tiistai 13. huhtikuuta 2010

Tokon pentukurssi

Tänään oltiin ensimmäistä kertaa tokon pentukurssilla. Ryhmässä oli meidän lisäksi kaksi koirakkoa, yksi oli jättänyt tulematta. Samaan aikaan samalla kentällä harjoitteli myös toinen toko-ryhmä, joten häiriötä kyllä oli yltäkyllin. Jeriko käyttäytyi kuitenkin melko mallikkaasti. Ohjaajan ensin kertoessa perusasioita ja kurssilaisten esittäytyessä Jeriko oli pääasiassa hienosti vieressäni, tosin se yritti koko ajan tarjota perusasentoa ja kärkkyi palkkioita mitä en sitten viitsinyt loputtomiin jaella ennen kuin varsinainen harjoittelu alkaa! :D

Harjoiteltiin ensin ympyrällä koiran kanssa kävelyä niin että koira pystyisi kävelemään rauhassa vaikka on häiriötä, seuraamista ei vielä edellytetty. Liikkeelle lähtö sai Jerikon lievästi sanottuna innostumaan ja se halusi rynnätä tutustumaan ohjaajaan, mutta sitten kun sai huomion kiinnitettyä herkulla Jeriko seurasi taas mallikkaasti ja oma-alotteisesti oikealla paikalla vaikkei sitä mitenkään "imuuttanut" herkulla. Puolituntisen harjoittelukerran aikana harjoiteltiin myös istumista, maahanmenoa ja perusasentoa. Maahanmenokin meni hienosti vaikken olekaan sitä aiemmin ulkona Jerikon kanssa harjoitellut, puhumattakaan että tilanteessa jossa olisi muita koiria ympärillä. Jostain syystä Jeriko menee maahan nopeammin ja sujuvammin kuin istumaan, vaikka maahanmenoa ollaan harjoiteltu vasta hyvin vähän aikaa. Jotenkin se tuntuu olevan liikkeenä Jerikon mielestä mielekkäämpi. :D Perusasentoon tuleminen sujui todella mallikkaasti, ihan yllätyin positiivisesti! :)

Harjoitusten jälkeen mentiin vielä viereiseen koirapuistoon kaverin koiran kanssa leikkimään. Puistossa sattui olemaan edellisessä toko ryhmässä harjoitellut tyttö-koira, jonka kanssa molemmat pojat leikki innoissaan. Taisi kuitenkin käydä niin että pimu imi kaikki mehut miesväestä, kun leidin lähtiessä ei leikki enää maistunutkaan vaan kinaa tuli niin kepeistä, kuopista ja vähän mistä vaan. Molemmat on vähän samanlaisia, itse pitäisi saada olla se pomo, ja kun kaverin koira puolusti keppejään ja kuoppiaan, niin Jeriko ei sitä ihan purematta niellytkään. Mutta lähinnä kyseessä oli varmaan väsymys, Jerikohan tuli treeneistä vielä leikkimään ja ihan hyvä tovi siinä ehdittiin ollakin. Joku toinen kerta kun mennään pirteämpien koirien kanssa ja ollaan vähemmän aikaa niin ei varmaan egot lyö niin kovasti yhteen. ;)

Ei kommentteja: