sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Ai että!

Lauantaina oli tämän kauden viimeiset paimennuskisat meidän osalta. Kisat oli Perniössä, kisalaidun ja lampaat oli kivat ja reagoi erilaisiin koiriin hyvin. Eka hakukaari päättyi kyllä siihen, että varikkokoira (kai, vaikea sanoa kun kaukaa katsoi) siirtyikin nostossa lampaiden tielle ja tuuppasi lampaat lähtövarikolle. Saatiin sitten uudet lampaat ja nyt Jeriko teki vielä laajemman hakukaaren ja tosi syvän takaa. Nostokin oli tosi rauhallinen ja hyvä.

Ohjaajalle kuljetuksessa alkoi vauhti kiihtyä vaikka kuinka jarrutin Jerikoa ja tolpan kierrossa lampaat meinasi jo linkoutua ties mihinkä suuntaan. Päästiin vielä räpeltämään ajoa, mutta kakkosporteilla Jeriko ei enää pystynyt kuuntelemaan ja otti väärää suuntaa. Lampaat syöksyi ensin kohti lähtövarikkoa ja sieltä kun sai käännettyä otti ne suunnan kohti poistovarikkoa. Jeriko yritti liiankin laajalla kaarella olla häiritsemättä niitä eikä sitten vaan millään ehtinyt niitä pysäyttämään.

Perusongelma tuntuu olevan se, että Jerikon erikoinen väri ja liikkumistyyli pelottaa (siihen tottumattomia) lampaita tosi paljon ja vauhti kiihtyy sen vuoksi. Näille asioille ei oikein voi mitään tehdäkään. Vaikka Jeriko pysyisi kaukana ja ottaisi stopit hyvin, on aiemminkin tullut tunne, että lampaat ei rauhoitu vaikka mikä olisi. Hienosti Jeriko yrittää, mutta ei sillä vauhtikaan sitten riitä noissa tilanteissa, kun se yrittää vielä mennä laajasti ettei lampaat pelkäisi. Näillä mennään, mutta onhan se vähän niinkin, että paukut vähän loppuu näillä lähtökohdilla.

Ukkoa hieroin ja venyttelin eilen ja ai että kun se tuntui hyvältä! Olen käyttänyt käsittelyissä nyt niin tiheään, että en taas musta koska viimeksi itse hieroin ja venyttelin. Sen muistan, että viime talvena jossain vaiheessa Ukko oli todella jumissa, tosi erilainen kuin mitä se on ollut aina aikaisemmin. Nyt Ukko oli taas vanha kunnon kumi-Ukko. Niin elastiset ja pehmeät lihakset että!

Tänään olikin sitten vetotreenit Nahkialassa. Ilona veti Ukon kanssa pyörällä yhden kierroksen ja hienosti vetikin! :) Mä loukkasin tänään polveni lammashommia tehdessäni, saas nähdä koska tuo tuosta toipuu.

1 kommentti:

Niina kirjoitti...

Toisen tolppakoirakon näkökulmasta nähtynä;
Hakukaaren jälkeen Jeriko työnsi omalla toiminnallaan lampaat yhden tolppakoiran päälle ( ei omani ), jonka takia lampaat ajautuivat takaisin varikolle. Jeriko ei yrittänyt estää lampaiden menoa takaisin varikolle, peesasi vain perässä.