tiistai 25. tammikuuta 2011

Kohti ensimmäistä virallista tottelevaisuuskoetta ;)

Blogipäivitykset on vähän harventuneet, ollaan kuitenkin treenattu ihan niin kuin ennenkin. Ainut muutos on, että ohjattu agilityryhmä vaihtui tiistailta keskiviikolle ja nyt ollaan samassa ryhmässä Tuijan ja Ronjan sekä Liisan ja Lukan kanssa. Omalla treenivuorolla ollaan sitten tehty Tuijan kanssa samoja harjoituksia kuin ohjatulla treenivuorolla, niitä juttuja mitkä on olleet vaikeita (lue: ohjauskuvioita). Maanantaina tein Jerikon kanssa myös taas puomia ja laitoin aivan alusta jo kiipeämään, hyvin meni eikä enää jalat lipsunut (tassukarvat Hannan suosituksen mukaan leikattu ;) ) ja hyvin meni loppuun asti. Kontaktissa vielä treenaamista, en usko että Jeriko aivan täysin vielä ymmärtää että miten siihen pitää jäädä (takajalat välillä unohtuu), mutta kyllä se siitä treenin kanssa. :)

Tokoa ollaan myös treenailtu ahkerasti, välillä Liisan ja Lukan kanssa ja välillä Tuijan ja Ronjan kanssa. Olen nyt tehnyt treenejä niin, että teen alokasluokan liikkeet ja palkkaan luoksetulon ja hypyn jälkeen, muuten palkkaamatta. Ihan hyvin on palkkaamattomuuden kestänyt, mutta muita pikku juttuja tullut. Esimerkiksi liikkeestä seisomaan jäämisessä Jeriko jää hyvin seisomaan, mutta on nyt pari kertaa tehnyt niin, että kun palaan vierelle niin väistää aivan kuin säikähtäneenä, että menikö se nyt pieleen. Enkä ole vastaavassa tilanteessa koskaan torunut saati sitten rangaissut (olenko peräti onnistunut opettamaan niin hyvin ja etenemään niin sopivassa tahdissa ettei ole koskaan epäonnistunut?!), enkö sitten vaan osoittanut ilmeellä tarpeeksi selvästi että hyvin meni..?
Tänään otettiin sitten vielä illalla Tuijan kanssa treeniä, nyt en ottanut mitään kokonaisia liikkeitä, kävelytin vaan vierellä ja palkkasin suoraan nopeista maahanmenoista ja seisomaan jäämisistä lelulla ja isoilla kehuilla. Tuija naksautteli ja sanoi, että Jeriko alkoi näyttämään treenin aikana tosi iloiselta, häntä heilui ja teki liikkeet vielä entistäkin nopeammin. Molemmista liikkeistä tein kerran häiriökierrokset ympäri ja palkkasin siitä että pysyi paikallaan, joitain kertoja menin sivulle seisomaan ja palkkasin siitä ilman perusasentoon pyytämistä (viime treeneissä Liisan kanssa ennakoi maasta perusasentoon nousun). Todella kivasti kyllä meni ja olin iloinen siitä että Jeriko tuntui nauttivan treenistä. Liikkeestä jäävissä en edes pyytänyt seuraamaan, mutta Jeriko tarjosi sitä itse ja seurasi aivan hiiren hiljaa! JES! :) Torstaina voisi vielä treenata ennen sunnuntain koetta, mutta silloin otetaan vain tällaisia hauskoja treenejä, tuon hyvän mielen haluan Jerikolle sinne mukaan, kyllä se ne liikekokonaisuudet jo muutenkin osaa kunhan on motivoitunut!
Luoksetulosta tein muutamia niin, että heitin lelun taaksi, yhden kokonaisen liikkeen. Yhden kokeilin myös luoksetulon pysäytystä, kun olen sitä samalla "stop" käskyllä kuin seuraamisesta pysäytystäkin ottanut välillä lenkeillä, halusin testata miten toimii. Pysähtyi kyllä, mutta ehkä se vartalonmitta meni pysähtymiseen. Ymmärtää siis kuitenkin mitä pitää tehdä, ja aikaahan meillä on ennen kuin avoimeen luokkaan mennään. TK1:stä tässä taidetaan nyt siis sitten kuitenkin hakea vaikka aiemmin mietin että sen jättäisi väliin, kahteen muuhunkin kokeeseen ollaan jo ilmoittauduttu...
Seuraamista otettiin myös nopeilla palkkauksilla, käännöksiä ja hölkkää myös otin, oikean puolen käännöstä Tuija kehui upeaksi, hyvin meni. :)

Jeriko on kyllä nyt tosiaan kovin ohjaajapehmeäksi heittäytynyt, hyvinkin pieni sanominen riittää ja jos yhtään tiukemmin sanoo niin säpsähtää ihan. Onhan se kiva, että löytyy nyt ohjaajapehmeyttä, mutta vähän kyllä häiritsee kun Jeriko tuntuu mielistelevän ja pyytelevän anteeksi vaikkei mitään ole tapahtunutkaan, näyttää pian ulkopuolisen silmään siltä että olen kohdellut Jerikoa jotenkin huonosti.. :(
Mutta toisaalta tosiaan, onhan ne hyvätkin puolensa: Jeriko toimii aikas hyvin, melkein kuin unelma, ja palkaksi riittää hyvin usein vain se että osoitan olevani tyytyväinen ja iloinen. Kehu ja yhteinen leikki voittaa herkut ainakin mennen tullen, lelupalkan kanssa aika tasaväkistä. ;)
Sunnuntaina on tosiaan ensimmäinen virallinen koe, täytyy siellä nyt sitten hymyillä Jerikolle TODELLA selvästi, että Jeriko tietää että olen tyytyväinen, sitten varmasti menee palkkaamattomanakin tosi hyvin! :)

3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Jerikon meno oli tosi hyvän näköistä. Muistuta viä minua, että itse muistan tehdä kanssa pari leikki treeniä vain ennen koetta.:)

Unknown kirjoitti...

Tsemppiä ja superiloista ilmenttä kokeeseen! ;) Höppänä Jeriko, kun niin herkkikseksi heittäytynyt. Jännä kuulla jääköhän noin pehemäksi. :) Ollaanpa kuulolla ensi viikolla, kun saan Oulun reissun hoidettua alta pois. Ihan lyhkäsesti, että meidän viralliset tulokset tuli ja pysyi lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Suuri helpotus! :)

Sabina kirjoitti...

Hyvä hyvä, nehän on sitten ihan hyvät. Meillekin nyt varattu kuvaus kuukauden päähän.
Virnuilen varmaan kokeessa sitten niin hullun lailla, että mua ollaan pakkopaikan kanssa odottamassa kentän laidalla! ;D