sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Huonoa jäljestystä

Mietin tänään aamupäivällä että pitäisikö sitä lähteä jälkeä taas tekemään, ja Tuija sitten sattui olemaan samoissa ajatuksissa ja laittoi viestiä, ja me lähdettiin Annalaan tekemään peltojälkeä. Vähän säheltäen lähdin liikkeelle kun unohtui valjaat, jälkiliina ja vesipullo kotiin, mutta pelto oli ihanteellinen: sänkipelto josta heinä oli oikeasti lyhyeksi niitetty eikä siis ollut kasvillisuutta minkä läpi pitäisi oikein kahlata. Vaikutti ainakin omaan silmään oikein ihanteelliselta ja helpolta jäljestysalustalta. Tallasin Jerikolle noin 100 metrin jäljen, johon loiva kaarros oikealle sekä vasemmalla. Makkaroita/froloceja kylvin aluksi joka askeleelle, välillä sitten joka toiselle ja väliin pieni pätkä jossa ei ollut ollenkaan. Jälki vanheni aika lailla puoli tuntia.

Välissä käytiin pienellä kävelyllä metsässä ja koirat sai juosta. Otin tämän sitten harjoittelun kannalta ja kutsuin Jerikoa aina välillä luokse ja vapautin uudestaan leikkimään, se meni ihan mukavasti.

Jäljelle Jeriko sai lainaan Ronjan valjaat jotka olikin ihan sopivat, ja pidemmän hihnan. Aluksi herkkuruudulla vire laski taas mukavasti, mutta Jeriko ei tuntunut malttavan yhtään jäädä napsimaan herkkuja vaan meinasi lähteä omia aikojaan jatkamaan. Jäljelle lähtö oli melko rauhallinen ja ihan hyvän oloinen, kolmiosta Jeriko söi muutamat herkut ja jatkoi eteenpäin, mutta sitten katosi jäljestys ihan kokonaan. Jeriko nosti päänsä ylös ja seurasi jälkeä miten sattuu, kauhealla vauhdilla olisi vain mennyt eteenpäin ja koko ajan meinasi lähteä jäljestä sivuun. Yhtäkään makkaraa/frolicia ei jäljeltä nostanut, haahuili vaan eteenpäin. Kun pysähdyin Jerikokin jäi vaan istumaan ja katselemaan maisemia. Yritettiin sitten helpottaa ja Tuija toi loppupalkan lähemmäksi, mutta kun ei sitä jäljestystä edelleenkään tullut niin jätin vaan kesken ettei Jeriko saa mitään palkkaa tuollaisesta työskentelystä. Täytyy ensi viikolla kokeilla niin että jättää Jerikolta pari edellistä ruokaa väliin että olisi oikein kunnolla nälkäinen, ja jos ei sittenkään kiinnosta niin taitaa jäädä meidän jälkiharrastus siihen, en jaksa hakata päätäni seinään jos Jerikoa ei edes kiinnosta koko laji.

Ei kommentteja: