sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Ralli-Ukko ja PK-Jeriko

Maanantaina päästiin ekaa kertaa ihan oikealle ladulle koirahiihtovuorolle Toijalan Nahkialaan. Tai no, Ukko meni ensin yhden kierroksen Ilonan kanssa yksin, sitten Millin kanssa kaksin ja mä vaan avustin. :D Kävin mä sitten ilman koiraa hiihtämässä kierroksen, kiva latu kyllä. :) Ukko veti hienosti molemmat kierrokset ja oli hyvänä apuna Millille ja opettamassa  miten vedetään suoraan edessä.

Keskiviikkona oli toiset vetotreenit, vein Ukon Ilonalle ja itse menin kouluttamaan agilityryhmääni. Olin sitten vaan suunnitelmia säätäessä unohtanut nesteyttää Ukon ja se oli sitten näkynyt jaksamisessakin. Yhden kierroksen Ilona vaan heitti, kun näki ettei Ukko jaksa normaalisti.

Torstaina Ukko pääsi Elina Karhumäen käsittelyyn ensimmäistä kertaa. Elina testaili ennen käsittelyä heijasteet ja ne toimi kyllä hyvin. Ukko otti koko käsittelyn todella rennosti ja antoi väänneillä itseään mukisematta. Ukko sai kehuja cooliudestaan sekä takajalkojen muskeleista, ei ole Elina kuulemma samanlaisia muskeleita nähnyt ennen bortsulla. Ponnistusvoimaa riittää. ;)
Erityisenä jumipaikkana rintarangan alaosa lapaluiden alta ylimenoalueelle, mutta ei Elina erityisen huolissaan ollut. Sain ohjeita mitä voin tehdä kotona ja katsotaan sitten maaliskuussa Ukkoa uudelleen. Silloin otan Jerikon "pääpotilaaksi" ja Elina sanoi katsovansa Ukon siinä samalla, että mikä on tilanne.

Lepoa oli sitten loppuviikko, mutta tänään käytiin ensin lenkillä Nassun ja Milon kanssa, ja sitten lähdin pitkästä aikaa vanhalle ystävälle käymään. Koirat sai taas rautaisannoksen villejä lapsia siinä samalla, mutta hyvin ne kyllä pärjää, varsinkin Jeriko. :) Täytyy pentuakin heti totuttaa lapsiin sitten kun tulee. Vierailulta lähdettiin maneesitokoilemaan ja ai kun olikin hyvät treenit! :) Ukko on kyllä ihan uskomattoman innoissaan, kun otan sitä autosta maneesin pihassa. Tykkääkö se hassu koira rallitokosta todella noin paljon? :D Tehtiin saksalaista käännöstä, edestä istumasta selän takaa kiertäen perusasentoon siirtymistä, edessä peruuttamista ja näiden kombinaatioita. Hitsi kun Heikki keksi mulle vaikeita tehtäviä, itse olin aivan jalat ja kädet solmussa. :D Sitten vielä seuraamista ja hyppyä, sekä pakalla istumista kun kierrän ympäri.

Jerikon kanssa tehtiin tottista. Ensin seuraamista ja siinä taas jo aiemmin huomattu asia, että tuppaan kävelemään liian kovalla tempolla. Kun tahtia vähän rauhoitti (olen siis normielämässäkin kamala harppoja :D ) niin loppui Jerikolta etuosan pompottaminen ja aiemmin kuulunut pieni "piip" hiljeni. :) Tosi hienolla vireellä Jeriko kyllä seurasikin sitten, se on kyllä hieno koira! :) Tehtiin myös luoksetuloa ja sitten tasamaanoutoa niin, että kun Jeriko nosti kapulan kähdin karkuun, ja saatiin sillä hyvin vauhtia ja voimaa palautukseen. Uskokaa tai älkää, näinkin yksinkertainen harjoitus on jäänyt multa aiemmin ihan kokonaan tekemättä. Sitten sama temppu n. 60 cm korkealla lautahypyllä ja hieno rento ilme siinäkin joten siihen jätettiin (korkeammaksi ei olisi saanutkaan).

Ei kommentteja: