torstai 8. toukokuuta 2014

Tassun parantelua ja Ukon treenailut

Jeriko on nyt sitten parannellut kynttään. Päivittäin siteen vaihdot ja pelkkiä flexilenkkejä. Kynsi ottaa kyllä kauan parantuakseen, edelleen on jokaisen siteen vaihdon yhteydessä kynsi edelleen ollut kostea eikä päälle ole vielä ehtinyt kasvaa pientä kuorikerrosta.

Sunnuntaina oltiin Jerikon kanssa Tampere-KV:ssa kaverikoirailemassa. Jeriko on kyllä niin loistava, nykyään vielä ihan selkeästi huivi kaulassa ottaa "työmoodin", koko ajan etsii katseellaan rapsuteltavaa ja voin kertoa, että kun Jeriko saa katsekontaktin ihmiseen ja napuuttaa nappisilmillään, niin sellaista ei olla vielä kohdattu joka pystyis vastustamaan kiusausta tulla rapsuttamaan. ;)
Jeriko sai ihan faninkin, yksi tyttö oli vaikka kuinka pitkään Jerikoa rapsuttelemassa ja otti vielä kuvaakin. Jälkikäteen kuulin Hannalta, että tyttö oli vielä rahatoimistolla (jossa tytön äiti oli talkoilemassa) hehkuttanut ihanaa kaverikoiraa. :)))

Tiistaina olin tuomaroimassa möllitokokoetta ja sen jälkeen päätin piruuttani kokeilla Jerikon kanssa ruutuun lähettämistä reilun puolen vuoden tauon jälkeen. Jeriko meinasi ensin tehdä viittä asiaa yhtä aikaa, merkin sijaan meinas juosta hypylle, korja kuitenkin merkille ja merkiltä meinas jo sitten karata heti ruutuun. :D Mutta vauhtia oli huomattavasti enemmän kuin koskaan tokoilun aikaan, tauko ja vireen nostatus treenit on tehneet kyllä hyvää. ;) Näyttävää oli, mutta Jerikohan meni sitten sellaista vauhtia, että varmaan liikkeellelähdöissä/jarrutuksissa otti kannuskynsi maahan ja Tuija katsoi, että vähän kevensi sitä jalkaa. :( Ei sitten tehty enempää eikä nyt tehdä ennen kuin kynsi on varmasti parantunut.

Ukon kanssa ollaan käyty treeneissä toki. Lauantaina oli alueellisen valkun treenit, ekat treenit ulkona tänä vuonna. Tein ensimmäisenä Ukolle juoksu-A:ta, koska vapaaharkkailu töiden alkamisen jälkeen on jäänyt todella vähiin. Juoksukontaktiseminaarista oppimien vinkkien kanssa, tein etukäteen suunnitelman, millaiset toistot teetän eikä sitten mitään hinkattu, vaikka menis miten. No niinhän se sitten meni, että kahdella ensimmäisellä toistolla heitin pallon kauheessa kaaressa ja Ukko tästä johtuen loikkas alastulokontaktin. Tästä ei välitetty vaan edettiin eteenpäin. :) Yksi huti tuli vielä kun tein ohjauksen A:n jälkeen, mutta sitten sekin onnistui ja viimeisenä onnistunut suorapalkka. :)


Koska itse olen itse juuri ollut flunssassa tai siitä vasta pikku hiljaa toipumassa, niin tehtiin Ukolle sitten muun treenin ajan enemmänkin irtoamiseen liittyviä harjoituksia. Mun ohi esteelle irtoaminen on edelleen Ukolle tosi haastavaa ja tästä palkkailtiin runsaasti. Persjätöt taas on Ukon pravuuri, lukee ne tosi hyvin ja nytpituudellakin persjättö onnistui tosi hyvin. :)

Maanantaina käytiin Ukon kanssa Tavesin vuorolla, teemana noudot. Ukolle tehtiin ensin hetsauksia Ukosta kiinni pitäen ja pelkkä palautus. Sitten niin, että oman heittoni jälkeen toinen kävi heittämässä vielä kauemmaksi ja niin, että yhdessä vietiin Ukon kanssa kapula kauaksi. Kaikilla näillä tavoilla vauhti oli ihan ok, eikä ohjaajana toiminut Satu keksinyt miten siitä voisi pisteitä pois ottaa, mutta toisaalta huomioitiin myös, että olen unohtanut vapauttaa suoraan kapulaan tarttumisesta ja tästä naksuttaminen selvästi nopeuttikin palautusta. Toinen havainto oli, että voisin leikittää Ukkoa kapulalla ja tehdä siitä Ukolle todella saaliin, jotta saisi paloa siihen kapulalle lähtöön. Tämä lähtikin sujumaan aika kivasti. :) Tiistaina möllitokokokeen jälkeen heti kokeilin tätä ja oli kyllä jo heti erilainen ilme. Luoksetulokin oli nyt vauhdikas ja vaikka oli häiriötä, niin Ukko tuli hienosti eteen. :) Hyvin lyhkäinen pikku treeni tiistaina vaan ja maanantaina treenailtiin vielä kapulatelineen lähestymisiä.

Eilen Ylökkin ekat ulkotreenit, Ville tuuraamassa Jaria. Ensimmäisellä pätkällä tehtiin lähinnä alkupätkää, jossa miljoona persjättöä tai vaihtoehtoisesti valssia. Tässä olikin yllättävä vaikeus siinä, että persjätöillä pääsin liikaa edelle ja rytmittäminen oli hankalaa. Rytmitys alkoi sujumaan parhaiten, kun tein joka toiselle esteelle persjätön ja joka toiselle valssin. :D Toisella vuorolla tehtiin radan loppupätkää ja Ukkohan alkoi ihan innostua siitä, puomi oli nyt tosi nopee (tosin pysähtyi ennen kuin etutassut oli maassa) ja muutenkin Ukolla oli hyvä meininki leikkiessä. :)

Lopuksi tehtiin vielä kaksi toistoa A:lla. Siis ihan tosissaan vain kaksi toistoa, voitteko uskoa? ;) Ekalla Ukko taisi itsekin yllättyä kovasta vauhdistaan, teki laukanvaihdon harjalla ja alastulo oli vähän holtiton. Mutta sitten se toinen oli täydellinen: ei laukanvaihtoa, matalana ja hyvä fokus eteen! :)) Tästä on kiva lähteä kisoihin sunnuntaina Ukon kanssa. :)



2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jerikon ilme oli kyllä huippu kun näki Nemon :) Mitä TOI täällä tekee :)
Moni käyttää kuivatukseen molkosan juomaa. Ootko kokeillut?

Sabina kirjoitti...

Jeriko ei tosiaan ollut ihan iloinen siitä, että Nemo tulee sen "työpaikalle"... ;)

Mitä se on? En oo ikinä kuullutkaan...