lauantai 12. tammikuuta 2019

Hiihtokausi avattu ja rallitokoa

Tämä viikko meni hyvinkin tiiviissä valjakkotreenimerkeissä. Maanantaina käytiin vetämässä tuossa läheisellä metsätiellä kicksparkia. Laitoin Ukon ja Jupiterin yhteisvetoon ettei olisi aivan liian raskasta ja vauhti liikaa laskisi sen vuoksi. Aluksi vedettiin edestakaisin 1,5km ja tehtiin jäähkälenkki. Ukko ja Jupiter oli sitten niin energisinä siinä, että päätinkin siltä seisomalta tehdä vielä toisen edestakaisen matkan. Hyvä treeni siis, 6km kickspark-vetoa. Vauhditkin nousi parhaimmillaan tosi koviksi ja voimatreenin sijaan välillä mentiin kyllä Ukon osalta vauhtitreeni-alueella, kun Jupiter pitikin nyt taas yllä aika tiukkaa tahtia. :DTiistaina oli Jupiterin agilitytreenit. Keinu on edistynyt  hyvin, mutta vielä lisää treeniä tarvitaan. Muuta ei sitten tiistaina tehty. Keskiviikkona käytiin päivällä Liisa-Idan kanssa hallilla ja Liisa-Ida teki Jerikon kanssa HTM-treeniä. Itse tein sitten vielä Ukolle rallitokoa ja Jupiterille keinutreeniä sekä kepit. Kepit oli ihan superhienot! Nyt maltti piti hyvin ja kesti hienosti mun vedättämisen. :)

Keskiviikkoiltana käytiin vielä Nahkialassa hiihtämässä. Hetihän se oli pakko päästä, kun lupa koiravuorolle saatiin! Latu oli karmean pehmeä, mutta sinnillä vedin 2,6km lenkin sekä Jupiterille että Ukolle, vaikka Jupiterin kierroksen jälkeen veri maistui suussa.

Torstaina käytiin Peltolammilla treeneissä. Siellä olikin sitten hurjan paljon treenaajia paikalla! Ilona hiihti Jupiterin kanssa kierroksen ja Marja Ukon kanssa kaksi kierrosta. Loistotreenit taas.

Eilen oli lepopäivä ja tänään mentiin sitten rallitokokokeeseen. Pientä hässäkkää aamulla, kun ensin katsoin, että Ukon rokotukset olisi vanhentuneet ja sitten kun olin jo lähettänyt tekstiviestiä koetoimitsijalle, että joudun perumaan Ukon, niin tajusin että ei ne mitään vanhentuneet olekaan. :D No eipä siinä mitään, uusi viesti perään ja kokeeseen.

Ukko starttasi ensimmäisenä luokassa, joten kohtuullisen mukavasti päästiin radalle. Alku lähti ihan kivasti, mutta spiraalissa Ukolla keskittyminen herpaantui ja nenä olisi mennyt maahan. Tästä -1p, seuraavalta kyltiltä eli neljänneltä -1p (ov, en oikein tiedä mistä tuli). Rataantutustumisessa toinen kilpailija mainitsi, että maassa oli nameja nähnyt, joten niiden hajujen perässä Ukko varmasti oli. Sain sen siitä kuitenkin takaisin mukaan. Itse hätäilin kyltillä kuusi, enkä odottanut Ukon edestä sivulle siirtymisessä kunnollista istumista perusasentoon vaan lähdin vaan liikkeelle. Tajusin virheeni siinä, mutta en jaksanut alkaa uusimaan liikettä. Tästä -10p. Seisomaannousu perusasennosta eli kyltti yhdeksän oli Ukolle vaikea ja sen jo etukäteen tiesin. Ukko nousi kuitenkin sentään hyvin pystyyn, mutta vinoon, ja liikkui muin liikkeen mukana ja joku OV siitä kans, en tiedä mistä.. Lopputuloksena kuitenkin 85p eli RTK2 kasassa. Jes!


Jeriko oli nyt pitkästä aikaa missään "ihmisten ilmoilla" että olisi muita ihmisiä ja koiria, eikä keskittyminen ollut ihan parasta. Tyttöystäviä olisi itselleen bongaillut. Jouduttiin myös odottamaan aika pitkään radalle pääsyä, mutta kyllähän Jeriko taas ihan luotettavaan tapaansa alkoi suorittamaan vaikka ihan se viimeisin paras terä saattoikin vähän uupua. Jerikon iloinen asenne sai kuitenkin taas kiitosta, tuomarin kommentti: "Hänellä oli selkeästi kivaa". :) Jerikon kanssa myös -1p OV neloskyltin pyörähdyksestä, en tiedä mikä se virhe on mitä tein molempien kanssa. Toinen -1p äännähtämisestä. Jerikolle tuloksena 98p ja 1. sija!En tiedä olisiko tämä se vaihe kun pitäisi alkaa lukemaan voittajaluokan kylttejä...?

2 kommenttia:

Tiia, Käämi ja Kide kirjoitti...

Videolta katsottuna (Jerikon kanssa vielä selkeämmin), muutit tempoa pyörähdyksessä. Veikkaan että siitä tuli -1 OV, toiselta tuomarilta olisi voinut olla -3p virhekin. Etenkin se Jerikon oli jo voittajaluokan tai viimeistään mestarin -10p virhe. Tuon on sun helppo itse karsia se pois, kävelet vaan suoraan, selkä suorana ja samaa tahtia.

Onnea hienoista tuloksista ja eikun voittajaa kohti!

Sabina kirjoitti...

Okei, tuo on kyllä totta, että tuli hidastettua siinä pyörähdyksessä. Kiitos huomiosta! :)

Rallitokon arvostelu on kyllä sellaista, että en tiedä tulenko koskaan ihan kokonaan tajuamaa, miten joistain asioista menee pisteitä paljonkin, mutta sitten jotkut koiran tekemät asiat jotka omasta mielestä olisi isoja virheitä ei haittaa mitään. Mutta kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää... :D