lauantai 5. tammikuuta 2019

Tavoitteita

Tavoitteiden pohtiminen on alkanut tuntumaan hieman keinotekoiselta. Tuntuu, että vuosi vuodelta enemmän tavoitteita jää toteutumatta vaikka samalla konkreettisten tavoitteiden määrä on laskenut. Yritetään nyt vielä kuitenkin.

Tavoitteet vuodelle 2018

Jeriko:
Kesällä vielä toiveissa olisi osallistua jälkikokeisiin. Hyppy harjoitellaan kiertämään hyvässä mielentilassa ja palautetaan rauha tottikseen liiallisen vireen noston sijaan. Elättelen edelleen toiveita niistä 1-tuloksista, mutta tärkeintä on toki se, että Jeriko saisi hyvässä kunnossa harrastella. Jossain vaiheessa kun pk-jälki jää, siirrän Jerikoakin varmaan FH-jäljelle. Yksittäisten testauksien perusteella se voisi olla siinä erittäinkin hyvä.

Tämä tavoite oli kyllä ihan hyvä. Oikeastaan nälkä kasvoi kesän aikana enemmän, ja haikailin niiden 1-tulosten perään ehkä enemmän, kuin mitä tässä olen kirjoittanut. Tämä tavoite kuitenkin toteutui, käytiin kisoissa ja lähellä oli 1-tuloskin, mutta ei tullut. Hyppyä opeteltiin kiertämään ja se vaikutti jonkin verran vireeseen, mutta ei vielä kokonaan laukaissut ylivirettä. FH-kokeessa startattiin, mutta valitettavasti Jeriko ei siellä kyllä esitellyt parasta osaamistaan. Tulevaisuudessa paremmalla onnella.

Agility todennäköisesti unohdetaan, vaikka Jeriko mitattiinkin pikkumaksiksi ja alunperin oli ajatuksena starttailla siinä luokassa matalammilla rimoilla. En nyt lopullisesti sulje pois mielestä tätä mahdollisuutta, mutta tässä mennään ihan täysin Jerikon voinnin mukaan enkä agilityä tee jos se tuntuu yhtään erilaiselta kuin aikaisemmin.

Nälkä taisi tässäkin kasvaa. Miten mä olen tällä tavoin intoillut? :D Jerikon kanssa startattiin kyllä tosi harvoin kisoissa, mutta silloin kun startattiin oli tuloksena yleensä 0. Syksyllä piirinmestiksissä vielä pronssia. :)

Kaverikoirailua yritän nyt uudelleen herätellä henkiin, kun muuten koko viime vuosi oli siitä taukoa. Uudessa Akaa-Valkeakosken ryhmässä ei olla käyty vielä kertaakaan ja vähän jännittää ryhmässä olevan urokset, mutta lähdetään nyt kokeilemaan koska Kaverikoirana Jeriko on kyllä täysi 10. :)

Kaverikoirailu on lähtenyt aivan loistavasti käyntiin uudessa ryhmässä. Ryhmässä olevat urokset on tosi kivoja eivätkä änkeä toisten tilaan, joten missään vaiheessa ei ole ollut mitään ongelmia. Itse asiassa vähän yllättävästikin mm. nuori sileäkarvainen noutaja Scott on myös tosi paljon Jerikon mieleen ja se silminnähden viihtyy ryhmässä todella hyvin. Kaverikoirakäynneillä ollaan käyty nyt aktiivisesti, mikä on ollut tosi mukavaa.

Ajatuksissa on käynyt myös häivähdys, että starttaisiko Jerikonkin kanssa rallitokossa, mutta katsotaan nyt... Rallitokoa voisi käyttää tuon tottiksen vireongelman purkamiseen ennen ensi kesää...

Startattiin sitten kolmen ALO-luokan startin verran rallitokossa ja saatiin RTK1. Vireenhallintaan tottiksessa siitä myös oli jonkinlaista apua, mutta ei vielä ihan absoluuttista.

Ukko:
Valjakkolajeissa on ehdottomat päätavoitteet. Nyt ollaan saatu kunnon treenisuunnitelmakin tehtyä yhdessä Tanja Kurikan kanssa (siis fysiikkatreeniä ajatellen) Ukolle ja toivon mukaan tämä kantaa hedelmää varsinkin SM-kisoissa, joita varten Kemistä on jo majoitus varattuna mulle ja Ilonalle. Lisäksi on parit muut kisat tähtäimessä jos vaan lunta täällä etelämmässä riittää.

Voi pojat miten hienosti tämä menikin! Ukko pysyi koko kauden hyvässä kunnossa ja aiemmin vaivannut oikean jalan jumittelu helpotti merkittävästi. SM-kisoissa yksilökisoissa Ilona ja Ukko taisi olla 14., mikä oli todella hyvä suoritus kovassa kisassa. Viestijoukkueessa Ukko ja Ilona starttasi lähtöpaikalta. Lähtö tehtiin kahdessa rivissä joista Ukko ja Ilona valitettavasti arpoutui taaempaan riviin ja lähdössä meinasivat tulla edellä menijän kantapäille ja jäivät tämän seurauksena sumppuun hiihtelemään, vaikka muuten olisivat ehkä päässeet irti porukasta. Hienosti kuitenkin suorittivat osuutensa ja joukkue voitti SM-kultaa! :) 

FH-jälkeä jatketaan kesällä ja rallitokoillaankin varmaan jonkin verran kiinnostuksen mukaan. Joihinkin kuivan maan valjakkokisoihinkin olisi kiva päästä Ukon kanssa ensi kesänä.

Ukon kanssa startattiin FH-kokeessa rotumestiksissä. Suoritus meni hyvin siihen nähden, että treenit oli pahasti kesken eikä siis tulosta kuitenkaan. Ukon FH-jälkeä haittaa erityisesti epätarkka kulmatyöskentely, kun jäljen kadotessa alta jalat vaan veisi. Tämän ratkaisuksi ollaan saatu treeniohjeet loppukesästä, mutta harjoituksia ehdittiin tehdä vain pari kertaa.

Kuivan maan valjakkokisoissa käytiin canicross-luokassa Ukon kanssa ja sijoituttiin harrasteluokassa 3., ja Liisa-Idan ja Kiden kanssa Ukko kävi kaksi kertaa kärryluokassa tehden ihan hyvät suoritukset.
Jupiter:
Edelleenkään ei huvita asettaa kovia tulostavoitteita. Päätavoite ensi vuodelle olisi varmastikin paimennuksessa. Olisi hienoa suorittaa SPKY:n perusrata ja startata ainakin 1-luokassa. Agilitytreenejä jatketaan ja kisaiän tullessa täyteen startataan varmaan joskus loppukesästä/syksyllä. Nyt pitäis vaan saada jotain säännöllisiä treenejä jo pikku hiljaa aikaiseksi..
Keväällä varmaan jatketaan pk-hakua ja mahdollisesti jälkeäkin. Tai ainakin yritän itseäni siihen motivoida. Vetolajien suhteen huvittaisi vähän kokeilla mihin Jupiterista siinä on, ehkä mennä kuivan maan kisoihin kahden koiran luokkaan Ukon kanssa tai syksyllä jopa yksin.. Hyvin epämääräisiä on nämä tavoitteet. Pitäisi mun ehkä vähän ryhdistäytyä.. :D 

Paimennuksessa PAIM1 ja PPR1 koularit saatiin, mutta paimennusta varjosti Jupiterin hassut herkistelyt häkillä, porteilla yms., eikä SPKY:n perusrataa ollut mahdollista yrittää suorittaa mm. sen vuoksi, että Jupiter ei oikein siedä sitä että mä otan lampaan kiinni ja haluaa poistua tällaisista tilanteista. Startattiin kerran myös 2-luokan kisassa, mutta Jupiter jumittui täysin poistovarikkoon, jonka vuoksi rata päättyi siihen että en saanut Jupiteria ohjattua edes kohti oikeaa laumaa.

Agilityssä ei olla startattu eikä hetkeen vielä startatakaan, kun kontaktiesteet on ihan kesken. Tämä on kyllä sitten taas vaan treeninpuutetta ja minun saamattomuutta.

Kas vain, valjakkolajeja kokeiltiin ja voi pojat kun Jupiter olikin heti niin hyvä, niin ei niitä voinut lopettaa! Siitä onkin kuoriutunut oikea valjakkolajihirmu. Jupiterin kanssa startattiin syksyllä pyöräluokassa ja se veti todella kovan suorituksen jääden vain vähän "kuumasta kärjestä" eli saksanseisojista ja erittäin kokeneestä käyttölabbiksesta.

Hakutreenit loppui ensin ajanpuutteen vuoksi. Jälkeä ei oikein innostanut tehdä, kun Jupiterissa alkoi näkymään enemmän reagointia laukauksiin/pamauksiin ja aloin epäilemään, että siitä ei PK-koiraa tule. Nyt viimeisin uusi vuosi oli "viimeinen naula arkkuun"; Jupiter pelkäsi rakettien ääniä lähes hysteerisesti ja palautuminen niistä kesti pitkään. Leikkiminen kyllä onnistui uuden vuoden aattona sisällä lopulta, mutta ei kuitenkaan ole riittävä väline pelon ja ahdistumisen voittamiseen. En myöskään halua oikeastaan koiraa kiusata sillä asialla, kun selvästi paukkuarkkuus on niin voimakasta.

Tavoitteet vuodelle 2019:

Jeriko:
Harkitsen vielä talven ja kevään aikana, startattaisiinko vielä PK-jäljellä. FH-jäljellä myös mahdollisesti, tai oikeastaan tarvitsee varmaan näiden kahden välillä päättää. Vielä en osaa sitä päätöstä tehdä.

Rallitokossa käydään varmaan avoimessa luokassa ja ehkä jatketaan myös voittajaluokkaan. Jeriko saatetaan myös nähdä ainakin HTM-kisoissa. ;) 

Jerikolle toivotaan nyt siis pentuetta ja toivon mukaan tulee oikein reippaita ja kivoja pentuja. :)

Ukko:
Osallistutaan valjakkohiihdon sprintti-SM-kisaan sekä normaalimatkan SM-kisoihin jos ja kun toivon mukaan Ukko pysyy hyvässä kunnossa. Mitalitavoitteita ei viitsi asettaa, pääasia kun saadaan harrastaa. :) Kuivan maan kisoissa myös starttaillaan.

Rallitoko saattaa Ukon kanssa jäädä RTK2-tavoitteeseen. Ukon kuulo on heikko ja se ei ole koskaan ollut hyvä sisäistämään monia eri liikkeitä, joten ylempien luokkien liikkeiden moninaisuus ja oikealla puolella seuraaminen saattaa olla Ukolle vähän liikaa. Mutta vannomatta paras. ;) 

FH-treeniä jatketaan ja katsotaan saadaanko kulmaporhallukset hallintaan. Jos saadaan, niin sitten toki kokeisiin.

Jupiter:
Valjakkohiihtokisoissa starttaaminen ja sprintti-SM sekä normaalin matkan SM-kisoihin osallistuminen. Mahdollisesti myös kuivan maan lajeissa kisaaminen, esimerkiksi pyöräluokassa.

Agilityssä starttaaminen toivon mukaan kevään aikana virallisissa kisoissa. Ainakin hyppyluokassa, mutta toivon mukaan myös kontaktiesteet saadaan kuntoon ja agilityradoilla voi alkaa kisaamaan. Toivon mukaan tämän vuoden aikana voisi sitten nousta 2-luokkaankin ellei peräti 3-luokkaan. :) 

Paimennuksessa yritetään päästä herkkyyksistä yli ja jakoharjoitukset jatkuu. Jatketaan varmaan 2-luokassa kisaamista ja toivon mukaan itsevarmuus Jupiterilla saadaan sellaiselle tasolle, että voidaan nousta vielä 3-luokassakin kisaamaan.

Ei kommentteja: