torstai 20. huhtikuuta 2017

Tuumasta toimeen

Viikonlopun leirin jälkeen on Ukon kanssa aktivoiduttu esineilmaisun suhteen. Leikkasin vaahtomuovialustasta sopivia paloja ja päätin aloittaa maahanmenolla ilmaisun sheippaamisen. Se sujuikin sitten yllättävän hyvin, kun Ukko vuoden takaisista pikku esineen ilmaisutreeneistä muisti ja sovelsi heti tähänkin ja tarjosi maahanmenoa, kun esineen asetti sen eteen. Sama toistui vielä ulkonakin, joten oikein hyvältä näytti! :) Alettiin sitten vahvistamaan ilmaisua vielä etsinnän osana ja tässä meinasi Ukolle alkuun tulla vähän epävarmuutta, että pitäisikö ottaa suuhun vai mitä tehdä, eli hyvä etten suoraan vaan jäljelle heittänyt! Nyt on ulkona tehty muutamia etsintäleikkejä ja usein ekoilla 1-2 toistolla Ukko vähän pohtii, mutta sitten pari viimeistä menee jo varmasti maahan heti kun löytää. Kyllä se siitä! :)


Olen myös aktivoitunut treenilupien kyselyn suhteen ja hyvältä näyttäisi, että ihan läheltäkin saataisiin ainakin parilta pellolta treeniluvat (yksi tosi iso pelto olisi myös ollut mahdollisuus, mutta valitettavasti viime vuonna kauralla ja nyt sänkipeltona = ei sovellu treeniin) ja sitten vähän matkaa kun ajelee niin meille paaleja myyvältä maanviljelijältä saadaan ihan rehupellolta treeniluvat. Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä niitä katsastamaan ja mahdollisesti samalla treenaamaankin. Itse asiassa olen myös katsellut jo Ukolle FH-jälkikoettakin, koska jäljestäminen sinänsä ei ole uusi juttu ja esineilmaisukin sujuu näin hyvin. Voi olla, että osallistutaan SBCAK:n rotumestaruuskilpailunakin toimivaan kokeeseen, tosin meidän osalta sitten vasta 1-luokkaan. On kyllä jännää ja olen innoissani! Ukko saa sittenkin toteuttaa palveluskoiran uraa!! :)


Lisäksi olisi tarkoitus osallistua Ukon kanssa Jämillä valjakkokisoihin. Arvon tässä vaan sitä, mihin luokkaan sitä osallistuisi, kun kickbike ei ole kuitenkaan se ihan mieluisin juttu ja maastopyörää toivoisin kovasti alleni, mutta sellaista ei ainakaan vielä ole.. Tänään olisi tarkoitus mennä tekemään vetotreenit.


Valitettavasti paimennuskisat taitaa Ukolta jäädä pysyvästi. :( Ukon kuulo vaikuttaisi heikentyneen entisestään, eikä se esim. lenkillä reagoi kutsuihin noin sadan metrinkään päästä ilman häiriötä, joten olisi epäreilua edes yrittää kisata. Ukko saa autella jossain kotihommissa, yksinkertaisissa siirroissa yms, joissa se pystyy toimimaan vaistonsa varassa eikä käskyjen kuuleminen ole niin tärkeää. Esim. eilen illalla Ukko sai ajaa lampaat tarhasta sisälle (on vielä pidetty ovea yöt kiinni kun on pakkasta) ja hitsi kun se onkin tyylikäs ja todella vakuuttavaan rauhalliseen tahtiin ajoi niin, että vielä koiraamattomat karitsatkin näki jo kaukaa, että nyt on syytä lähteä sisälle. Surulliseksihan toi kuuloasia vetää, mutta minkä sille voi. Ukkis <3 p="">

Jerikon kanssa ollaan tällä viikolla tehty seuraamista ja olen pyrkinyt vahvistamaan nimenomaan takaosan käyttöä ja suoraa asentoa. Lisäksi on tehty perusasennosta maahanmenoa ja terävää ylösnousua. Toivottavasti siitä terävästä ylösnoususta saisi ihan tavan eikä nyt vaan harjoituksissa mukana kulkevan, mutta kokeessa vanhaan hitaampaan palaavaa...


Jupiter on harjoitellut kontaktin pitämistä perusasennossa. Käytännössä siis itse teen sen perusasennon ja nyt vahvistan vaan kontaktia ja Jupiter on joutunut namikädestäkin samalla luopumaan. Hyvin on lähtenyt sujumaan, mutta treeniä vielä tarvitaan. Varsinaista perusasentoon tulemista ei olla vielä harjoiteltu, pitäisi saada sopiva pieni koroke, jonka päällä voisi lähteä harjoittelemaan..


Mulla on ollut myös haaveissa saada meidän takapihalle nurmikko tasoitettua ja siihen omaa treenikenttää. Puiden kaadoista ollaan jo selvitelty ja pyydetty tarjousta, mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja olin yhteyksissä eri maarakennusfirmoihin. Katsotaan millaisia tarjouksia saadaan, että onko ylipäätään mahdollista tänä kesänä tuollainen työ tehdä. Hienoahan se olisi, niin saisi koiria treenattua kotona esim. hyppytekniikan suhteen helposti ja vaivattomasti. :)

Ei kommentteja: