keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Pässikaritsoita paimentamassa

Tänään oltiin Mahnalassa paimennustreeneissä, paimennettavana oli viisi tämän kevään pässikaritsaa. Suloisia olivat, aivan kuin Lambi-mainoksesta vaikkakin kaksi kertaa isompia. :D Nämä olivat myös hyvin herkkiä ja vauhdikkaita, mutta eivät puskeneet päälle kun eivät olleet sillä lailla ihmiseenkään kesyyntyneet.

Paimennus meni todella hyvin, Jerikon paimennus on kehittynyt aivan huimasti näillä kahdella kerralla mitä ollaan oltu eri lampailla ja olen päästänyt sen tekemään itsenäisemmin. Eikä tarvitse pelätä, että Jeriko mitään sikailisi, todella nätisti paimentaa. Hakukaaret on tosi hyviä ja Jeriko osaa suunnat jo suhteellisen hyvin, aina kun lähettää liikkeelle niin hakeutuu aivan perille asti tasapainopisteeseen vaikka lauma oli välillä jo aika kaukanakin (20-30 metriä), ei siis mitään syöksyjä. Kerran lähetin Jerikon hakemaan lampaat itsenäisesti ison oksakasan (siis oikeasti iso, pari metriä korkea) takaa ja sieltäkin toi lampaat todella hienosti. Muutaman kerran Jeriko flankkasi aivan upeasti, kääntyi jopa hieman taaksepäin ennen kuin lähti kaarelle ja teki todella mallikelpoisen kaaren. Ajoa harjoiteltiin aidan vieressä ja siinä Jeriko alkoi myös käyttämään enemmän kroppaansa, vauhtia pitää vielä saada pois, mutta välillä menikin sopivan rauhallisesti. Lähettelin Jerikoa vähän kauempaakin ja tilanteen muuttuessa nopeasti myös vähän vauhdissa eri suunnista kaarille ja sujui todella hyvin. Alkoi näyttämään ihan oikealta paimennukselta ja olin todella ylpeä!

Edelleen on kyllä sitä, että kun Jeriko väsyy (niin kuin nyt toisella treenikerralla), niin usko alkaa loppua eikä enää niin rohkeasti menee aidan ja lampaan väliin tai muuten tee vaikeita juttuja, esim. ajoa, ei riitä kantti painostaa lampaita. Keskittyminen herpaantuu. Mutta nyt kun olen nähnyt tämän kehityksen niin olen aivan vakuuttunut, että Jerikossa on viettiä ihan riittämiin ja kesän aikana saadaan varmaan heikot kohdatkin siloteltua, varmasti löytyy vielä potkua ajoihinkin. :)

Yleisesti täytyy sanoa, että on ollut hurjan kiireistä aikaa: kahdet agilitytreenit (eilen oli kyllä viimeinen Hannan treeni toistaiseksi), ohjattu toko (enää kolme kertaa onneksi vaikka onkin ollut todella hyödyllistä) ja nyt paimennuksiakin, jälkeäkin pitäisi ehtiä tehdä. Neljä lajia treenattavaksi on aika hiton paljon, pitäisi osata keskittyä johonkin, mutta kun kaikkea tekisi mieli tehdä. :D Tokoilu on kyllä jäänyt tohon kertaan viikkoon, agilityäkin tehdään jatkossa kerta viikkoon niin eiköhän siitä jää sitten aikaa sopivasti paimennukselle ja jäljellekin. Tokosta haluaisin päästä AVO-luokan kokeisiin ja saada sieltä tuloksia, sitten sen voisi jättää vaikka tauollekin. Agilityssä haluan kisaamaan kesän aikana. Jälkikokeisiin olisi kiva päästä ensi kesänä, mutta silti sitä pitäisi ahkerasti treenata jo nyt. Paimennusta haluan ehdottomasti treenata ahkeraan nyt kesällä.
Yhtäkkiä on päätynyt tilanteeseen, jossa on neljä lajia jota kaikkia haluaisi treenata kun koira edistyy niin hyvin. :D Kertoo siitä että on aivan upea harrastuskoira kun siitä on niin moneen. <3

Ei kommentteja: