perjantai 12. huhtikuuta 2013

Tekniikkaa

Eilen oli kyllä oikein hyvänmielen agilitytreenit! :) Tehtiin hyppytekniikkaa ja sitten pientä radan pätkää, Tuija oli ohjaamassa Jerikoa ja harjoittelemassa sunnuntaita varten. Ukko oli hyppytekniikassa taas oikein huolellinen ja tarkkaavainen, virheitä ei tullut yhtään (rimoja ei tippunut, ei ylimääräisiä väliaskeleita) ja sujuvasti eteni, mutta ei kyllä vauhtiakaan ollut. :D Toisaalta hyppytekniikkaharjoitukset ei ole vauhtilaji. Näki kuitenkin, että Ukolle tuotti tämän kertainen optinen harha pään vaivaa. ;) Jerikosta sitä vastoin näki, että sille on tullut aivan älyttömästi itsevarmuutta lisää, sen ilme ja tekeminen oli aivan erilaista, todella vauhdikkaasti, itsevarmasti ja virheettömästi suoritti jokaisen sarjan. Sari kysyikin siinä, että mitenkäs pk-hyppy, kun on noin selkeästi itsevarmuutta tullut lisää ja otettiin sitä treenien lopuksi, siitä vähän myöhemmin.

Ratatreenissä oli paljon käännöksiä, ensimmäisen ehti ottaa silleen kunnolla niistolla (mitä tahdoin Ukon kanssa harjoitella), mutta seuraavat meni sitten valssitteluksi. Ekalla kerralla ohjasin taas vähän liian rennosti niin kuin Jerikoa ohjaisin eikä Ukko vielä ihan niin itsenäisesti kuitenkaan lähde esteitä suorittamaan. ;) Toisella yrityksellä aivan nappisuoritus ja hitsi kun Ukko kääntyy kyllä tosi nätisti siivekkeiden ympäri, kun ohjaan sen vaan huolella. :) Lisäksi rimat nostettiin nyt 55 cm (kun ei noissa siivekkeissä ole 50 cm) ja hyvin sujui.

Jeriko tosiaan teki taas rataa Tuijan kanssa ja on se vaan kiva katsoa sitä, kun on niin keskittynyt hommaan ettei mua huomaakaan. Omaa vuoroaan odotellessa Jerikoa kyllä selvästi vähän harmitti, kun mä menin Ukon kanssa... ;) Ja hyvä kun Tuija sai Jerikon radalta pois, kun olis vaan jäänyt lisää tekemään. :D Hienosti Jeriko kyllä lähtee aivan erilaiseen ohjaukseen kuin miten mä ohjaan ja paikkaa tosi paljon kohtia, jossa ohjaajan ja koiran sävel ei ole aivan täysin yhteinen. Toivottavasti Jeriko tekee yhtä hienoa työtä sitten myös sunnuntaina kisoissa! :)

Lopuksi tehtiin tosiaan Jerikon kanssa pk-hyppyä. 80 cm taas lähdettiin ja olin vastakkaisella puolella kylki Jerikoon päin kuin agilityestettä ohjaisin ja hypyltä putkeen. Pari kertaa tehtiin näin ja sitten Sari sanoi, että mitä jos vaan lähettäisin Jerikon hypylle ja jäisin hypyn taakse, niin menisikö itsenäisesti putken ja paluuhypyn. Kokeiltiin sitten sitä ja sehän meni vieläkin paremmin! Ilmeisesti Jeriko hieman häiriintyi musta siellä toisella puolella ja kun vaan sai itselleen tilan ja rauhan tehdä niin hyppäs tosi hyvällä tekniikalla mennen tullen. Nostettiin vielä 85 cm, mutta yhteen hyvään toistoon sitten jätettiin. Oli kyllä aivan huikee edistyminen tapahtunut, koska vaikka Jeriko jollain kertaa vähän kolauttikin varpaitaan lautaan, niin ei antanut sen nyt ollenkaan häiritä eikä alkanut arpomaan ponnistuspaikkojaan kuten on aiemmin tehnyt. Jokainen hyppy oli lennokas ja itsevarma. :) Nyt alkaa siis näyttämään hyvältä, tällä jatketaan ja aletaan ottaa taas noutoa ensin tasamaalla ja sitten hypyllä taas ensin matalammista lähtien. :)

Kamerakin on nyt ulkoillut tosi runsaasti, keskiviikkona ennen tokoiluja oltiin lenkillä Tuijan ja Ronjan kanssa ja tässä kuvasaalista keväisen loskaisista ja mutaisista tunnelmista. :)


 












 



Ei kommentteja: