vasta tänään olen ylipäätään ehtinyt sen kanssa kunnolla leikkiä virittelemään, kun ollaan ekaa päivää reissun jälkeen vietetty kotona. Varsin tervepäiseltä, reippaalta ja energiseltä sylikoiralta vaikuttaa hän. :)



Kisoista sen verran, että lauantaina naisten C-sarjassa yksilökisoissa Ilona ja Ukko veti varsin mukavan ajan sijoittuen 14. Vielä olisi kuulemma pystynyt kovempaankin tahtiin kiristää, mutta tälläkin tuloksella olisivat olleet hyvinkin Tavesin viestijoukkueessa ja tarkoitus oli, että Ukko ja Ilona olisi lähtenyt viestissä ensimmäiselle etapille. Vedon jälkeen Ukko oli reipas ja rento, niin hyvässä kunnossa että näytti siltä että voisi toisen kerran vetää helposti. Mutta sitten levon jälkeen Ukko alkoikin ontumaan epämääräisesti oikeaa takajalkaa. Näinpä jäi sitten viestijoukkueessa juokseminen väliin. :( Harmitti kyllä ihan suunnattomasti ja oli kyllä hyvin mystistä miksi ontui kun mitään ei ollut selkeästi tapahtunut. Kisapaikalla eläinlääkäri tutki Ukon eikä löytänyt mitään selkeää vammaa tai kipukohtaa, joten epäili sitten lihasjumia. :( Tällä viikolla on onneksi tulossa taas jo Katriinan aika ja kahden viikon päästä on Elinalle fyssariaika. Voi että kun tuon Ukon saisi vielä kunnolla kuntoon ja se pääsisi näyttämään näissä vetolajeissa..

Ai niin, miksi Jupiter? Oltiin mietitty J-alkuisia nimiä J-pentueen ollessa kyseessä tai itse asiassa pari mun kaveria ja Matti oli niitä lähinnä miettinyt, koska mä olen vaan jotenkin huono keksimään nimiä. Pari ihan ok vaihtoehtoakin oli, mutta jotenkin ei ihan niin paljoa sytyttänyt. Nimi Jupiter tuli mulle sitten yöllä yhtäkkiä, kun olin päivystämässä. Halusin keksiä nimen, joka ei olisi aivan tavanomainen ja joka liittyisi johonkin historiaan tai mytologiaan kuten Jeriko ja Ukko (Kalevalan Ylijumala). Ja sieltä se vaan tuli. Roomalaisten taivaan ja sen ilmiöiden jumala, ylijumala Juppiter, jonka kreikkalainen vastine onkin sitten ehkä tutumpi Zeus. Tästä tuli meille ehdoton kennelnimi-suosikki, mutta itse vielä jouduin jonkin aikaa pureskelemaan tätä nimeä ihan käyttönimenä, mutta kyllä se nyt Jupiter on. :)

1 kommentti:

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Onnea uudesta penskasta! Pian teitäkin nähdään kisakentillä :)