torstai 1. toukokuuta 2014

Kohellusta ja paimennusta

Ensin se kohellus... Piti eilen käydä tekemässä "viimeistelytreenit" Mahnalassa. Lähdin ihan kunnolla lämmittelemään poikia, kun Jerikolla on ollut jumeja ja kun mentiin vaan soramontulle ja siitä metsäteille, en ottanut hihnojakaan ollenkaan mukaan. Käveltiin aika pitkälle, mutta sitten kun käännyin takaisin niin Jeriko tyypilliseen tapaansa lähti kuin tykin suusta kaahaamaan takaisin. Lähtipä sitten niin lujaa, että jotain sattui ja kun Jeriko lopulta pysähtyi, niin se oli kolmijalkainen. Menin äkkiä katsomaan ja oikeassa etujalassa sekä takajalassa oli verta, syyksi paljastui nopeasti revennyt kynsi. Näytti kyllä siltä, että koko kannus olisi revennyt ja kynsi sojotti ihan sivulle päin. Päivystyksessä Jeriko rauhoitettiin, kynsi irrotettiin kokonaan ja jalka pakettiin. Jäi siis Jerikolta viimeistelytreenit sekä paimennuskisat välistä.Ukon kanssa lähdettiin sitten kaksin paimennuskisoihin. Ukko teki kyllä hyvää työtä, paitsi että haku ja häkki ei mennyt ihan putkeen. Lähetin Ukon ihan tolpalta ja meinas leikata, pysäytin ja vaikka Ukko ottaakin suuntakäskyt tosi hyvin etäältäkin, niin Ukko oli niin lähellä tolpan ja lampaiden välistä linjaa, että yritin varmistaa suunnan tapauttamalla oikeaa reittä. Tämähän sai aikaan sen, että Ukko kääntyi mua kohti ja lähti kaartamaan siitä takaviistoon. Uusi käsky maahan ja Ukko kyllä hyvin otti fokuksen takaisin lampaisiin. Uusi käsky ilman reiden läpsytyksiä ja Ukko lähti tosi hyvälle kaarella ja teki hyvin loppuun. Ukko myös otti nostossa ja ohjaajalle kuljetuksessa käskyt todella hyvin, mutta itse en vaan jostain syystä käännättänyt Ukolla lampaita riittävästi vaikka koko ajan tiedostin, että taitaa olla vähän offline. Jotenkin ei vaan uskaltanut "alkaa kikkailemaan". Huono selitys. :D Hakukaaresta tuli siis 10/20, nostosta 6/10, kuljetuksesta ohjaajalle 4/20. Typerä pistevähennys, kun Ukko oli niin hyvin kuulolla. Ihan erilaista kuin Jerikon kanssa tolpalta karjuminen. :D

Ajo sujuikin sitten taas aivan älyttömän hyvin, Ukko oli rauhallinen, otti suuntakäskyt todella hyvin ja itse osasin jättäytyä kunnolla taakse, että Ukko sai työrauhan eikä voinut mitenkään tulkita, että itse ajaisin lampaita. Tästä huikean hyvät pisteet 25/30, jotka oli parhaat 1-luokassa! :))

Häkillä meni sitten pyörimiseksi, Ukko kyllä yritti parhaansa, mutta lampaat ei vaan millään suostuneet menemään häkkiin vaan sieltä aina vähintään yksi sinkaisi sivulle ja ohi viime hetkellä. Lopulta yksi lammas sinkaisi ohi ja erilleen silleen, etten ehtinyt edes sitä huomata ennen kuin oli jo ehtinyt 10 metriä erilleen. En sitten viitsinyt alkaa Ukon kanssa säätämään, kun ajattelin ettei kuitenkaan saataisi häkitettyä ja halusin mieluummin lopettaa rauhalliseen tilaan eikä niin, että Ukko yrittäisi ottaa lampaat takaisin eikä välttämättä edes onnistuisi. Heitin siis häkin narun kädestäni maahan ja kyykistyin vaan rapsuttelemaan ja kehumaan Ukkoa ja annoin loppujen lampaiden mennä. Enpä sitten siinä nähnyt, että karannut lammas pysähtyi siihen ihan lähelle ja muut kaverit siihen viereen, mutta ratkaisu oli varmasti kuitenkin oikea. Häkitystä oltaisiin tuskin kuitenkaan saatu tehtyä kun lampaat oli sen häkin ympäri juoksemisen keksineet, ja nyt sain lopettaa Ukon kannalta rauhalliseen tilanteeseen, kun "tarkoituksella" annettiin lampaiden mennä.

Hirmu tyytyväinen olin kyllä Ukkoon! Nyt kun vielä saadaan se pidempien matkojen haku kuntoon (ei paljoo enää vaadi) ja mä opin paremmin häkittämään, niin sitten tulee kyllä hienoa rataa Ukolta! ;) Tykkään kyllä tosi paljon Ukon rauhallisesti tyylistä tehdä. :)

Ei kommentteja: