torstai 13. huhtikuuta 2017

Taitavat palveluskoirat

Reiluun viikkoon on mahtunut paljon treeniä, mutta kyllä sitä toivoisi silti enemmän ehtivänsä. Päivystysvuorot ja karitsoinnit on kuitenkin vienyt sellaiset siivut vapaa-ajasta, että tuntuu kuin ehtisi tehdä vain "välttämättömimmät". Tiistaina käytiin Jerikon kanssa Vappu Alatalon hyppytekniikkakoulutuksessa, mutta siitä ei kyllä saatu paljoa irti, kun Jeriko oli edelleen jumissa liukastelun jäljiltä eikä suorittänyt normaalilla tasollaan.

Sunnuntaina olikin sitten kunnon treenipäivä, kun käytiin Liisa-Idan ja Pasin kanssa treenailemassa. Pasi tallasi Jerikolle jäljen, minä Kidelle. Tehtiin esineruutu Jerikolle, Kidelle ja Ukolle sekä pennuille jäljet ja risteilyä. Oli kyllä kivaa! :)
Esineruutu tehtiin nyt ylämäkeen ja aika kumpuilevaan maastoon, haastetta siis riitti. Lisäksi Jerikolle otettiin aika vaikeat esineet: sykemittari/-kello, laskin ja pieni urheiluhanska (vika oli toki helppo). Hieman Jeriko joutui etsimään ja tarkentamaan, mutta hienosti teki töitä. :)
Ukolle otettiin vähän helpommat esineet, köysilelu, samainen urheiluhanska ja joku kolmas jota en nyt muista. Ukko oli aivan liekeissä kun pääsi pitkästä aikaa pk-hommiin, hienosti etsi esineet ja riemu suorastaan repesi treenin jälkeen ja Ukko vaan möykkäsi ja hyppi päin lelun kanssa niin kuin ei aikoisi koskaan rauhoittua. :D

Jupiter teki ensimmäisen pienen pienen jälkensä, pituutta noin 10m. :D Jännä juttu, että heti kun alkoi jälkitreeni, jäi jo alkuruutuun nameja ja jäljelläkin Jupiter ohitteli nameja. Onko tämä joku bortsujen juttu, että jäljellä ei namit ole niin hirveän pop? Hienosti kuitenkin meni ja keskittyi tosi hyvin. :)
Risteilyn idean Jupiter on nyt jo muutamalla treenillä (olikos tämä neljäs..?) tajunnut tosi hyvin! Nyt se pinkoi jo täysiä ilman kutsua maalimieheltä toiselle. Hieman jouduin tekemään töitä, että sain Jupiterin pysähtymään mun luokse keskilinjalle välillä. Multa saadut namit ei olisi ollut ollenkaan niin mielenkiintoisia vaikka ihan samaa tavaraa kuin Liisa-Idalla ja Pasillakin. ;)

Lopuksi Jeriko ajoi jälkensä, toinen jälki tähän kauteen. Aivan super hieno suoritus olikin! Jälki lähti vasemmalle, Jeriko tarkasti pari askelta oikealle ja vaihtoi sitten oikeaan suuntaan. Sitten mentiinkin lähes koko matka kuin raiteilla, osan suorista kulmista ja terävän kulman meni suoraan, osaan teki pienen tarkastuksen. Ja kepit nousi! :))) Kaksi viimeistä oli aika lopussa ja vähän meinasi usko alkaa jo loppumaan ensin ennen vitosta (joka oli heinikossa sähkölinjan alla, ei mikään helppo paikka) ja sitten kun tultiin loppuun niin usko vasta horjuikin. Pasi oli nimittäin jättänyt kepin aivan polun reunaan. Samaisen polun josta lähetettiin toiselle puolelle esineruutuun ja ainakin Kidekin oli siitä lelun kanssa juoksennellut! En olisi uskonut, että keppi on niin lähellä polkua, ajattelin Jerikon jo ajaneen kepin yli, mutta sieltä se vaan nousi hienosti se viimeinenkin! :)




Tällä viikolla maanantaina jäi agilitytreenit väliin, mutta Jupiterin kanssa käytiin Juuso-sedän leikkikoulussa Tavesin kentällä Niihamassa. Hienosti Jupiter keskittyi leikkimiseen ja alkaa hyvin aktiivisuus vahvistua. Ilmeisesti en ole nyt itse tehnyt sitä virhettä, että olisin liian aktiivinen. Tiistaina lähdettiin Ukon kanssa pyörälenkille. Hyvänen aika kun Ukko oli innoissaan! Se on niin hassu koira. :D Typötyhjälle lähdetään täysiä vaan, veti mäet todella hienosti (vaikka pyörän vaihteet ja mun reidet löikin vähän tyhjää) ja hienolla draivilla maaliin! :) Vetohommat on niin Ukkiksen juttu. :)





Tänään vielä kickbikella treenit. Suomen sääolosuhteet pyrkii kyllä haittaamaan treenaamista, kun talvella on lumesta puute ja sitten kun pitäisi kuivan maan lajeja treenata, niin alkaakin tulemaan lunta. :D Mutta ei annettu sen häiritä ja ihan mukavat vedot saatiinkin vaikka rankkaa olikin.

Jupiterin kanssa on mennyt hienosti. Se on kyllä hieno pentu. :) Se on todella sosiaalinen ja avoin, rakastaa kaikkia ihmisiä ja nyt olenkin ottanut sitten harjoitteluun sen ettei kaikkia tarvisi mennä moikkaamaan. ;) Kaikki vieraat koiratkin on mielenkiintoisia, mutta Jupiter osaa myös käyttäytyä tosi hienosti eikä ärsytä aikuisia. Itsenäinen Jupiter edelleen on, mutta ei huitele enää niin herkästi itsekseen jonnekin, vaan pitää paremmin kontaktia ja kutsusta jättää seikkailut kissojenkin kanssa. :) Jupiter on myös todella keskittymiskykyinen, aivan huikeeta tuon ikäiseltä pennulta! Esimerkiksi eilen hallilla aloin vastaehdollistamis-naksuttelemaan ihmisistä ja koirista ettei kaikkien luokse tarvi mennä ja Jupiter keskittyi aivan 100% muhun. Vielä kun namit loppui naksautin sitten yhdestä koirasta ja palkkasin lelulla, ja Jupiter keskittyi vain lelun vetämiseen ja käveltiin sillä tavalla koirasta ohi. :)

Nyt sitten Ukko pääsee viikonloppulomalle treeneistä, kun Jeriko ja Jupiter taas pääsee Myytin treenileirille. Mukava viikonloppu siis tulossa! :)

Ei kommentteja: