keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Vierailevia tähtiä

Sunnuntaina leiriltä kotiutuessa Tuija ja Ronja tuli meille kylään. Sunnuntai-iltaa ihan vaan istuskeltiin eikä tehty mitään sen kummempaa. Maanantaina käytiin mun töiden jälkeen paimentamassa, Ronjakin pääsi pitkästä aikaa lampaille. :) Jerikon kanssa yritin ottaa ensin yksin hakukaaria, mutta eipä siitä tullut mitään kun ei ne epelit paikallaan pysyneet ilman "tolppakoiraa" ja valui aina aivan liian lähelle ennen kuin ehdin lähettää. Tosin jätinkin ne hölmösti väärään päähän peltoa, kun lähempänä lampolaa olis varmaan pysyneetkin paremmin. Mutta enpä tajunnut. ;) Jaettiin sitten lampaita ja laitettiin osa pyöröaitaukseen Ronjalle treenilampaiksi ja itse saatiin jakotreeniä. Ei se vaan helppoa ole. Jotenkin ekalla tän kesän treenikerralla säkällä onnistui helposti, mutta ei oo enää ollut niin helppoa. :D Marikakin tuli toiselle kierrokselle paikalle ja piti sitten Taimin kanssa lampaita niin saatiin niitä kaaria otettua.

Ukko teki vähän kaaria ja vapaita hakuja. Jotenkin takkuista oli tää treenikerta. Lampaat talloi mun jaloille jatkuvasti ja lenkkarit repes päältä lopullisesti. Sanoinkin, että tarvis niiden kanssa turvakengät. Hermo kuitenkin siinä vähän turhankin paljon kiristyi, kun vähän väliä joku tallasi kipeesti jalalle.

Paimennuksen jälkeen tehtiin hyppytekniikkaa Vapun ohjeiden mukaan. Molemmissa pojissa tuntuisi jo nyt näkyvän kehitystä. Jeriko teki okseria 85 cm saakka (korkeampaa ei ollut mahdollista laittaa enkä olisi kyllä laittanutkaan) ja ihan kivasti meni. Ukolla on kyllä tosi hyvä hyppytekniikka ja tuota korkeusharjoitusta Ukko teki 65 cm saakka ja aivan sika hyvällä ja rennolla tekniikalla! Olis voinut tehdä korkeampanakin, mutta itse asiassa nytkin ylitettiin Vapun ohjekorkeus... ;) Mutta siis hienosti meni molemmilla!

Illalla grillailtiin kaikkea hyvää grillissä ja koirat sai olla pihalla. Ukko pisti kyllä kaiken likoon ja saikin Ronjaa kyllä välillä leikkimään, välillä leikkiin kutsut kaikui kuuroille korville. Mutta ei Ukolta ainakaan yritystä puuttunut ja on se vaan sellanen pelle hermanni. ;) <3 p="">



Tiistaina käytiin naudoilla ja agsaamassa. Nautatreenit meni ihan kivasti. Tosin Ukolla oli vähän liikaa vauhtia ja ehti kerran sitten juosta kunnolla keskelle laumaa ja sai mojovan potkaisun kylkeensä. Toisaalta ei ollut pahitteeksi, kun sen jälkeen Ukolla alkoi löytymään vähän rauhallisempi tahti siihen menoon kuitenkaan yhtään pelkäämättä nautoja. Kyllä niitä vähän kuitenkin kannattaa kunnioittaa. ;)

Jeriko teki naudoilla kaaritreeniä. Vasen kaari on Jerikolla nyt vähän huonompi ja ottaa vasenta suuntakäskyä ylipäätään huonommin. Tehtiin sitten Virpin ohjaamana sellaista treeniä, että lähetin Jerikon kaarelle, pysäytin "odota" -käskyllä ja sitten otin samaa kautta takaisin. Alkoi ne korvat siinä vähän aukeamaan. Jerikolla ei kyllä ole vähäisintäkään itsesuojeluvaistoa naudoilla, juoksee ihan surutta nautojen ja aidan väliin. :D Ja hienoa treenissä oli kans se, kuinka hyvin Jeriko tasapainotti nautoja kuljetuksessa mun luokse. Itsenäisesti koko ajan tasapainotteli niitä, kun muuten ne olisi koko ajan levinneet. Tosi hieno poika! :)

Agilityssä tehtiin radassa takaaleikkauksia ja ne onnistui Ukonkin kanssa jo oikein mallikkaasti. Edelleen on kuitenkin ongelmia etenemisen kanssa. Mutta hienosti Ukko kyllä tulee erilaisiin ohjauksiin, tekee putken pimeetä kulmaa jne. Se draivi pitäis vielä vaan saada nostatettua.
Jeriko teki rataa superhienosti! Kyllä vaan olis kiva oikeestaan jo taas kisata Jerikon kanssa, mutta olen aatellut että nyt ensin startataan Ukon kanssa ainakin muutamissa kisoissa ja katsotaan sitten sitä, koska Jeriko pääsee kisaamaan. Viimeistään nyt piirinmestiksissä ja varmasti joissain kisoissa sitä ennen. ;)

Tänään oli sitten meidän toiset spky:n alaiset 2-luokan kisat, tai pitäisikö sanoa, että piti olla. Itse en nimittäin ehtinyt töistä paikalle, mutta olin jättänyt koirat Marikalle aamulle tämän varalta ja Marika sitten meni Jerikon kanssa radalle. Treeniä heillä oli alla muutaman viikon takaa muutama minuutti ja nytkin Salla vaan vei Jerikon suoraan Marikalle tolpalle ja radalle. Mutta niin se vaan lähtee tekemään töitä muillekin ja hienot pisteet teki alkuun: hakukaari 20/20, nosto 9/10, kuljetus ohjaajalle 11/20. Ensimmäisen pätkän ajo tolpalta onnistui kuulemma tosi hyvin ja tarina kertoo, että Marika ajoi poikittaisajonkin lähes tulkoon tolpalta asti. Jakorinkiin tullessa lampaat lähti sitten kuitenkin juoksemaan eikä Jeriko ottanut sitä vasenta -käskyä. Kuulemma jos Marika olis vaan antanut mennä oikealta olis homma pysynyt kyllä kasassa, mutta koska Jeriko oli jättänyt vasemman kuuntelematta aiemminkin, niin nyt Marika puski käskyn läpi ja sittenhän Jeriko lähti turhan laajalle vasemmalle kaarelle ja lampaat ehti karkuun.

Mutta siis huikeen hieno suoritus, kun aattelee olosuhteita tai ylipäätäänkin tollanen suoritus showlinjaiselta 2-luokassa on kyllä sellainen mistä itse olen tosi ylpeä. :) Erityisesti kuitenkin edelleen mieltä lämmittää Jerikon kyky tehdä töitä oikeastaan kelle tahansa. Ja se, ettei se tehnyt nyt överi hakukaarta, vaan sai super-tiukalta tuomarilta täydet pisteet! ;) Kyllä voi hyvillä mielin huomenna lähteä itse radalle. :) Kiitos Marikalle, että kehtasit Jerikon kanssa radalle lähteä, sekä Jerikon kuskailuista tolpalle ja tolpalta pois sekä uittamisesta Sallalle ja Virpille. Aika hyvä tiimi! :)

Ei kommentteja: