lauantai 10. huhtikuuta 2010

Lumien sulamisen ihmetys ja inhotus

Lumien sulaminen tuottaa Jerikolle suurta ihmetystä ja inhotusta. Lumen alta paljastuvat ihmeelliset hajut (jotka ei välttämättä ihmisiä aina niin miellytä) saa Jerikon ihan valtaansa ja yhtäkkiä maailma on täynnä hirveästi kaikkea uutta ja mielenkiintoista. Lumien sulaminen on myös saanut Jerikon löytämään todenteolla vitosvaihteensa ja Jeriko ottaa kaiken ilon irti siitä että lumettomassa maassa pääsee vaivattomasti juoksemaan tuhatta ja sataa! :D
Lumien sulaminen on myös hankaloittanut Jerikon elämää kun lumikinosten huvetessa Jerikon on ollut koko ajan vaikeampi löytää itselleen pissa tai kakka paikkaa. Pikkuhätä on jo paremman (lue; lumen) tarpeessa saatu tehtyä paljaalle maalle, mutta kakkoshätää ei Jeriko suostu ihan mihin tahansa tekemään. Pian kyllä täytyy opetella kun viimeisetkin lumet lähtee..
Myös sulamisvedet tuottaa Jerikossa ihmetystä. Jeriko ei ole ainakaan vielä innostunut lätäköissä läträämisestä, eikä toivottavasti innostukaan. ;) Sen sijaan lätäköt, ojat ja varsinkin purot ihmetyttää Jerikoa suuresti. Jeriko haluaa käydä katsomassa lähempää, mutta ei kuitenkaan uskalla kastaa tassujaan liikaa. :D Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö Jeriko olisi joka ulkoreissun jälkeen aivan märkä mahaansa myöten, kova vauhti saa veden sinkoilemaan mihin sattuu!

Viikko on ollut hurjan kiireinen. Parkanon reissun jälkeenkin koko viikko on ollut täynnä menoa, mutta ollaan me Jerikon kanssa ehditty harjoitellakin, ja keskiviikkona käytiin uusinta rokotuksilla. Kysäisin lääkäriltä Jerikon naksuvista polvista, vaikken uskokaan että kyse olisi mistään vakavammasta, varsinkin kun Hannakin kertoi että Heimolla oli kasvuaikana naksunut. Lääkärikin totesi ettei polvissa mitään vikaa ole eikä tarvitse olla huolissaan. Harjoiteltiin sitten maahanmenoa ja saatiin asento nopeasti hyväksi ja Jeriko ymmärsi tosi äkkiä mistä on kyse. Nyt se sujuu jo tosi hyvin, ulkona en kyllä ole vielä makuuttanut, ihan vaan säästääkseni itseäni pesemiseltä. :D Seuraamistakin ollaan hiottu ja harjoiteltu, ja myös seuraamisesti pysähtymistä perusasentoon. Sekin onnistuu Jerikolta välillä todella hienosti! Olen yrittänyt myös vähän aloitella eri käskyjen antamista peräkkäin, tyyliin "istu" ja "maahan" käskyjen erottaminen, välillä myös sivulle tuleminen. Vähän on takkuista vielä, Jeriko yrittää lähinnä tehdä sitä mitä on edellisellä harjoituskerralla tehnyt, käskysanojen kuunteleminen/ymmärtäminen ei siis ole vielä ihan hanskassa tai sitten hanska on hukassa... Anyway, täytyy treenata vielä, mutta ehkä onkin vielä vähän aikaista odottaa pennulta että osaisi erottaa käskyjä sillä lailla peräkkäin annettuna...

Emmin ja Piian blogikirjoituksista itsellekin tuli polte päästä kokeilemaan hakua ja/tai jälkeä, jotka itselle on vielä toistaiseksi aika vierasta maata, siis käytännön kannalta ajateltuna. Ensi viikolla aloitetaan tamsk:issa tokon pentukurssi, katsotaan miten sen lisäksi ehditään muihin asioihin paneutua. Mutta varmasti pian tässä keväällä päästään Jerikon kanssa tutustumaan myös hakuun ja/tai jälkeen. :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teillä tuntuu menevän ihan kivasti Jerikon kanssa. Minä tässä alan tuntea jonkinlaista syyllisyyttä ton Ilonan kanssa kun se ei osaa mitään ja te jo vaik mitä.
Muuten, kokeiliko se lääkäri ne Jerikon pallukat samalla kun kävitte rokotuksilla?
Tiedoksi vielä Briskness-leiri on 20-22.8 Tuorlan majatalossa Piikkiössä. Pistä ylös kalenteriin.

Sabina kirjoitti...

Joo, kyllä eläinlääkäri tunnusteli ja väänteli Jerikon jalkoja. Polvissa ei ainakaan tuntunut mitään ylimääräistä väljyyttä ja se tosiaan sanoi ettei siitä tarvitse huolissaan olla. Tietenkin tarkkaillaan tilannetta, mutta varmaan on ihan ohimenevää eikä Jeriko ainakaan jalkojaan mitenkään arista.

Joo, laitoinkin sen leirin kalenteriin ylös. Osallistutaan kyllä varmaan Matin kanssa mielellään molemmat. :)
Ja jos saatais joku poikien tapaaminenkin ennen sitä niin sekin olisi mukavaa, olisi kiva kuulla mitä Jerikon veljille kuuluu. :)

Sabina kirjoitti...

Hehe, ymmärsin kysymyksen väärin kun luulin että olet vaan kirjoittanut jotenkin väärin ja tarkoitit polvia. Matti sitten oikaisi mun väärinymmärryksen. Mutta pallitkin kokeiltiin ja siellä ne on hyvin paikallaan. :)

Sabina kirjoitti...

Niin ja muuten terkkuja Riikalta, nähtiin se Hakametsän eläinlääkärin vastaanotolla.