maanantai 17. toukokuuta 2010

Jeriko jälkikoira kastaa talviturkin

Viime viikolla tokon pentukurssi siirtyi tiistailta torstaille, ja me treenattiin kaksin toisen parin kanssa joka on itse asiassa kilpailuun valmistelevalla kurssilla. Todella hienosti niillä kyllä meni, ihan valmiita kilpailuun ainakin mun silmissä! Jerikokin pärjäsi hyvin ja sai kehuja, ja me saatiin ohjeita pysäytyksen opettelemiseen.

Perjantaina käytiin Hannan kanssa treenaamassa ja saatiin edelleen lisää neuvoja mm. pysäytyksen opettelemiseen, asennon vaihtoihin/kaukokäskyihin ja seuraamisen käännösten harjoitteluun . Asennon vaihtoja opetellessa olen itse ollut liian hätäinen mistä on seurannut se että Jerikokaan ei oikein malta odottaa uutta käskyä vaan tarjoaa jo seuraavaa asentoa melkein heti kun on edellisen palkkion niellyt. :D Nyt ollaan kuitenkin harjoiteltu rauhallisuutta ja alkaa sujumaan. Kiitos Hanna seurasta ja neuvoista! :)

Jälkeä ollaan yritetty vähän alkaa harjoittelemaan. Ollaan tallattu Jerikolle pieniä plänttejä joihin ollaan kylvetty herkkuja, ja tänään tein sille pari ihan lyhyttä jälkeäkin. Ensimmäisellä Jerikolla ei ollut kyllä mitään hajua hommasta, mutta toinen meni jo vähän paremmin. Luonnostaan Jeriko kyllä seuraa hyvin muiden koirien jälkiä, pitäisi vaan saada se motivoitumaan myös tällaisten ihmisten jälkien seuraamiseen. Lauantaina Jeriko osoitti potentiaalinsa jälkikoirana kun Lalli oli päässyt karkaamaan tuuletusasennossa olevasta ikkunasta sillä välin kun Matti heitti mua autolla kaverin tupareihin. Matti meni sitten Jerikon kanssa ulos ja ikkunan alle, ja Jeriko kuulemma otti heti siitä vainun ja paineli viivasuorana noin kymmenen metriä Lallin luo pusikkoon missä kissa oli vielä hyvin näkösuojassakin! Taisi kadonneen kissakaverin jälki olla paljon mielenkiintoisempi ne mun tekemät. ;) Mutta harjoittelua jatketaan!

Tänään käytiin koirapuistossa yhden entisen työkaverin kanssa. Kaverilla on reilu 1 -vuotias kultainennoutaja ja hyvin pojat tuli juttuun. Kiva että Jeriko saa siitä uuden uros kaverin niin tottuu paremmin niidenkin kanssa leikkimään. Koirapuistossa juoksujen ja kurakylpyjen jälkeen mentiin läheisen lammen rantaan jossa Jeriko heitti talviturkin nurkkaan! Hyppäsi oikein kunnon loikalla veteen kun kaveri vielä arpoi mennäkkö vai eikö mennä, mutta takaisin uidessa oli vähän järkyttynyt ilme Jerikolla! :D Oli Jeriko kuitenkin edelleen kiinnostunut vedestä, mutta sopivan matalaa rantapaikkaa ei oikein löytynyt eikä Jeriko uskaltanut enää toista samanlaista loikkaa tehdä. Täytyy nyt alkaa käymään useammin uittamassa niin saa helpotusta helteeseen ja tottuu paremmin uimiseen. :)

Jerikolla oli tässä vähän taantumista ilmassa. Kaikki maailmassa, ja varsinkin ne hajut, kiinnosti paljon enemmän kuin emäntä/isäntä ja tuntui vähän aikaa että koiran kuulo pitäisi käydä tarkistuttamassa lääkärillä! Jeriko osasi jo hienosti kävellä hihnassa ja ohittaa niin ihmiset kuin koiratkin, mutta sitten alkoi kauhea kiskominen eteen ja ihmisten luo, ja koirille haukkuminen. Varsinkin vähänkään vieraammassa paikassa Jeriko oli täysin kuuro eikä millään muistanut mitä pitäisi tehdä kun kiskoo ja me pysähdytään. Hermot siinä kyllä meinasi mennä oikein pahemman kerran! Aloitettiin sitten oikein tehokoulutus ja nyt Jeriko jo kävelee hihnassa vielä paremmin kuin ennen tota taantumista. Tänään koirapuistoreissullakin (heiman vieraampi paikka, ja ennen kaikkea kiihdyttävä ympäristö) käveli oikein hienosti hihnassa, otti kontaktia ja kuunteli! Kyllä tuosta saa olla ylpeä kun se näyttää parasta käytöstään! :)

Ei kommentteja: