lauantai 27. heinäkuuta 2019

Ryhtiliike treenien suhteen

Jupiterin kanssa on korkea aika ottaa vähän niskasta kiinni. On ihan kaksi pääaihettakin joissa tätä vaaditaan: BH-kokeeseen valmistautuminen ja agilitykisoihin valmistautuminen (eli kontaktit).

Ollaan nyt aloitettu ryhtiliikettä ja nyt jo parilla iltatreenillä puomin pysäytyskontakti on alkanut selvästi aukenemaan Jupiterille paremmin ja vauhdista pysähtymisetkin alkaa löytymään. Juoksu-A on melko hyvällä mallilla, mutta vaatii vielä vahvistamista jotta kiireen tullenkin muistaa olla loikkaamatta. Kontaktiesteistä yllättäen keinu onkin ehkä kaikkein parhaassa vaiheessa. :D

BH-koetta varten erityistä huomiota vaatii paikkamakuu. Sitä on nyt aloiteltu ihan vaan pitkällä paikallaololla kotona esimerkiksi olohuoneessa. Kyllä Jupiter tuntuu yllättävänkin nopeasti asioita tajuavan, kun vaan itse on järjestelmällinen.

Troijan kanssa myös pientä ryhtiliikettä tehty. Olen opettanut Troijaa laittaamaan itse päätään pantaan sekä kävelemään selän takana. Jälkimmäisen Troija oppikin yllättävän helposti ja vaikka se onkin sellainen hulivili, niin tyytyi kävelemään selän takana. Tämä toimi jopa uimarannalle mennessä, uudessa ympäristössä ja kun Jeriko ja Ukko kaasutteli eteenpäin. Troijahan alkaa olemaan hallinnassa! :D

Uimisesta puheenollen Troija on aivan hirmuinen vesipeto. Montaa kertaa ei ole rannalla käyty, mutta se ui rohkeasti vaikka kuinka pitkälle ja toistaiseksi mun hermot pettää ensin ja käännyn itse takaisin, että saan Troijan takaisin rantaan. Eilen rannalla ollessa Troija alkoi myös ottamaan mallia Ukosta ja Jerikosta ja alkoi harjoittelemaan hyppäämistä veteen.

Troijan kanssa on aloitettu myös hyppyesteen tarjoamista ja tästä pitää pikku hiljaa edetään sitten eteenpäin. Täytyy kyllä sanoa, että tuntuu hurjalta että joskus on nähnyt Troijan ikäisistä pennuista agilityvideoita joissa tehdään jo kaikenlaisia kieputuksia ja kaikki täydessä vauhdissa. Sehän tarkoittaa, että treenaaminen on täytynyt aloittaa jo paljon aiemmin. Mun mielestä 4,5kk on vielä aivan liian tekemään mitään muuta kuin just esteen tarjoamista. Jatkossakaan ei ole tarkoitus mihinkään vauhdikkaisiin kieputuksiin edetä ennen kuin ikää on selvästi enemmän.

Keppitreeniä ollaan Troijan kanssa tehty keppiruutuna ja viimeisin treeni maanantaina meni aika kivasti. Troija keskittyi nyt aiempaa paremmin itse asiaan (oli siis vähän alkanut hoksaamaan mistä ylipäätään on kyse), käytti nenää kivasti ja ilostui kepeistä tosissaan. Tällä vielä vähän eteenpäin ennen kuin palataan jäljelle.

Maanantaina tein myös Jerikolle haastejäljen, jonka tavoitteena saada Jeriko paukuttamaan henkseleitä vähemmän, syventämään nenäänsä ja jäljestämään hyvin tarkasti. Tavoite kyllä saavutettiin, mutta ei Jeriko näyttänyt yhtään siltä, että sen mielestä olisi vaikeaa vaikka kuinka menin siksakia ja S-mutkaa ja lopussa vielä silmukan. Kaiken Jeriko selvitti todella varmasti! On siinä mulla sellainen jälkikoira, että jos Troija täyttää edes toisen saappaan, niin voin olla hyvinkin tyytyväinen. :)

Ei kommentteja: