torstai 11. helmikuuta 2010

Viides päivä pikku hurmurin/vintiön kanssa alkaa olla takana ja hurjaa on meno ollut! Tenttiin on Jerikon nukkuessa jotenkin ehtinyt lukea, mutta keskittyminen on ollut vähän sitä sun tätä, eihän sitä nyt pysty kunnolla syventymään hormonien saloihin kun vieressä nukkuu suloinen pentu!
Jeriko on todella reipas ja jopa itsenäinen, yksinoloharjoituksetkin ollaan jo aloitettu eikä meidän poistuminen tunnu paljoa Jerikoa hetkauttavan. Ulkona Jeriko haluaa tutustua jokaiseen naapuriin ja ollaankin juteltu enemmän ihmisten kanssa kuin koko viiden vuoden aikana kun ollaan tässä asuttu! :D Eipä mikään ihme kun suloinen pentu saa kaikki aivan sulamaan, varsinkin kun se säntää innoissaan vastaantulevien luokse.
Kahden naapurin koiran kanssa ollaan tutustuttu ja leikitty. Tänään piti olla leikkitreffit kaverin jackrusselin pennun kanssa, mutta Jeriko ei ole vielä valmis matkustamaan autolla ja treffit peruuntui. Liekö matka Tampereelle ollut liian traumaattinen, mutta autoilu harjoitukset aloittaessamme pelkkä autoon laskeminen sai Jerikon hermostumaan niin ettei herkut maistuneet. Lelupalkkaa käyttämällä saimme sen verran edistystä aikaan että Jeriko pystyi syömään käynnissäkin olevassa autossa, mutta seuraavaksi olisi tarkoitus ottaa kohdekeppi harjoituksiin mukaan Jerikon aktivoimiseksi ja siedättymisen nopeuttamiseksi. Toivottavasti pääsemme pian autolla liikkeellekin niin voidaan paremmin jatkaa Jerikon sosiaalistamista erilaisiin asioihin.
Jeriko ei ole kovinkaan ahne, ruoka-annoksia ollaan vähennetty/pidetty pieninä jotta makupalat maistuisivat, mutta silti herkut voisivat maistua paremminkin. Lelupalkkaus on siis tullut tarpeeseen. Jeriko kävelee jo melkoisen hienosti hihnassa, hienommin kuin jotkut vastaan tulevat aikuiset koirat. :)Luoksetuloa ollaan myös harjoiteltu, häiriöttömässä tilanteessa sekin onnistuu jo hyvin. Jeriko on myös oppinut luopumaan herkusta ja tottelee sen vihjesanaa jo monia pienimpiä tihutöitään tehdessään. Lahkeiden repiminen ja pureminenkin on vähentynyt huikeasti kun ollaan laitettu Jerikoa "jäähylle", mutta onhan se silti aika hurjimus ja innostuu edelleen välillä meitä kiusaamaan (niin kuin pentujen tapoihin yleensä kuuluukin)! :D Kissoista Jeriko on todella kiinnostunut ja osaa jo antaa niille paremmin tilaa ja lähestyä rauhallisesti, ja kissatkin alkavat sietämään paremmin Jerikon lähestymisyrityksiä. Leikkikumarrusten päälle kissat ei harmi kyllä oikein ymmärrä..
Jeriko on siis kuluneen viikon aikana oppinut paljon uusia asioita, toivottavasti minäkin edes jotain tenttialueeseen liittyvää, huomenna se mitataan..

Ei kommentteja: