tiistai 27. helmikuuta 2018

Karitsoja ja vetohommia

Viime viikko oli taas aika hektinen. Ukon ja Jupiterin kanssa kyllä vain yksi lyhyt vetohiihtotreeni, mutta muuten sitten monenlaista. Ronja tuli meille hoitoon keskiviikkona ja olis sunnuntaihin saakka. Härdelliä kyllä riitti, kun 7v. Ronja-pentu ja Jupiter-pentu leikki ja temusi lähes taukoamatta.


Lauantaina oli aamusta agilityn alueellisen valkun treenit ja mulla oli pelkästään Jupiter mukana. Tehtiin paria lyhyttä pätkää ja täytyy kyllä sanoa, että pitäisi nyt alkaa ihan oikeasti treenailemaankin. Vauhtisokeus iskee Jupiteriin melko helposti ja alkuun meni monta kertaa suorasta putkesta ohi, kun "tuli niin kiire". Joku voisi kertoa Jupiterille, että sillä ei ole mikään kiire mihinkään ja se kyllä saa mut kiinni vaikka vähän edelle päästäisi, enempi mulla on kiire! :D


Takaaleikkauksia tehtiin ja ne sujui ihan kivasti, rytmin löytäminen oli itselle hieman haastavaa. Pitäisi antaa enemmän vastuuta koiralle ja opetella ohjaamaan niin, että se saa irrota ja suorittaa itsenäisesti. Mutta siis hyvin se lähti taas rullaamaan, mutta jos joka kerta alkuun menee muisteluun, että mitä me osataankaan, niin ei siinä paljoa ehdi kehittymään. Lisää säännöllistä treeniä siis! Tanja Kurikan jatkokurssi on alkamassa muutaman viikon päästä, mutta pitäisi nyt aktivoitua selvittelemään itsenäisten treenien mahdollisuutta.


Lauantaina syntyi ensimmäiset karitsat ja heti kerralla kolmoset. Ongelmatonta tämä ei nyt ollut, kun uuhet utareet pullottaa maitoa, mutta toinen nisä on tukossa eikä sitä ole saatu auki. Toisin sanoen kolme karitsaa käyttää yhtä nisää/vedintä jonka seurauksena kahta niistä on lisäruokittu. Syntymäpainoissa oli vähän vaihtelua: 2,6-4,0 kg, aika mörssäri toi isoin! :D Kaikki uuhia. :)


Sunnuntaina olikin sitten valjakkohiihtokisat Kyötikkälässä. Itse olin koetoimitsijana ja aika hurjasti on hommaa ollut pitkin viikkoa, lauantaina ja varsinkin sitten sunnuntaina. Kisat oli samalla Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestikset ja bordercollieiden ja australiankelpieiden sekä dobermannien rotumestikset. Osallistujia oli siis tuplasti enemmän kuin esim. kaksi vuotta sitten samoissa karkeloissa. Hienot kisat kai saatiin järjestettyä, vaikka koetoimitsijan oma kovalevy alkoi jossain vaiheessa jo vähän kuormittua ja tekniikka petti, kun tulostin ei sitten toiminutkaan. Tunnelma oli mielestäni kuitenkin hyvä eikä pakkanenkaan paukkunut niin paljoa kuin aluksi peloteltiin.


Kisaan oli ilmoittautunut ilahduttavan paljon bortsuja; viisi koirakkoa miesten C-luokkaan ja peräti kuusi naisten C-luokkaan. Taso oli aivan huikean kova! Miesten C-luokassa kaksi ensikertalaista hiihti itsensä kokonaiskilpailun palkinnoille ja nappasi rotumestaruuksien ensimmäisen ja toisen sijan! Vähänkö hienoa!


Ja mikä sitten kaikkein hienointa oli se, että "meidän" Liisa-Ida ja Kide hiihti niin huikean hienon suorituksen, että pääsi kovassa kisassa piirinmestisten pronssille ja rotumestiksissä hopealle. WAU!


Ilona Ukko teki myös hienon suorituksen. Jupiterin kanssa tehdyt treenit on olleet hyväksi ja Ilona kehui, että Ukko juoksi koko matkan tosi hienosti ja määrätietoisesti. Kovassa kisassa ei kuitenkaan palkinnoille päässyt, mutta verrattuna kahden vuoden takaiseen (rataa ihan vähän muutettu) paransivat aikaansa usealla minuutilla ja hiihti tosi rankalla radalla hienon ajan 12:52. :))


Kisan jälkeen Ukolla taas vähän oikea takajalka jumitteli, mutta levon jälkeen oli taas parempi, ilmeisesti menee vaan niin hapoille. Hankala kyllä tuo takajalka on ollut vaikka on huollettu koko ajan säännöllisesti. Jotenkin kuormittaa sitä jalkaa enemmän. Tänään on Elinalla käsittely ja toivon mukaan on sitten ensi viikonloppuna kroppa hyvin auki!


Lopuksi vielä upeaa kuvasaldoa kisoista. Ukko on kyllä maailman komein, ei siitä mihinkään pääse. :) Upeista kuvista kiitos Jukka Wirzenius, Mira Kuhlman, Aino Ihamäki ja Nina Piipponen!





(c) Aino Ihamäki

(c) Aino Ihamäki





Ei kommentteja: