maanantai 17. tammikuuta 2011

Viime viikolla pidettiin alkuviikko tokoiluista taukoa kovan treeniputken jälkeen, agilitytreenit oli normaalisti maanantaina ja tiistaina, ja sitten se Someron käynti.
Perjantaina otettiin sitten Tuijan kanssa illalla ulkona pientä tokotreeniä. Jerikon kanssa treenasin perusasennon kontaktia samalla kun Tuija ja Ronja touhusi omia juttujaan, palkkasin iloisella leikillä kontaktin pysymisestä häiriöstä huolimatta. Harjoiteltiin myös luoksetulos ja edestä perusasentoon kääntymistä, edelleen tarvitaan siihen treeniä kun vielä tulee niitä sivulla nenä edellä kääntymisiäkin. Seuraamista otettiin muistaakseni myös, tästä ei mitään mielikuvaa. Kapulan toin nyt ulos, lenkilläkin päivällä olin koittanut sitä treenata mutta Jerikoa ei kiinnostanut taas yhtään. Nyt haki ihan hyvin, mutta tuppasi inisemään kapula suussa.

Sunnuntaiaamuna treenattiin Meirän hallissa Tuijan ja Ronjan kanssa. Kapulan kanssa taas sama homma, inisi tuodessaan. Sisällä ei siis ole ollenkaan tällaista tehnyt, hakee kapulan reippaasti mutta ei ollenkaan saalisvietillä, ja palauttaa nätisti.
Hyppyesteellä tehtiin niin, että Tuija laittoi nakin Jerikon nähden esteen taakse vähän kauemmaksi, tällä yritettiin hakea sitä ettei Jeriko jäisi niin lähelle estettä. Tuija jäi myös seisomaan herkun viereen, että se varmasti löytyi heti ilman ympäriinsä nuuskimista. Kiitos Tuijalle avusta!
Seuraamista otettiin myös ja se hyvää ja hiljaista, hyvä Jeriko! :)
Paikkamakuu oli nyt aikas huono, Jeriko alkoi haistelemaan hallin mattoa, kielsin sitä rauhalliseen ääneen ja välillä uskoi kiellostakin, mutta sitten löytyi joku niin hyvä haju ettei halunnut päätä nostaa ja kun taputin käsiä Jeriko lähti tulemaan luokse. Tajusin sitten jälkikäteen että taputan usein käsiä kun Jeriko tuo lelua mulle, tyhmä veto siis yrittää sillä kiinnittää huomiota. :D Palautin sitten ja tämän jälkeen pysyi ihan hyvin. Mutta jäi vähän huono mieli tästä, paikkamakuut on viime aikoina olleet taas jotenkin huonompia.. Täytyy muistaa välillä palkkailla useamminkin ja vapauttaa lyhyemmän ajan jälkeen, ettei ole aina niin puuduttavan pitkää ja tylsää..

Tänään lähdettiin sitten taas Meirän hallille, tällä kertaa Liisan ja Lukan kanssa tokoilemaan. Vähän mietitytti etukäteen, että miten Jeriko hyväksyy Lukan meidän autoon, kun eivät kuitenkaan ole niin tuttuja. Lauantaina käytiin pitkästä aikaa lenkillä ja pojat tuli kyllä tosi hyvin juttuun. Jeriko on kyllä ihan rasisti, heti huomasi, että Lukan kanssa oli aivan erilainen meno kuin muun rotuisten urosten kanssa, muun rotuisille tarvii enemmän isotella ja äristä. ;) Lukankin kanssa pari riitaa tuli, mutta heti sen jälkeen juttu oli jo unohdettu ja pojat juoksi taas innossaan. :) Tiesin siis, että Jeriko tulee Lukan kanssa toimeen, mutta että miten ottaa omaan autoon. Tosin jos olisi jotenkin hankalaksi heittäytynyt niin olisinhan siitä Jerikoa ojentanut.. Mutta menikin todella hyvin, Jeriko ei yhtään pistänyt vastaan että Luka tuli takapenkille kaveriksi, ja vaikka Luka on hieman rauhaton matkustaja, Jeriko vaan istui tai makasi paikallaan rauhassa eikä välittänyt toisesta. Sai kyllä olla tyytyväinen Jerikon käytökseen! <3

Treenikin meni ihan mukavasti, seumaaninen aikas hyvää, myös juoksussa ja käännöksissä. Hyppyestettä taas harjoiteltiin ja saatiin jo toistoja niin että Jeriko jäi kauemmaksi esteestä. Hyppyytin Jerikoa myös vapaasti ja nostin estettä aika korkeaksikin, taisi olla jotain 70-80 cm, koska 2 tai 3 lautaa jäi käyttämättä, ja Jeriko hyppäsi hyvin yli.
Myös luoksetuloa otin, tässä vähän sähläystä kun Jeriko meinasi ennakoida kääntymistä, mutta ihan hyviäkin toistoja.
Kapula jäi sitten viimeiseksi ja Jeriko oli jo aika väsynyt kaiken juoksemisen ja hyppimisen jälkeen, piti kapulaa aikas huonosti ja pyöritteli sitä suussaan tullessaan. Pitäisi siis malttaa vielä ottaa pitotreenejäkin kodin ulkopuolella, vaikka se kapulan heittäminen ja nouto tuntuisikin Jerikon kannalta mielekkäämmältä. Mutta ei tuosta pidon laadustakaan voi alkaa tinkiä..

Illalla tänään oli sitten taas meidän agivuoro. Tein ensin puomia Jerikon kanssa, kontakti välillä vähän huono, meinasi tulla alas kontaktin reunalta, viimeinen kerta kuitenkin hyvä. Harjoiteltiin myös rengasta jota on otettu tosi vähän tähän mennessä. Jeriko on kuitenkin alkanut hyppäämään jo niin hyvin, että harjoiteltiin ihan korkealla renkaalla. Sara tai Tuija piti renkaan takana lelua ja houkutteli hyppäämään, muutaman kerran meni silti ali, mutta tokaisin vaan että "voi voi, ei noin pitänyt mennä" ja laitoin uudestaan tekemään. Hyvin hyppäsikin, ei yhtään aritellut ja kunhan tajuaa mitä siinä haetaan niin varmasti hyppää joka kerta.
Harjoiteltiin myös erilaisia sarjoja ja niillä erityisesti sylkkäriä, vähän on kyllä vielä hakemista, omassa ohjauksessa varsinkin, mutta kyllä ne esteet ylittyi, rimat kolisten välillä kylläkin..
Viimeisenä otettiin myös keppejä, verkkoihin oli jätetty neljä aukkoja, mutta eipä Jerikoa yhtään hämännyt, pujotteli hyvin kaikki aukotkin vaikka en edes ohjannut ja jättäydyin taakse kävelemään. Hyvä Jeriko! Pian saadaan varmaan kaikki verkot pois. :)

Ei kommentteja: