lauantai 10. marraskuuta 2012

Tottelevaisuutta ja tottelemattomuutta

Torstain agilitytreeneissä olin itse jotenkin aivan jäässä ja ruosteessa, Jerikon ohjaaminen ei meinannut onnistua oikein kunnolla ollenkaan. Ja Jeriko haukkua räksytti koko ajan, hitto kun oli ärsyttävää. Mutta kyllä Jeriko taitava on, ei siinä mitään, parhaansa mukaan teki siihen nähden miten huonosti ohjasin. :D
Ukon kanssa meni tosi kivasti, pientä muutaman esteen rataa tehtiin jossa oli muutamia takaakiertoja ja kivasti meni. Tehtiin myös sellainen takaakierto, jossa koira hypyn jälkeen irrotettiin kiertämään toinen siiveke kuin millä puolella ohjaaja oli. Tosi kivasti meni sekin, tietty ensin harjoiteltiin palkkaamalla takaakierrosta sopivaan suuntaan. Mutta siis tosi pätevä poika. :)

Perjantaina Katriina kävi hieromassa Jerikon. Jerikolla oli enää aivan pienen pieni aavistus jäykkyyttä lantiossa, ei mitään sen kummempaa. Tiistaina meillä on Kaiperlan reissu, joten siellä varmaan saadaan se viimeinenkin jumi auki. Aletaan olla taas hyvässä tilanteessa. Ukkoakin Katriina kokeili, eikä mitään lihasjumeja löytynyt. Sen sijaan rangassa on vinoumaa jota olen itse asiassa itsekin pistänyt silmään, kun Ukko juoksee. Näyttää nimittäin siltä, että Ukko juoksisi koko ajan vartalo vinossa. Mietin, että voiko tuo olla siltä pohjalta, kun Ukko oli synnytyksessä jumissa synnytyskanavassa..? Ehkäpä. Lihaksiin tämä ei kuitenkaan ole vielä heijastunut, mutta Kaiperlalle olisi Ukollakin tarvetta. Ikävä kyllä meillä oli kolmen koiran aika tiistaina ja Tiinan Kide ja Kuje käyttää siis ne kaksi, eikä ainakaan viimeksi kysellessä ollut mahdollista pidentää meidän aikaa... Yritän vielä uudestaan kysyä kuitenkin, jos saatais samaan reissuun toi Ukkokin hoidettua...

Hierontojen jälkeen lähdettiin tokoilemaan koulun kentälle. Matti tuli mukaan avuksi ja tehtiin Ukolle nyt epäsäännöllisen vahvistelaikataulun mukaan seuraamista. Aika kivasti meni, kyllä se siitä.  :) Lisäksi yritettiin tehdä Ukon kanssa jääviä, mutta nyt ei maahanmenosta tullut mitään, Ukkoa selvästi inhotti kylmä ja kova maa. Kun otettiin nurmikolla niin onnistui jo huomattavasti paremmin. Kyllähän tollaseen kaljuun mahaan varmaan kylmältä maa tuntuikin. :D

Jeriko teki ohjattua noutoa kahdella narupallolla ja kun kolme ensimmäistä meni aivan nappiin, niin jätin siihen. Jerikokin teki seuraamista epäsäännöllisen vahvistekaavan mukaan, mutta hieman oli pojilla eri pituiset pätkät. ;)

Illalla oli vielä oma agilityvuoro. Jeriko teki lyhyen vuoron pientä radanpätkää jonka vaan päästäni muotoilin sen perusteella miten esteitä oli siinä valmiiksi. Samalla tuli hyviä keppiharjoituksia kun Jerikon piti avokulmasta hypyn jälkeen hakea kepeille, oikeastaan hieman vasemmallekin vielä. Kertaakaan ei kyllä erehtynyt, joten ei voinut olla muuta kuin tyytyväinen. Paitsi, että toi helkkarin möykkääminen nykyään. Ihan lähtenyt lapasesta toi agilityssä haukkuminen tauon jälkeen. Jotenkin pitäis saada taas rauhaa siihen tekemiseen.

Ukko teki kaksi lyhyttä vuoroa. Ensin A:lla kontaktia, mikä alkoi sujumaan kyllä jo tosi kivasti. Tulihan niitä lipsahduksiakin, lähinnä kuitenkin niin, että Ukko tuli kontaktille liian rauhallisesti, enkä halunnut siitä palkata, halusin, että Ukko kunnolla hyppää/syöksyy kontaktille. Ja siis tosi makeita tekikin. :) Sitten muutaman hypyn ja putken radan pätkää.
Toisella vuorolla tehtiin myös pari kertaa A:ta ja lisäksi Ukko pääsi vähän kokeilemaan 2x2-keppejä. Ei niitä ole vielä tarkoitus kunnolla alkaa tekemään, mutta otin ne mukaan että sain hyvän kuvan otettua, niin pitihän niitä samalla kokeillakin. ;) Ensimmäisen portin hakeminen alkoi ihan hyvin hahmottua Ukon päässä. :)


Lauantaiaamuna käytiin vielä Tuijan kanssa tokoilemassa. Ennen kuin Tuija ehti paikalle tehtiin Jerikon kanssa tolpan kiertoa ja siitä pysäytyksiä. Tein kyllä sitten varmaan liikaa pysäytyksiä, kun Jeriko alkoi sitä ennakoimaan. :D Lisäksi Jeriko teki ohjattua noutoa palloilla ja alkuun meni muutama oikein hyvin, mutta sitten jostain syystä Jeriko alkoi herpaantumaan ja arvailemaan omiaan. Muutamalla korjauksella alkoi taas oikea suunta löytyä. Metallihyppynouto tehtiin myös ja hitsi se oli niin hyvä, että yhteen jätin! Hyvällä vauhdilla nouti ja palautti, ja ote metskusta edessä istuessakin oli todella jämäkkä, ei yhtään mitään ällöylyä tai pyörittelyä! Ja siitä huolimatta luovutti ensimmäisellä. ;)
Ruutua merkin kautta tehtiin myös ja se meni sinänsä hyvin, mutta virittely alkoi kuumuttamaan Jeriko aivan liikaa ja Jeriko alkoi haukahtelemaan ja ääntelemään. Toisella toistolla vielä merkki kaatui lähdössä ja ruutuun mennessä nauha tarttui Jerikon jalkaan. Päätin kuitenkin lopettaa siihen, koska en jaksanut alkaa asian kanssa vääntämäänkään. Tohon virittelyyn täytyy nyt kyllä keksiä jotain, ettei Jeriko siitä nostais niin järkyttävästi kierroksia... =/

Ukko teki vauhtinoutoa ja oli kyllä pätevänä. Lisäksi Ukko teki hyppyä ja pysäyttelin Ukko jo vähän seisomaan hypyn taakse. Ei voi sanoa, että olis ihan täysin onnistunut, mutta pari tosi hyvääkin ja siitä se lähtee. Herkästi jos Ukon pysäytti, niin seuraavallakin jäi jo vähän ennakoimaan ja turhan lähelle hyppyä. Pysäytys ei muutenkaan ole riittävän varma. Harjoitukset jatkuu.
Seuraamista tehtiin myös ja nyt oli jo heti parempi kuin eilen, aika hyvin nyt edistyy. :) Pitäis varmaan yrittää ehtiä tokoilemaankin sitten vähän useammin, niin varmasti näkyis tuloksissakin! :)

Siinä missä tokoilu sujuu Jerikon kanssa oikein hyvin, niin arkitottelevaisuus on jotenkin ruosteessa. Tai siis mua Jeriko kyllä kuuntelee, mutta huomaa kyllä että sulkee ihan täysin korvansa jos Tuija juoksulenkillä yrittää käskyttää ja Mattikin valittaa, ettei Jeriko lenkeillä kuuntele mitään Ei se mitään tuhmuuksiakaan kuulemma tee, menee vaan omia menojaan eikä välitä kutsuista tai tottelee vähintäänkin viiveellä. En tajua mikä sille nyt on tullut, eikä se tosiaan näy mun kuuntelussa niinkään. Piia oli kyllä varmaan oikeassa, kun silloin joskus pentuaikana tituleerasi Jerikon "piilodominoivaksi". :D Alkaa muistua mieleen millainen Jeriko oli pentuna/nuorena, ja miksi sitä on esim. paimennuksessa joutunut aika kovastikin komentamaan... ;)

Ei kommentteja: