sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Piirinmestikset

Tänään oli Pohjois-Hämeen kennelpiirin agilityn piirinmestaruus kisat NPKH:n majalla. Aikataulu oli tiukka ja sen vuoksi heti hylkyradan jälkeen joutui poistumaan radalta eikä saanut vetää kisanomaisena loppuun, mikä oli kyllä todella tympeetä. Seuraavan vuoden järjestäjän kannattaisi kyllä ottaa kaksi rataa käyttöön, että kilpailut saataisin läpi vietyä ilman tällaista kauheeta hoppua. Koiralle tosi ikävää jos ohjaaja tekee virheen ja rata menee hylyksi, niin ei saada jatkaa vaikka koiralla olisi ollut kuinka hyvä fiilis päällä... :/

Molemmat koirat siis mukana kisassa, Ukko lähtöjärjestyksessä 3. ja Jeriko viimeinen. Ukolla oli kyllä kiva fiilis kisapaikalla, koko ajan parempaan mennään. Radallakin Ukko oli ihan vauhdikas, keppivirhe tuli, rima ja kielto ja sitten loppusuoralla tein taas saman mokan kuin keskiviikon kisoissa. Putki syötti vähän ohi hyppylinjan ja kutsuin Ukkoa, niin sehän tuli mun puolelta hypystä ohi. Siitä jatkoin kyllä suoraan vaan maaliin. Kiva fiilis oli. :)Jerikolle samalta radalta hylky heti alkumetreillä. Siinä missä Ukko tuli pienellä kutsumisella putkesta mun perään, niin Jeriko päätti ottaa matkalla yhden hypyn ja siitä sitten heti hylky ja pois radalta. Todella tympeetä, koska Jeriko oli ihan huipussa vireessä!Toisena sitten agirata. Tässä lähdettiin taas kivalla fiiliksellä Ukon kanssa, tosin 2. ja 3. esteen väli oli ihan äly ahdas varsinkin pitkälle hyppäävälle Ukolle ja rima tuli alas. Sitten ohjasin itse huonosti putken ja siitä hylky ja ulos.Jerikolle tässä oli kisan paras rata. Ahtaat hypyt häiritsi Jerikoakin, kun joutui kokoamaan niin hirveästi, mutta hyvin meni. Yksi rima tuli alas, mutta muuten hienoa rataa ja aika -11,98 eli oikein kiva aika. :)Sitten joukkuerata. Ukon kanssa lähdettiin rinnakkain vauhdikkaalle kivalle radalle, mutta kompastuttiin sitten hypyn pakkovalssitukseen, kun en malttanut odottaa Ukkoa ja lähdin liikkumaan liian aikaisin ja hyppy tuli sitten väärään suuntaan.Jerikon kanssa tää rata oli tosi hauska vetää, kun Jeriko meni niin vauhdilla. Video tosin pätkii ja siitä tulee vielä pikakelauksia joihinkin väleihin, mutta vauhdilla mentiin oikeestikin. ;) Kepeillä Jeriko teki hassusti, kun näytti jo alkavan pujotella, mutta sitten lähtikin ryntäämään ohi. Ei vissiin ei oikein olis malttanut pujotella. Hylky lopulta takanurasta, mutta päästiin siitä vielä loppusuoralle ja puomin kontakti oli kyllä huiken hyvä! :) Sitten tultiin loppusuoran esteitä ohi, kun lopetin ohjauksen, mutta se ei haittaa. Vähän tuloksettomat piirinmestikset tällä kertaa viime vuoteen verrattuna, mutta tää on agilityä. ;)


3 kommenttia:

Maija kirjoitti...

"Seuraavan vuoden järjestäjän kannattaisi kyllä ottaa kaksi rataa käyttöön," Heh, näin yleisesti kisajärjestäjän näkökulmasta, se ei valitettavasti aina ole mahdollista kuten varmaan ymmärrät... ;) Ja kisanjärjestysvuoro kiertää joten näillä mennään kellä on mitkäkin kenttämahikset. En ny kyl muista kuka ensi vuonna järjestää.

Ja "Koiralle tosi ikävää jos ohjaaja tekee virheen ja rata menee hylyksi" -> henk koht en kyllä usko että koira ymmärtää meneekö se 4 vai 24 estettä... Riimi ainakin oli hyvin lyhyeksi jääneen joukkueradan jälkeen ihan yhtä innoissaan maalissa kuin normaalimittaisen radan jälkeen. :D Mutta toki mielipiteitä on tästä monta ja kivahan se ois koko rata mennä, taitaa kutienkin enemmän olla ohjaajan "harmi" kuin koiran harmi.

Sabina kirjoitti...

Heh, enpä näköjään muistanut lisätä sitä (kun nopeesti illalla kirjoitin), että hyvä puoli oli se, kun radat todella sitten loppui ennen auringonlaskua. Ettei kenenkään järjestäjän tarvi ottaa liikaa itseensä.. ;)

Mutta siis oli se nyt oikeesti tosi tympeetä ainakin mun koirien kannalta, varsinkin Ukkoa ajatellen jolle koko ajan sitä fiilistä yritän hakea. Vai onko se sitten enemmän mun murhe, mutta anyway, yhteisfiiliksen kannalta olis ollut kiva saada vetää rataa loppuun vaikka hylky tuliskin. Vähän eri asia jos on käsissä sellainen koira joka menee hullun raivolla oli tilanne mikä tahansa... ;)

Sabina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.