keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Troija 8kk

Troija täytti tänään 8kk. Siinä on kyllä pikkuinen tomera tyttö; säkäkorkeus nyt 45cm ja painoa 12,4kg. Troija on nyt onnistunut pari kuukautta säästymään uusilta tapaturmilta, vaikka vauhtia on vähintään yhtä paljon kuin aina ennenkin. Nopeat liikkeet on näyttäviä ja niitä Troija mielellään esittelee.Sen minkä Troija pienessä koossa häviää, se ottaa takaisin vahvassa asenteessa. Sillä ei meiningit paljon päätä kylmää, se seisoo vahvasti omilla jaloillaan eikä jännittele asioita. Se on erittäin vauhdikas niin kuin tuossa jo sanoin ja käyttää hyvin kroppaansa. Hyppäämiset ei sen päätä huimaa lainkaan enkä sinänsä usko, että ainakaan hypyt ilman isoa noutokapulaa tulee olemaan ongelma. Noutokapula tuokin sitten oman lisänsä.

Troija on todella nopea oppimaan. Se keskittyy todella hyvin ja kun asiat ei lähtökohtaisesti sitä jännitä, niin se myös sisäistää asioita nopeasti. Agilityä Troijan kanssa on tehty kokonaisuudessaankin korkeintaan 10 treeniä, joista puolet on ollut lähinnä sellaisia "tarjotaan yhtä estettä" -tyyppisiä treenejä ja vasta viisi viimeistä treeniä vähän tiheämmällä aikavälillä ja myös useampia esteitä putkeen. Troija on sisäistänyt tätä todella nopeasti ja edistys on ihan huikeaa. Eilen tehtiin ensimmäistä kertaa pussia, jota Troija myös tarjosi luontevasti. Hyppäsipä se muitta mutkitta pikkumaksi rimankin kun kohdalle osui, eli riman konsepti on jo sisäistetty vaikka rimat on ollut max 15cm.Jälkitreenit on jäänyt harmillisen harvoiksi Troijan kanssa muiden kiireiden vuoksi ja nyt pimeä painaa jo niin aikaisin päälle, ettei senkään vuoksi onnistu treenit. Pienelle alulle jäljestämistä ollaan kuitenkin jo saatu ja Troija on ilmentanut Jerikon kaltaisia ominaisuuksia jäljellä, joten en nyt ole niin huolissani treenien vähäisestä määrästä. Keppejä on otettu pari kertaa jäljellä, mutta vaikka niiden etsiminen pihassa sujuu hienosti ja on kiva leikki, niin jäljen seuraaminen vie vaan voiton niistä. Vähän liiankin tuttua. Viimeisimpänä olen alkannut opettamaan käsikosketuksen kautta kepin tuomista käteen asti, jotta kriteeri olisi mahdollisimman selvä. Tämäkin on sujunut hienosti kotona/pihassa, mutta ei vielä jäljellä (tosin vasta kerran ehditty kokeillakaan). Varmaan ensi keväänä tähän palataan paremmin.

Jos Troija on kehittynyt nopeasti agilityssä, niin on kyllä Jupiterkin nyt viime aikoina ottanut hirmuisen harppauksen eteenpäin! Viime viikonloppuna oltiin Next One -leirillä ja Jupiter oli kyllä hieno! Se on oppinut irtoamaan kepeille jo tosi kaukaa ja tekee tosi hienoja itsenäisiä keppien aloituksia sekä kestää päällejuoksun kepeillä. Sillä on vauhtia tullut hurjasti lisää ja meidän yhteispeli radalla ylipäätään on lähtenyt sujumaan tosi kivasti. Kontaktit on vähän alkanut lipeilemään ja niihin tarvisisi saada tehotreeniä, mutta muuten tilanne on varsin hyvällä mallilla.


Ei kommentteja: