lauantai 8. syyskuuta 2012

Mustia pilviä yllä?

Miten tämän nyt lyhyesti kirjoittaisi? Tämän päiväinen jälkikoe ei mennyt hyvin. Jana oli ok, Jeriko eteni hyvin, mutta nosti takajäljen. Luulin, antaneeni tarpeeksi liinaa (mun liina on kai 15 metriä tai yli enkä sitä tietenkään kokonaan antanut), mutta tuomari kommentoi, että olisin turhan hätäiseen lähtenyt perään.. Jäljellä kahden kepin jälkeen Jeriko hukkasi jäljen, tai siis vaihtoi johonkin sienestäjän tms. jälkeen. Jälkikäteen ajateltuna tämä tapahtui yhdessä kulmassa mistä olisi pitänyt vasemmalle kääntyä, mutta Jeriko lähti tosi pitkän tarkistelun jälkeen oikealle.. Ja kun Jeriko oli jäljellä, niin en voinut kuin luottaa koiraan, mutta eihän sieltä keppejä noussut ja koko ajan kävi selvemmäksi, ettei jäljentekijä ole voinut siitä kulkea. Yritin sports trackerin avulla palata takaisin ja auttaa Jerikoa löytämään oikean jäljen, mutta olin muistanut käynnistää sen vasta toisen kepin jälkeen, enkä ollut varma missä vaiheessa sen jälkeen jälki oli vaihtunut. Ei siis tullut mitään.

Esineruutu oli taas hyvä, 30/30.

Tottis oli aivan karmee, seuraamisesta ei suurin piirtein tietoakaan, ei ainakaan Jerikon ominaisesta hyvästä seuraamisesta!! Katseli sivuilleen, maata, pyrki melkein haistelemaan maata, jotenkin paineessa. Liikkeestä istuminen maahan, maahanmeno ja luoksetulo silleen ok, mutta melko hidas. Tasamaanoudossa hidas palautus, muuten ok. Sitten se hyppy, ei tullut mitään. Jeriko ei lähtenyt hyppäämään mennessäkään ja oli ihan lukossa. A:lla sama homma, sain Jerikon kyllä sitten ihan harjoituksen vuoksi lähetettyä yli, kun annoin vähän käsiohjaustakin, palautus kuitenkin ohi. Tai siis Jeriko jäi esteen taakse kapulan kanssa ja kurkkas sen näköisenä, että uskaltaako tulla. Hitto, kun olen hinkannut ton hypyn kanssa silleen etten ole antanut ohittaa! Olis se ohittaminenkin parempi kuin että jumittaa taakse, kun aattelee ettei saa tulla ohi.. :((
No, vois varmaan luulla, että eteenmenokin menis persiilleen. Ei mennyt vaan oli oikein hyvä, suora, vauhdikas, määrätietoinen. Niin määrätietoinen, ettei mennyt ekasta heti maahan ja annoin toisen käskyn. Tuomari kommentoi, että olisin voinut kauemmin odottaakin käskyn toteutusta, mutta itse olin sitä mieltä, että siinä ajassa Jeriko olis jo mennyt maahan jos olisi mennäkseen.

Mitä tästä päättelin? Hyppy on nyt Jerikolle niin vaikea paikka, että kun olen ketjuttanut Jerikolle liikkeitä (ja Jeriko oppii ketjutukset tosi vahvasti), niin se tietää koko ajan, että se on tulossa ja jähmii sen vuoksi. Sitten kun esteet on tehty niin voi taas suorittaa vapautuneesti ja seuratakin kunnon vireellä. Voi hitto mikä murheen kryyni.. :(
Kokeen jälkeen saatiin sitten ottaa harjoituksen vuoksi hyppyä. 80 cm aluksi Jeriko pohti sitäkin, mutta sitten kun ylitti niin huomasi selvästi, että täähän on helppoo kuin heinän teko ja hyppäsi tosi vapautuneesti. Sitten 90 cm aluksi tosi helposti yli. Siihen olisi pitänyt jättää, vaan en jättänyt. Toisella takajalka hieman kopsahti esteeseen ja taas sama lukitus päällä, ei olis oikein halunnut hypätä.. :( Saatiin kuitenkin loppuun ihan suht onnistunut, hieman osui esteeseen mutta palkkasin siitä. Ehkä ihan hyväksi ilmaista ettei ole maailman loppu jos vähän osuu..?

Kokeen jälkeen mentiin sitten Mouhijärvelle siirtämään lampaat sisälle. Koko päivän oli sadellut ja oli siis aika mutaista. Siirrettiin lampaat kahdessa erässä (eri aitauksista siis) ja meni kyllä tosi kivasti. Jeriko toimi tosi hyvin ja päästiin sisälle ilman sen kummempia kaarroksia. Hieman Jeriko joutui juoksemaan pysäyttelemään lampaita ja pari kertaa hieman liukastui. Mentiin tietä pitkin osa matkasta ja siinä kun lampaat yritti lähteä karkuun Jeriko loikki ojan yli tehdäkseen hienot isot hakukaaret ja hyppelikin sitten aika vauhdikkaasti.
Ja kun lampaat oli sisällä huomattiin, että Jeriko ontuu oikeaa etujalkaa. Aattelin, että se on reväyttänyt lihaksen ja kävelytin jonkin aikaa ja venyttelin aina väliin, lihas ei kuitenkaan tuntunut yhtään tiukalta. Kotona sitten tajusin, että kipeä onkin ranne ja se onkin sitten tosi kipeä. :(( Siinä määrin kipeä, ettei Jeriko varaa sille juuri ollenkaan.. Eli huomiset agilitykisat on ehdottomasti peruttu ja katsotaan miltä aamulla näyttää, pitääkö käyttää kuvattavana.. :((

Mitä tästä päivästä nyt kokonaisuutena jäi käteen? Pk-hyppyä pitäisi kovasti treenata 80-90 cm hypyillä ja kasvattaa Jerikon itsevarmuus takaisin ennalleen, mutta ilmankin tätä uutta haaveria olisi ollut hieman epäselvää ehtiikö sen treenata ennen seuraavaa koetta (olen ilmoittautunut Orivedelle kahden viikon päähän). Nyt alan olemaan sillä kannalla, että jumeja ja haavereita on Jerikolla ollut tässä syksyn aikana sen verran, että luovun JK1-haaveistani tältä kaudelta ja palataan asiaan ensi keväänä, kun Jeriko olisi taas varmasti kunnossa ja voi treenata terveellä koiralla. Metrisen hinkkaaminen nyt tän rannevamman jälkeen on todennäköisesti joka tapauksessa muutenkin täysin poissuljettua syksyn ajalta. Siis mä todella toivon, ettei ole sattunut mitään pahempaa, mutta pelkään kyllä pahaa. Jotenkin paha onni on nyt seurannut meitä tän loppukesän/syksyn ajan, enkä uskalla toivoa että millään vähällä tästäkään pääsisi. :( Ihan itku tulee, kun olen niin huolissani mun silmäterästä.. Voi, kun ei olis mitään vakavaa.. :((

Lisäys: Käytinkin Jerikon jo eläinlääkärillä, en kestänyt olla huoleni kanssa. Eläinlääkärille mennessä Jeriko jo varasi aavistuksen paremmin oikealle jalalle. Päästiin jopa heti sovittuun aikaan sisään, mikä on aivan ennen kuulumatonta päivystysaikaan! Pari kertaa muistan odotelleeni yli tunnin aulassa.. No anyway, koska Jeriko varasi jo jonkin verran jalalle sitä ei lähdetty nyt kuvaamaan. Sen sijaan Jeriko sai kipupiikin ja tulehduskipulääkekuurin 4-7 päivän ajaksi. Totaalista treenitaukoa ja pelkkiä hihnalenkkejä tehdään vähintään viikko, katsotaan sitten uusiksi mikä on tilanne uskaltaako vielä yhtään rasittaa vai ei.

Niin ja mitä muuta jäi tästä päivästä käteen? Jeriko on kyllä suuri apua Mouhijärvellä lampaiden siirrossa ja toimi tänään huippuhyvin! :)) 

1 kommentti:

Nassu kirjoitti...

Voih, Jerikolle paljon halauksia ja pusuja! Toivottavasti tulee jalka pian kuntoon ja kyseessä on vain venähdys. Pidähän ajan tasalla.:)