lauantai 7. toukokuuta 2011

Tampereen KV-näytelmä

Tänään oli Tampereen KV-näyttely, tuomarina irlantilainen Anthony Kelly.
Olin valmistautunut aikas hyvin, Jeriko oli hyvin siistitty ja venyttelinkin edellisenä iltana. Aamulla käytiin pyörälenkillä, että sai purkaa energiaa ja lihakset lämpeni ja aukes erityisen hyvin. Näyttelyesiintymistä ollaan harjoiteltu ja on jo tosi hienosti mennyt, Jerikon hännän kanto on harjoituksissa ollut jo aikas hyvää, mutta selväähän se on, että tilanne kehässä vieraiden urosten kanssa on aivan eri.

Arvosanaksi Jeriko sai H, tässä arvostelu:
"Head ok. Keen expression. Earplacement good. Neck ok. Shoulderplacement good. Foreleg good. Topline ok. Could do with more body. Angulation of hindleg ok. Teeth (ehkä, en ole ihan varma tuosta sanasta, hieman vaikea saada selvää) ok. Temperament ok. Movement could be steadier. Hindmovement not so good. Tailcarriage is too high."

Siis periaatteessa ihan hyvä arvostelu, arvosanaan nähden varsinkin. Sitten asian puintia:
Jeriko esiintyi mielestäni todella hyvin, olen erittäin ylpeä siitä! :) Jeriko seisoi hyvin ja vaikka tuomari käsitteli koiria todella kovakouraisesti niin, että pari yritti näykätä ja useimmat väistää, niin Jeriko kesti hyvin ja seisoi vaan paikallaan. Lisäksi seisoessaan Jeriko vielä nosti korvansa ihanan terhakkaaseen asentoon, missä sen korvia nähdään hyvin harvoin kun aina on niin nöyrää poikaa ihmisten kesken! :D Rivissä seisottaessa yksi uros joka oli juniorikehästä vielä jäänyt arvosteluaan ottamaan, ärisi ja haukkui Jerikolle, ja sain silti Jerikon seisomaan hyvin, hyvä suoritus siis tässä häiriössä.

Juoksuttaminen oli hankalaa, koska kehä oli hyvin pieni, chihuillakin oli isompi kehä kuin bortsuilla! Eipä siis päässyt kunnolla vauhtiin eikä takajalat kunnolla polkemaan, kaikilla tietty sama ongelma, mutta hölmöä jos tuomari ei sitä tilanpuutetta tajunnut ja juoksuttikin vain kerran ympäri. Siinä tilassa olisi pitänyt juosta vähintään 2-3 kertaa kehä ympäri, että olisi saanut kunnon draivin päälle. Eipä siis voi oikein koiraa syyttää, hyvät liikkeet Jerikolla olisi jos olisi vain isompi tila, parkkipaikalla juoksuttaessa meni todella hienosti kunhan sain kunnon vauhdin päälle.

Tuomarilinja aiheutti kyllä suurta hämmennystä kehän laidalla. Meidänkin poistuessa kehästä tuntematon nuori nainen tuli ihan ihmeissään kysymään, että saatiinko me ihan tosissaan keltainen nauha. Itsekään en meinannut ihan uskoa. :D
Lopulta valtaosa uroksista sai keltaisen nauhan tai sitä huonomman, 15:ta kaksi sai siniset. Ei ERIä kenellekään, ei siis muka yhtään palkitsemisen arvoista urosta, vaikka kehässä pyöri ainakin yksi muotovaliokin ja hyvännäköisiä koiria ylipäätään, vielä monenlaisia niin, että olisi varmasti löytynyt joku joka makuun. Mutta ei.
Ja sama homma lopulta sitten narttukehässäkin, ei yhtään ERIä, pari EH:ta ja loput keltaista nauhaa tai huonompia.

Ihan uskomatonta ettei koko porukasta löytynyt yhtään koiraa joka tuomarin mielestä olisi palkitsemisen arvoinen, tiesiköhän se edes, että arvosteluasteikossa olisi parempiakin tarjolla kuin EH?? :D Tai mitä rotua ajatteli tuomaroivansa, kun mikään tämän päivän koirista ei hänen mielestään tarpeeksi hyvin täyttänyt rotumääritelmää?
No, opinpahan että tälle tuomarille ei kannata mennä, rahan haaskuuta tuollainen. Mutta Jerikoon olen kyllä tyytyväinen, ollaan me kyllä paljon kehitytty tässä näyttelyesiintymisessä, joten erkkariin sitten uudella puhdilla. Siellä ainakin on isot kehät ja tilaa juosta! ;)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Aika mielenkiintoinen tuomari... Pitää laittaa nimi korvan taaksen ettei mee ainakaan itseään sen eteen nöyryyttämään. :D Mutta nyt teillä on hyvä draivi seuraaviin. Hyvä Jeriko, kun on esiintynyt hienosti!