sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kuninkuusluokassa

Käytiin tänään Jerikon kanssa ensimmäisessä EVL-luokan kokeessa Porissa, tuomarina Juha Kurtti. Tea oli matkassa mukana seurana, tsemppaamassa ja kuvaamassa. :)

Paikalla istuminen 0: Joku aivopieru mulle tuli ja paikalla oloihin mennessä virittelin Jerikoa kuten paikkamakuuseen, siis silittelin rinnan ja sanoin "tehdään paikkamakuu" ja kun se sammakko hyppäs suusta, niin samalla tajusin kuinka olin mokannut! Koitin vielä, että jos otan Jerikon pois perusasennosta ja uudelleen siihen, niin saisko sen pään nollattua, mutta arvelinkin että nyt tuli tehtyä kohtalokas moka. Ja niinpä Jeriko oli väärässä mielentilassa, kun sen jätin ja oli mennyt maahan noin puolessa välissä.. Ai että kun harmitti tollanen moka! :(

Paikkamakuu 10: sama asento pää maassa koko ajan. :) Tässä meillä oli hyvä arpaonni, kun oltiin ensimmäisinä rivissä, saatiin siis antaa maahanmenokäsky ensimmäisenä eikä Jeriko joutunut kuulemaan muiden käskyjä, kun maahanmenoon olisi herkempi kuuntelemaan muita ja sitten perusasentoon oli helppoa odottaa omaa vuoroa. :)

Seuraaminen 8,5: Nyt tuli ääntelyä vähän, seinää kohti juostessa Jeriko hieman alkoi ihmettelemään, että ei kai me seinää päin juosta :D  ja sitten hitaassa seuraamisessa joku ihme aivopieru Jerikolle, kun jäi hetkeksi maata haistelemaan! Kerta se on ensimmäinen tollastakin. :D



Zeta 7: Seisominen meni jostain syystä maahanmenoksi, en osaa sanoa miksi. Loppupysähdys tuli jotenkin töksähtäen, turhaan itse hätäilin liikkurin käskyn toteuttamisessa.



Luoksetulo 10: Siis tosi hyvä luoksetulo Jerikolta! :) Kameran takaa suoraan edestä kuvattuna vauhti näyttää todellista hitaammalta, oikeasti Jeriko tuli oikein hyvää vauhtia ja seisomaan pysähdys oli siihen vauhtiin tosi napakka ja hieno, samoin maahanmeno ja ihan ansaittu kymppi mun mielestä! :) Tosin jätössä Jeriko jäi jotenkin hirveesti haistelemaan maata ja tiukempi tuomari olisi siitä varmaan ottanut jotain pois... Tämän tuomarin linjaan siis ihan ansaittu. ;) Hassuja juttuja kyllä huomaa videolta, kun mun sormet tolleen värähtelee, mutta johtui varmaan siitä kun oli näpit niin pirun jäässä. :D



Ruutu 9: Jeriko hakeutui jotenkin hassusti ruudun vasempaan reunaan ja juuri oli yksi kultsu hylyttänyt ruudun kun ranne tuli ruudusta pihalle, mikä taas herätti ikäviä flash backejä mulle ja arvoin hetken itsekseni, että yritänkö saada Jerikon keskemmälle vai pyydänkö maahan. Pistevähennys siis tästä mun hidastelusta.



Tähän väliin tuli tauko ja sitten loput liikkeet. Välissä otin vähän Ukkoakin autosta ja leikittiin pihalla sekä tehtiin seuraamista, luoksetuloa ja jääviä. Ihan kivalla vireellä Ukko teki, mutta seisomaan pysähtyminen vaatii kyllä koko ajan tuplakäskyä...

Ohjattu nouto 0: Jeriko meinasi juosta vaan merkin ohi suoraan keskimmäiselle kapulalle, pysäytyksestä jäi sivuttain ja istui. Jouduin odottamaan kauheen pitkältä tuntuvan ajan, että Jeriko otti katsekontaktia, mutta sitten meinas lähteä taas kohti keskimmäistä ja kun aloin pysäyttämään, niin sillä samaisella hetkellä Jeriko oli vaihtamassa vasempaan (eli noudettavaan) kapulaan ja sitten pysähtyikin mun käskystä. Toisella noutokäskyllä ei sitten tohtinutkaan lähteä enää sille kapulalle mistä oli kielletty ja toi keskimmäisen. Hitto, mikä moka, mutta en mä olisi voinut arvata, että samalla hetkellä Jeriko kääntyykin kohti oikeaa. Jos siis haluaa jossitella (totta kai), niin ilman sitä ylimääräistä pysäytystä Jeriko olis hakenut oikean kapulan!



Metallinouto 10: Bueno nouto.



Tunnari 7: Hieman Jeriko turhaan mietiskeli kapuloilla, että mikäköhän se nyt on, mutta toi sitten oman mutta sellaisella "sikari"-otteella, että eteen istuessa kapula lipsahti hampaiden välistä. Jeriko kyllä nosti oma-aloitteisesti, mutta tiputuksesta pistevähennys.



Kaukkarit 10: !!!! Siis meidän murheen kryyni, kymppi!! :D Vielä kun siinä ehdin nähdä muiden suorituksista, että ensimmäisenä on istumaannousu, niin vähän nousi pala kurkkuun, koska se on Jerikolle vaikeampi kuin nousta ensimmäisenä seisomaan ja sitten vasta myöhemmässä vaiheessa sarjaa nousta maasta istumaan. Ekaa käskyä antaessa voi sanoa, että hieman jännitti ja olin aivan haltioissani, kun Jeriko nousi heti ylös! :)) Jerikon luokse palatessa hymy olikin sen mukainen! ;) Toisaalta virnuilin hullun lailla koko kokeen, että en tiedä huomasiko Jeriko kuinka erityisen tyytyväinen tähän olin... :)



Kokonaispisteet siis 233,5, 2-tulos. Harmilliset mokat tuli, mutta olin kyllä tosi tyytyväinen tähän päivään! Jerikon vire oli hyvä, nyt on taas vanha Jeriko tekemässä ja voittaja-luokan jähmimiset (jotka tosiaan varmaan pitkälti liittyi siihenkin, kun Ukko tuli taloon) on taakse jäänyttä aikaa. :) Varsinkin luoksetuloon ja kaukkareihin olen todella tyytyväinen. Paikkaistumisessa tapahtunut moka olisi ollut täysin vältettävissä ja ohjatun noudonkin onnistuminen oli kymmenesosasekunnista kiinni, jos olisin pienen hetken odottanut enemmän, Jeriko olisi ehtinyt vaihtaa kapulan mitä oli menossa hakemaan. Mutta siis tyytyväinen olen ja tosi ylpeä Jerikosta! :) Keskiviikkona uutta matoa koukkuun! :)

Ainut huono puoli keskiviikossa on, että kuulin juuri eilen että silloin olisi ollut koe myös tuolla meidän viereisellä koulun kentällä, mutta sitä ei tässä Toko.fi -kalenterissa ollut! Arvatkaa vaan harmittiko eilen, kun tästä kuulin! Olisi ollut hieman kivempi tulla tohon vajaan kilometrin päähän kuin ajaa 50 km Ikaalisiin! Varsinkin Ukolle olisi ollut kiva saada tuo "kotikenttäetu". Mutta eipä mahda mitään, tiedänpähän jatkossa olla käyttämättä em. kalenteria. Kennelliiton kalenterissa taas on se huono puoli, että samaan aikaan ei saa näkyviin eri piirien kokeita ja pitäis tietää mikä kaupunki kuuluu mihinkä piiriin (Ikaalinen esimerkiksi ei ilmeisesti Pohjois-Hämeeseen, mutta mihin sitten?). Miksei voi olla sellaista kalenteria, jossa kerralla näkyisi ihan jokainen hyväksytty tokokoe, mitä on tulossa??

No joo, mutta keskiviikkona siis Ikaalisiin. Silloin pidän mölyt mahassa paikallaistumisessa ja otetaan pieni ohjatun noudon treeni vielä huomenna ja katsotaan mihin se riittää.

Ei kommentteja: