maanantai 31. heinäkuuta 2017

Agikisat pitkästä aikaa ja Jupiterin treeniä

Lauantaina oli alueellisen valkun agilitytreenit. Jeriko ja Jupiter oli molemmat treeneissä. Jerikon kanssa tehtiin rataa, mutta piru vie ei saatu 0-rataa tehtyä, kun aina putosi joku rima. Muuten kyllä rytmillisesti tosi hyvää menoa.

Jupiterin kanssa jatkettiin esteen tarjoamisharjoituksia. Ollaan siis aloitettu ihan sillä, että olen ollut polvillani siivekkeen vieressä ja siitä Jupiter sai palkkaa esteen tarjoamisesta. Sitten olen päässyt nousemaan seisomaan ja yksi este oli vaihtunut kahdeksi esteeksi. Nyt oli Jupiterin neljäs treenikerta. Edellisellä eli kolmannella pikku treenillä Tending-leirillä Jupiter alkoi selvästi hoksaamaan mistä on kyse. Nyt meni jo tosi kivasti ja tehtiin lopulta kolmeakin estettä putkeen. Hienosti Jupiter itse haki esteitä. :)

Eilen oli agilitykisat Tamskin hallilla. Edellisen kerran ollaan oltu Jerikon kanssa kisoissa toukokuussa ja Jerikohan mitattiin pikkumaksiksi, mutta päätin nyt kuitenkin ilmoittaa sen kisoihin kun oli pienet kisat tiedossa ja no, hyppyserti himottaa.

Ei ollut ihan meidän parasta menoa, mutta ehkä rimakin on noussut jo hieman liian korkealle, kun viimeisimmät tulokset on näyttänyt tältä.


Vuoteen mahtunut yksi riman pudotus ja kaksi hylättyä rataa, muut nollia. On se rima aika korkealla... :D Ekalta radalta (hyppyrata) siis vitonen kun muurin palikat käännöksessä tippui. Toisaalta ei harmita niin paljoa, kun voiton vei ja sertin sai Ilona ja Kiri. :) Ja muuten rata oli hyvä rytmillisesti, Jerikon kanssa on vaan niin vaivatonta mennä. :)


Toisena agilityrata, jolla tuli taas hölmö riman tiputus keinulta lähdettäessä ennen putkea. Taas muuten tosi kivaa menoa ja Jeriko on niin taitava teknisesti, että on vaan ilo tehdä sen kanssa, kun esim. kepeillä olin jo aivan pienen aavistuksen liian edessä ja silti se päättää ottaa sen ekan välin. :)


Viimeisenä sitten agirata, jolta lopulta tulikin se nolla, mutta se oli näistä radoista ehkä huonoin. Varsinkin radan lopussa olin rytmissä vähän edellä ja etenemä ei ollut niin hyvä. Mutta nolla kuin nolla.


Aloin nyt miettimään, että kun Jeriko kerran mitattiin pikkumaksiksi, niin onko ny tjärkeä käydä kisoissa vanhoilla korkeuksilla. Itse asiassa mietin jo lauantaina alueellisen valkun treeneissä, että olisin tosi paljon halunnut jo tehdä matalammilla rimoilla Jerikon kanssa, mutta en viitsinyt kun oli kisat tulossa. Jos nyt tekisin päätöksen, että ei enää loppuvuodesta kisata, niin voisin keskittyä treeneissä hakemaan rytmiä niillä matalammilla rimakorkeuksilla, kun Jerikon vauhtikin siitä sitten nousisi.. ;) Eikä se tietty mitään lopullista ole, jos olisi joku pakko päästä vielä kisaamaan vanhoilla korkeuksilla niin uskon, että 1-2 treeniä riittäisi kertomaan Jerikolle mitä korkeutta mennään. Rimavarma koirahan se on yleensä ollut. Eli ehkäpä meidät nähdään seuraavan kerran kisaradoilla vasta vuoden vaihteen jälkeen. Ehkäpä. ;)

Ukkoa en tosiaan mittauttanutkaan mittaustilaisuudessa, koska sen kanssa olin jo tehnyt päätöksen lopettaa agilityn. Ukko ei ollut koskaan agilitystä kunnolla syttynytkään ja kun keväällä tuli ontumisia, niin päätin että siitä lähdetään ensimmäisenä keventämään ja toivotaan vielä, että vetohommia ehkä pystyisi tekemään. Nyt Ukko on vaikuttanut olevan ihan ok eikä ainakaan siitä yhdestä canicross-lenkistä tullut ontumisia tai mitään, mutta en olekaan sitten ehtinyt enempää käyttämään. Pitäisi testata miltä näyttää. Rallitokon koekalenteria katselin myös vähän ja eiköhän me mennä vielä alokasluokkaan syksyllä/loppuvuodesta.

Jupiterin ilmoitin agilityn alkeiskurssille, joten syksyllä aloitellaan sitten agilityn oppeja pikku hiljaa ihan viikkoryhmässä rauhakseen. Mikään kiire ei ole.

Lampailla Jupiter on käynyt ehkä kahdeksan kertaa tähän puolen vuoden ikäänsä mennessä. Olen tosi varovaisesti yrittänyt edetä sen kanssa, enkä ole lähtenytkään vaatimaan mitään, esitellyt vaan lampaita ja katsonut mitä Jupiter esittää mulle. Mutta hitsi se näyttää hyvältä! Varsinkin viime treeneissä se esitteli niin hienoja juttuja, että olin ihan haljeta. :)) Mutta nyt vaan jäitä hattuun ja katsotaan rauhassa miten se tästä kehittyy.

Ei kommentteja: